-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Güney Kore'nin Büyük Travması: Hwaseong Seri Cinayetleri


2003 yapımı film Memories of Muder'dan bir sahne

Güney Kore dizi ve filmlerine aşina olanlar mutlaka ama mutlaka Hwaseaong seri cinayetlerini duymuştur.

Güney Kore'nin Hwaseong şerinde 1986-1991 yılları arasında 10 kadının öldürülmesi olayı Kore'de birçok kdramaya konu oluyor. Konuyu monuyu bırakın, kdramalar senaryolarını direkt olarak bu olaydan çekip süslüyorlar. Ünlü mü ünlü kradama ve fimlerden Memories of Murder, Signal, Tunnel, The Voice, Gap-dong'u izlediyseniz eğer, Hwaseong seri cinayetlerinin detaylarını okuduktan sonra bir "Aaaa!" çekeceksiniz.

Yaşları 71 ve 14 arasında değişen 10 kadın, 10 km'lik bir alanda öldürüldü. 10 km o kadar dar bir alan ki, Güney Kore'de genel olarak bu bölge "katilin avlanma bölgesi" olarak geçiyor. Kadınların tamamı kendi iç çamaşırlarıyla öldürülmüş ve -bir kısmı- tecavüz edilmiş olarak bulundu. Katilin elinden kaçan ancak yüzünü görme şansı bulamayan bir tanığın ifadesine göre katil lise çağında veya 20'li yaşlarının başında ve oldukça yumuşak ellere sahipti.

Güney Kore bugüne kadar 21, 280 şüpheliyi inceledi. Araştırmalara 180.000'den fazla dedektif katıldı, milyonlarca yen para döküldü. Ancak elde var kocaman bir sıfır.

O günden sonra Hwaseong'da, aynı bölgede biri üniversite öğrencisi, iki kadın daha öldürüldü ancak modus operandum (yani, seri katilin cinayet işleme örgüsü. Hwaseong dosyasında bu, kurbanların  iç çamaşırlarıydı örneğin) uyuşmadığı ve bilmediğimiz başka nedenlerden dolayı önceki cinayetlerle ilişkilendirilemedi.

Gap-Dong (Lee Joon'un müthiş oyunculuğuyla)

Büyük ihtimalle topluma uyum sağlamış, genç ve ardında hiçbir iz bırakmadan -ki aslında öyle bir durum yok, yalnızca o dönemin Güney Koresi'nin teknolojik ve bu alanda uzman kişi sayısı bakımından büyük yetersizlikleri vardı- öldürmeye devam eden, sakin mizaçlı bir seri katil... Ayrıca tüm cinayetlerinde aynı yöntemi kullanıyor ve birçok seri katil gibi kurbanlarını tek bir kesimden değil, rastgele seçiyordu. Not olarak belirteyim; ilk kurbanları kırmızı giysiler giyiyordu. Sonrasında ise bu örgü -muhtemelen kendisini harekete geçirecek bir deklanşöre ihtiyaç duymamaya başlamıştı- bozuldu renkler önemsizleşmeye başladı.

Güney Kore'nin bir diğer seri katili, (G. Kore seri katiller konusunda bayağı zengin bir ülke)
33 ve 34 yaşları arasında 20 hayat kadınını ve zengin yaşlı erkeği öldürüp bazılarını yiyen Yoo Young Chul, zenginlere ve hayat kadınlarına olan öfkesi ve kısa sürede yakalanması sebebiyle bu adını bilmediğimiz katil kadar "ünlü" olamadı.

Güney Kore'de zaman aşımı 15 yıl. Bu sebepten, ilk cinayet 2001'de, son cinayet ise 2006'da zaman aşımına uğradı. Bu sürede de 2003 yılında, IMDB'de en iyi ilk 200 film arasında gösterilen muhteşem film Memories of Murder isimli bir film çekilerek tüm cinayetler zaman aşımına uğramadan katilin yakalanması için yeniden harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Başarısızlıkla sonuçlandı.

Kurbanların yaşları: 71, 25, 25, 23, 19, 29, 54, 14,14, 69


Bu konuyla alakalı fimlerin ve dizilerin incelemeleri de ilerleyen zamanda gelecek.


QuickEdit

You Might Also Like

1 yorum

Unknown dedi ki...

kanım dondu be

Infinyteam