-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

All About My Mother









Almadovar.. O ünlü İspanyol yönetmen.. Her ne kadar İtalya ve İspanya'yı sevmiyor olsam da ( nedenini ben de bilmiyorum. Hızlı hızlı konuşmalar, fazla nüfus, esmer insanlar.. Bildiğin Türkiye gibisin ama Avrupalıyım diye geçiniyorsun. Cık cık..) adını sürekli duyduğum "All About My Mother" filmini izledim kendisinin. 

En iyi yabancı film Oscar ödüllü, orijinal adı Todo Sobre Mi Madre olan bir dram. Hikayeyi oldukça ilgi çekici buldum ancak ekşisözlük'dekiler gibi yerlere göklere sığdıramayan bir durumda değilim. İlk başta her şey çok hızlı akıyor. O geliyor, gidiyor, ölüyor, hasta oluyor, öbürü ölüyor, öbürü hasta oluyor, ölüyor hoop bitti. 
He ağlamadım mı filmde? Ağladım cidden. Karakterler doğal, sıradışı bir hikaye oldukça normal bir şeymiş gibi koyuluyor önümüze. Ancak yedirilememiş. Her adım tahmin edilebilir. Hikayenin güzelliğine sığınılmış boşluklarla dolu. 

Film de kısaca şöyle, Manuela, yazar olmak isteyen oğlu Esteban'ı on yedinci yaş gününde Huma Rojo'nun oynadığı bir tiyatroya götürür. Oğlu tiyatronun çıkışında Huma'dan imza almak istediğini söyler. Aynı zamanda eve döndükten sonra annesinden babasıyla ilgili gerçekleri anlatmasını ister. Annesi de o akşam her şeyi açıklayacağını söyler ancak Esteban Huma'dan imza almaya çalışırken kaza geçirir ve ölür. Bunun üzerine yıllar önce kaçıp Madrid'e yerleştiği Barcelona'ya geri döner.

Esteban'ın babası bir travestidir. Manuela da ortak arkadaşları ve yine bir travesti olan Nina'yı bulur ve iş aramaya başlar. Kilisede çalışan ve Lola'nın çok yakın bir zamanda gittiğini söyleyen Hermana ile tanışır. Hermana Lola'dan, yani Manuela'nın ölmüş olan oğlunun babasından hamiledir. HIV testi yaptırır ve durum pozitif çıkar. Aynı zamanda annesiyle arası kötü olan Hermana'ya tabii ki de Manuela sahip çıkar. Kadın dayanışması vs. yaparlar. Aynı zamanda Huma'nın tiyatrosu Barcelona'ya gelir ve şans eseri Manuela Huma'nın yardımcısı olarak çalışmaya başlar. Tiyatro aynı zamanda Manuela'nın yıllar önce Lola ile tanıştığı ve oynadığı tiyatronun aynısıdır.

Hermana bebeği doğururken ölür. Bebeğin adı Esteban koyulur ve dünyada ilk defa HIV bebekte iyileşir. Aradan iki yıl geçer ve Lola da aids den ölür.

Bu pek fazla "gerçeklik" aranmaması gereken sıcak filmin, annelik duygusu taşıyan hemen herkesi ağlatacak nitelikte olduğunu eklemek gerek sanıyorum.

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam