-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Un Giorno Perfetto


Ferzan Özpetek'in bu gerektiği ilgiyi görememiş filmi Türkiye'de 31 Ekim 2008 tarihinde gösterime girdi.

Melania Gaia Mazzucco nun romanından uyarlanan film , adından da anlaşıldığı gibi tek bir günün hikayesini anlatıyor. Ancak sanıyorum ki romandan uyarlama olması sebebiyle yan karakterler biraz havada kalmış. Senaryoyu Ferzan Özpetek'in yazmamış olmasından dolayıdır belki, belki de verilmek istenen odur ancak iç sıkıntısı yaratabilecek bir film.

Filme filmin sonunu izleyerek başlıyoruz. Koruma olan Antonio, karısının onu terk etmesini hazmedememektedir. Boşandıktan sonra bir süre  çocukları Elio ve Maja ile hiç ilgilenmeyen Antonio, Emma'ya çocuklarını almak istediğini söyler. Ancak Elio arkadaşının doğum gününe gitmek istemektedir. Zaten Emma da buna pek sıcak bakmaz. 

Konuşmak istediğini söyleyen Antonio Emma'yı arabasına bindirir ve izbe bir yerde durur. Emma 'nın etek ve topuklu ayakkabı giymesi onu çılgına çevirmiştir. Kimlerle yattığını ne kullandığını söyler. Çocukları olan bir kadın gibi davranmadığını haykırır ve ağzına geleni sayar Emma'ya. Emma ise arabadan çıkmaya çalışır ancak Antonio onu durdurur. Dışarı çıkan Emma kaçmaya kalkışır ancak ormanlık gibi bir yerde Antonio onu yakalar ve affetmesini ister. Emma ona teslim olmuş gibi yapar ancak son anda kaçar. Antonio'da Elio'yu doğum gününden Maja'yı da okulundan alır ve yemeğe götürür. 

Emma o sırada Elio 'nun sınıf öğretmeni ile karşılaşır ve birbirlerini hiç tanımayan iki kadın öylece bir kafede otururlar. Emma ona ihtiyacı olduğunu söyler ve gitmemesini ister. O sırada yoldan bir kadın geçer ve ikisine de huşu içerisinde, manalı manalı bakar.

Antonio çocukları evine götürür. Elio salonda çizgi film izleektedir. Maja  mutfaktadır. Antonio ise elinde tabancayla yatak odasında bekler. Bekler, bekler ve odadan dışarı çıkarak Elio'yu öldürür. Maja ise masanın altında saklanmaya çalışır ancak Antonio onu da vurur. Daha sonra da kendisini.

Komşular silah sesine polisi ararlar. Ambulans geldiğinde ise bizim Emma'ya huşu içerisinde bakan kadının orada çalıştığını görürüz. Kadın Maja'nın halen nefes aldığını fark eder.

Ema ise o sırada öğretmenle birlikte çocuklarını aramaktadır.

Bu hikayenin yanı sıra filmde bir yan hikaye daha vardır. Politikacı Aris oğlunun ta bir hayalkırıklığı olduğunu düşünmektedir. Oğlu Kevin da babasından nefret etmektedir. Ayrıca güzel ve genç üvey annesi ile birbirlerine aşıktırlar ancak bunu bir türlü dile getiremezler. Ana karakterlerimizle bağlantısı ise Elio'nun gittiği doğum günü , Kevin'ın küçük kız kardeşi- üvey annesinin kızı Mara'nın doğum günüdür. ( Antonio Elio 'yu almaya gittiği sırada Sezen Aksu parçası çalmaktadır.)

Daha önce de dediğim gibi kötü bir uyarlama ancak bize nevroz bozukluğu olan insanlardan kesinlikle uzak durmamızı, "Aman düzelir,geçer." demeyip farkına vardığımız anda tabanları yağlamamız gerektiğini anlatan, oldukça öğretici bir film olmuş. Antonio ve benzeri kişiliklerin sayısı o kadar fazla ki!
QuickEdit

You Might Also Like

1 yorum

Adsız dedi ki...

bence çok etkileyici bir filmdi.yan karakterler havada kalmış olabilr ama çocuklarını öldürme sahnesi inanılmazdı. -merve konar-

Infinyteam