-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Güney Kore Dizi Önerisi: Signal




Dedektiflik hikayeleri tutkunları buraya! Signal'ın karakterleri, müthiş kurgusu ve bitmek tükenmek bilmeyen dinamizmi size ilaç gibi gelecek!

16 bölümden oluşan bu oldukça tempolu dizinin en önemli noktası; biri 1996'da, diğeri de 2015'te yaşayan iki dedektifin ilginç bir telsiz sayesinde birbirleriyle iletişime geçebilmeleri.


"Profiler" olarak çalışan ve "Cold Case Squad"ın bir parçası olarak atanan Hae-Yong, Soo-Hyun isimli oldukça soğuk ancak kendinden emin dedektifle birlikte geçmişte suçlunun bulunamamasından dolayı kapanan dosyaları yeniden incelemeye başlar. Olaylar ise Hae-Yong'un çöpten bir telsiz bulmasıyla iyice karmaşıklaşır.

Telsiz sinyalleriyle Jae-Han isimli dedektifle konuşmayı başaran Hae-Yong, davalar devam ederken, yaaani henüz cold case filan olmamışken asıl suçluyu yakalamaya çalışır.



Jae-Han'ın ve Hae-Yong'un ise bir ortak noktası vardır; dedektif Soo-Hyun.


Zamanında Hae-Yong'un altında çalışan ve Hae-Yong'a karşı platonik bir aşk besleyen Soo-Hyun, 2000 yılında Hae-Yong'un ortadan kaybolmasıyla tamamen işine gömülmüştür. 27 yaşında genç ve atılımcı -bu kelimeyi kullanmayalı yıllar oldu herhalde, nereden geldiyse aklıma- bir dedektif olan Jae-Han ile birlikte yeniden kapanan davaları çözmeye başlayan Soo-Hyun, bir yandan geçmişte gerçekleşen olayları aydınlatmaya çalışmakta, bir yandan da Hae-Yong'un gizemli kayboluşunun sırrını çözmeye çalışmaktadır.

"Geçmiş değişirse gelecek de değişir"

Bu cümle Signal'i izledikten sonra sizin için çok daha farklı bir anlam kazanacak.

Diziyle ilgili tek bir eleştiri yapacağım; Soo-Hyun karakterini canlandıran Kim Hye Soo ablamız 45 yaşında olmasına rağmen taş gibi, evet. Ancak ve ancak o suratındaki ciddi ve şaşkın ifadeye takılmadan edemedim ben. Bir de üzerine yığınla ödül kazanmış bu diziden. Yav kadın botokstan konuşamıyor ağzını açamıyor, açtırmış gözleri yaptırmış burnu şaşkın şaşkın çevresine bakıyor!


Onun dışında ise Jae-Han rolündeki Lee Je Hoon ve Hae-Yong rolündeki Cho Jin Woong'un performansları gerçekten izlenmeye değer.


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam