-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

GELMIŞ GEÇMIŞ EN MÜTHIŞ 20 KADIN ANIME KARAKTERI





Aralık ayında Gelmiş Geçmiş En Müthiş On Anime Karakteri'ni seçmiş, yer yer beğenilip yer yer de yerden yere vurulmuştum. Ooooooonca karakter arasından on dene siz seçin bakem nasıl oluyor? Aaa!

Bu on karakterin arasında yalnızca bir tane kadın vardı. Onu da en  fazla önce çıkan karakterler arasından seçmiştim. Zira "Gelmiş Geçmiş En Müthiş Kadın Anime Karakterleri" gibi bir liste yaparsam o listenin uzadıkça uzayacağını biliyordum. Ölye de oldu. Ama ben sayıyı yirmide tutmayı bildim. Bu listede olmayan ve okuyucuların "Aaaa niye yok?1" diyebileceği bir sürü karakter var; en başta da sanırım Mikasa Akerman, Misa Misa ve Erza Scarlet geliyor. Erza'yı yirmi birinci sırada farz edin. Bazı listelerde birinci sırada olduğunu gördüğüm Mikasa'yı da listeye alamadım. Daha doğrusu içim almadı. O kadar müthiş karakter varken elim gitmedi. Gözü karalığını seviyorum kendisnin, ancak o kadar. Listeye bakarsanız zaten "müthiş karakter"den kastımın başına ne gelirse gelsin kendi amacı uğruna her şeyi yapabilen - veya başına gelenlerden sonra kafayı fıttırıp dehşet bir hal almış karakterlerle dolu olduğunu görürsünüz. Arada birkaç tane tam romanlık karakter de var. Onları da listede sıraları geldiğinde belirteceğim.




20) Kino - Kino No Tabi



Keiichi Sigsawa'nın hafif romanından uyarlanan animenin baş kahramanı, garip ve maceraperest hatun. Ryūtarō Nakamura'nın yönettiği animelerde garip olmayan hatun yok zaten.

19) San - Mononoke-hime


San'sız liste mi olur yaa? Müthiş güçlü bir karakter. Aferin kııız!


18) Yuno Gasai - Mirai Nikki


Ay geldi yine benim sayko. Mirai Nikki ortalamanın biraz ğzerinde bir anime olmasına karşın Yuno karakteri arada pırlanta gibi parlıyor böyle pırıl pırıl.


17) Lain Ikawura - Serial Experiments Lain


Ryūtarō Nakamura dedim ve buraya anında Lain geldi. Romanlık karakterlerden olan Lain'i hatırladıkça hala tüylerim diken diken oluyor. Ne değişik kızdı bu yav.


16) Asuna - Sword Art Online


Cesaret! Dın dınııı! Bilgeliiik! Dın dınııı! Sevimliliiik! Dın dınıı! 

İşte klasik anime karakteri olacakken gerçekten iyi karakter kurgulayan birinin eline düşüş ve ortaya Asuna gibi güzel bir karakter çıkmış.

15) Lucy - Elfen Lied


Ay ben mi göremedim oksa böyle sağda solda gezinen listelerin hiç birinde Lucy yok mu? Arkadaş Elfen Lied'in varoluş sebebidir Lucy. Animenin büyük bir hayranı olmasam da Lucy'ye saygım sonsuz. Bu da serinin sayko hatunlarından.

14)  Revy - Black Lagoon


Black Lagoon önerisi yapmadım ben değil mi? 

13) Tsukino Usagi - Sailor Moon


O kadar sayko hatunun arasında yılan dolu akvaryuma düşen tırtıl gibi kaldı Usagi. Usagi kızımızı unutmuyor, unutanları sert bir dille uyarıyoruz. 


12) Clare - Claymore


O ne güzel animedir!

O ne güzel karakterdir!

OOOOO! Helelujaah!


11) Re-I Mayer (Ergo Proxy)


Ergo Proxy'i de önereceğim önereceğim unutuyorum ya :/

10) Makoto Konno (The Girl Who Leapt Through Time


Ay bu kız deli ayoool! Komik kadın karakter hasterimi gideren Makoto! Sağoooooool beybii!


9) Fujiko Mine - Lupin III


Oh yesi sıra geldi anime dünyasının Irene Adler'ına. Femme fatale ablamız her işin altından rahatlıkla kalkabildiği gibi karşı cinsi de parmağıda hoplatmakta usta.


8) Eto - Tokyo Ghoul


Bazı listelerde Touka'ya rastladım. Ne olduğumu şaşırıyordum az daha. Arkadaşlar, Eto gibi bir şaheser dururken Touka oturur kahve içer. Tabii ben burada Tokyo Ghoul Freak olmamın verdiği etkiyle Tokyo Ghoul:re'de olan biteni yok sayamadan Eto'yu 8 numaraya yerleştirdim. Ancak Tokyo Ghoul'un çıkacağı kesinleşen üçüncü ve büyük ihtimalle çıkacak drdüncü sezonunda Touka geri planda kalacakken bu abla hepimizi yiyip bitirecek. Spoiler da değil hani, haberdar etme, öylesine.

Listedeki romanlık ve sayko karakterlerden  olan Eto normal hayatında salaş salaş takılan, dünyaca ünlü bir yazarken, boş zamanlarında Japonya'nın en büyük Ghoul teşkilatını yönetmek, insanlar üerinde çılgın deneyler yapmak, keyfine ona buna işkence etmek, insanları çiğ çiğ yemek, Kaneki Ken'i stalklamak gibi ufak tefek meşgaleler uyduruyor kendine.




7) Five - Zankyou No Terror


Şu ana kadar rastladığım en takıntılı, en hırslı anime karakteri Five. En zekilerinden olduğu da kesin. Tuttuğunu koparan karakterleri seviyorum. Five bu karakterlerin en uç örneği.



6) Faye Valentine - Cowboy Bebop


Eminim okuyucular arasında bu anın gelmesini bekleyenler vardı. İşte geldi! Ne çok fanı var bu hatunun ya! Ben de çok seviyorum ama ne yalan söyleyeyim. Çılgın senii!

5)  Motoko Kusanagi - Ghost in the Shell


Rahat! Hazır ol! Sağ baştan say! Kıt'a dur! Biiir ki!

Major Kusanagi'yi her gördüğümde aklıma ortaokuldaki beden öğretmenim geliyor. İkisini de çok severim.


4) Akane Tsunemori (Psycho - Pass)


İşte listede kolayca bir roman karakteri olabilecek şekilde ilmek ilmek işlenmiş karakterlerden biri; Akane! 

Psycho-Pass'i çok seviyorum. Psycho-Pass'teki tüm karakterleri ayrı ayrı seviyorum. Ama ne yalan söyleyeyim, Akane'den biraz tırsıyorum. Hayatımda bu kadar iradeli ve zor koşullara bu denli rahat göğüs gerebilen, psikolojisi bu kadar sağlam bir karakter daha görmedim ben.

Akane reyiz! Saitama'ya yapışan Genos gibi "Sensei" diyeyim sana, tarikat kur müridin olayım, konser ver bali çekip geleyim. öğret bana ne biliyorsan Akane Sensei!


3) Misato Katsuragi - Neon Genesis Evangelion


Ayyy çeni çeniii! Tüm anime karakterleri arasından kendimi en çok benzettiğim kadına geldi sıra; Misato! Deli vallahi deli bu kız. Gerçi belirtmeden edemeyeceğim, Evangelion'daki tüm kadın karakterler o kadar derin ve güzel işlenmişler ki, buraya "Hideaki Anno'nun hatunları" yazsam daha doğru olur. Ama ben tabiia ralarından en sevdiğimi seçip koydum. Çok gerçek, çok derin ve çoook komik bir karakter Misato. 

2) C.C. - Code Geass


Code Geass çıktığı zamanlarda erkeklerin aklı çıkmıştı C.C.'ye. Nasıl bir fırtınaydı o yarebbim.  Güzel, gizemli, aklına koyduğunu yapan, özgür ruhlu bir hatun... Code Geass'ta da bir dolu güçlü, ne istediğini bilen kadın karakter vardı.




1) Makise Kurisu - Steins; Gate


İşte geldik listenin baş tacına! Steins; Gate severerin çoğu böyle ayran budalası gibi bakıyordur ekrana eminim. Başlı başına üzerine bir anime yapmalık, süper zeka biliminsanımız Kurisu. Karakter dizaynı da aynı güzel ayrıca.  2010'lu yılların en ses getren animesinin yine en ses getiren karakteri Makise. Diğer karakterler de ayrı güzel ancak bu hatunun "aurasında" (kullanacak kelime bulamadım) başka bir anime akrakterine rastlamadım ben. Abartısız, net ve akıllı bir karakter Makise. Karizmatik de hem. Eh, birinci sıraya o yaraşmayacak da ben mi yaraşacağım aa?!
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam