-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tüm Zamanların En Iyi Yirmi Anime Açılış Müziği





Neee zamandır "beyin  yakan" animeler izliyorum; şöyle karmançorman, bilimkurgu, gizem, distopya türünde olanlarından. Bir an uzaklara dalıp gitseniz kurguyla ilgili çok önemli bir ayrıntıyı kaçırabiliyor, sonradan "Ya noooluyoruz? Kim bunlar? Niye geldiler? Ajan değil miydi bu adam? Köstebek miymiş?" ve benzeri varyasyonlarda veryansın edebiliyorsunuz.

Aboow! Gözlerim patladı, etraflarında çukurlar oluştu olayların bir saniyesini bile kaçırmamaya çalışmaktan. Animelerin bazıları o kadar detaylı ki, izlerken yanımda not defteri.bulundurmayı düşünüyorum. Not alacağım, kim neydi, hangi deney hangi grup tarafından yapılyıordu tek tek yazacağım. Başka yolu yok izlemenin bu animeleri.  Hele ki Seinen mangalara hiç girmiyorum şu sıralar. Oy anam! Düşüncesi bile şeyetti. Gözlerim kararıyor o detayların hepsini birden yakalayacağım diye. Normal hayata dönünce her şeyi çizgi çizgi görüyorum ilk bir iki saat.

Bakın, iki dakikada içiniz sıkıldı değil mi? Ben seviyorum canımı sıkmayı. Ama işte bu, benim "Ağır toplar" diye adlandırdığım animelere ara verdiğide de soluk almak için favori anime açılış şarkılarımı dinliyorum. Dedim "Kız ne duruyorsun? Liste yap ayol!" 

Yaptım listeyi. Hepsi el emeği göz nuru. Şarkı Adı ve Müzisyen / Grup yazılarınnı bile kopyala yapıştır yapmadan, elcağızlarımla yazdım. Bir de listeyi yaparken bir şeyin farkına vardım; meğer nee zamandır dinlediğim şarkıların bile kime ait olduğunu bilmiyormuşum! :O :O Tabii "Bla Bla Opening" mottosunu kuallndığınız takdirde şarkıcıyı veya şarkı adını bilmeden şarkıya konabiliyorsunuz. Ben de bu fasiliteden -kolaylıktan- yararlanıyormuşum meğer. Göbeğim çatladı hepsinin künyesini bulacağım diye. Bir de video eklemeyi unutmuşum ben. Lisede Power Point sunumları hazırladığım dönemlerden bu yana hiç bu kadar zorlanmamıştım. Videoyu koymak kolay ama yerleştirmesi? Ortalamaya çalışıyorum, olmuyor. Kenara itiyorum, oluyor. "Hadi bu sefer! Haydi aslanım!" diye kendimi gaza getirip bir daha deniyorum ortalamayı, olmuyor. Sonunda halletim bir iki tanesini. Artık olduğu kadar.





20- Texhnolyze

Şarkı Adı: Juno Reactor
Müzisyen / Grup: Guardian Angel



"Beyin Yakan Animeler" listesindek -yapmadım öyle bir liste henüz- arkadaşlardan biri. Ama animeyi çok severim o yüzden ben laf edebilirim ona ama siz edemezsiniz. Şarkı da en az anime kadar saykodelik. 

19- Gokukoku no Brynhildr OP2

Şarkı Adı: Ejected
Müzisyen / Grup: Nao Tokisawa





"Bıryınhıldır hurmalar, yarın ... tırmalar"

 Animesini de severim hani ama hala doğru düzgün telaffuz edemiyorum. Ama şarkı güzel. İsmi de kolay söyleniyor. Oh mis. 


18-Strike the Blood OP1

Şarkı Adı: Strike the Blood
Müzisyen / Grup: Kishida Kyoudan & The Akeboshi Rockets






17-Noragami Aragoto

Şarkı Adı: Kyōran Hey Kids!! 
Müzisyen / Grup:  The Oral Cigarettes


Ay ay ay! Bir şarkı bir animeye bu kadar mı yakışır?! Mağazalarda "Ay size çok yakıştıa!" diyen tezgahtar kız gibi konuştum ama doğru söze ne denir? Noragami'nin ilk sezonunun açılışı da pek güzeldi. Oral Cigarettes hem müzikleriyle hem de gruplarının isimiyle gönlümü fethetti. Yato? Zaten gönlümüzün kahramanı o.


16-To Aru Majutsu OP2

Şarkı Adı: PSI-Missing
Müzisyen / Grup: Mami Kawada


Önerisini yapmadım değil mi ben bu animenin? Şarkısını araştırırken geldi aklıma. Yazdım kenara. 


15- Btoom!

Şarkı Adı: No Pain No Game
Grup / Müzisyen: Nano


Yaani animesini de çok severim ama müziği sanki daha bir güzel.


14- Death Note OP1

Şarkı Adı: Nightmare
Müzisyen / Grup: The World


Death Note birinci bölümünün açılış müziğiyle on dördündü sırada. Ama bu liste en iyi açılış müziklerini değil de "En İyi Müziklere Sahip Anime Dizileri" gibi bir isim taşısaydı, Death Note sorgusuz sualsiz bir numaraya otururdu. Arkadaş onlar nasıl themeler? Vicdansızlar. İnsan eşit dağıtır diğer animelere de. Her bir tema, temsil ettiği karakterin ruh halini o kadar iyi yansıtıyor ki, karakterlerin git-gellerini eğer kurgudan kapamıyorsak temadan kapıyoruz. 

Soundtrackleri hazırlayanlar; Yoshihisa Hirano ve  Hideki Taniuchi.

Dayanamayıp paylaşıyorum iki tema. 

Mello's Theme A B C:


Ryuk's Theme A:






13- Ergo Proxy 

Şarkı Adı: Kiri
Müzisyen / Grup: Monoral


12- Kiseijuu Sei no Kakuritsu  (Parasyte the Maximum) OP1


Şarkı Adı: Let Me Hear
Müzisyen / Grup: Fear


Ortada durmuyor bu video. Çıldırttı beni. 

11- Deadman Wonderland 

Şarkı Adı: One Readon
Müzisyen / Grup: DWB & FADE





10- Neon Genesis Evangelion 



Şarkı Adı: A Cruel Angel's Thesis
Müzisyen / Grup: Yoko Takahashi



9- Gintama OP13

Şarkı Adı: Sakura Mitsutsuki
Müzisyen / Grup: Spyair



8- Naruto Shippuden OP6



Şarkı Adı: No Boy, No Cry 
Müzisyen / Grup: Stance Punks



Bu arkadaş da durmuyor ortada. Köşe videosu bunlar.

7- Fate/Zero OP2

Şarkı Adı: To the Beginning
Müzisyen / Grup:  Kalafina



6- Cowboy Bebop

Şarkı Adı: Tank
Müzisyen / Grup: Seatbelts



5- High School of the Dead

 Şarkı Adı: Highschool Of The Dead
Müzisyen / Grup: Kishida Kyōdan & The Akeboshi Rocket





4- Blue Exorcist OP1

Şarkı Adı: Core Pride
Müzisyen / Grup:  Uverworld



3-Digimon OP1

Şarkı Adı: Butterfly
Müzisyen / Grup: Wada Kouji


Acaba yüzünde hafif bir gülümseme oluşan kaç kişi var şu an? Unutur muyum ben Dicimonumu? Brave Heart da ayrı güzeldir ayrıca. Digimon'un hemen hemen tüm müzikleri çok hoşi çok başarılı. Millet hala Pokemon mu Digimon mu daha iyi tartışsıni müzik konusunda açık ara galip Digimon. 


Ancak belirtmeden edemeyeceğim. Daha bugün dinledim Butterfly'ı ve Brave Heart'ı. Arada dinliyorum ben böyle Digimon Pokemon Babylade filan. Neyse, Butterfly'ı dinliyordum kulaklıktan. Yoldayım ve karşıdan karşıya geçeceğim. Ensemin sol tarafından biri fısıldadı kulağıma doğru. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü o an. Korkudan olduğum yere çakıldım kaldım. Yolun ortasında kalakaldım. Tansiyonum düştü, başım döndü. Kendime gelir gibi olunca da karşı kaldırıma attım kendimi. Ölecektim şuracıkta. 

Sonra bakınca anladım. Videoda 4:36 gibi söylenen "Kçia" vari sesten irkilmişim. İşin kötüsü şarkıyı başa alıp yeniden dinleyince gene korktum. Sorun şarkıda değil, bendde.


2-Psycho Pass OP1- OP2

Ov ov ov!

İlk iki sırada üç şarkı var ve üçü de Ling Tosite Sigure adlı gruba ait. Psycho-Pass ve Tokyo Ghoul sevgimi bilenler listeleme konusunda objektif davranmadaığımı düşünecekler ancak vallahi değil! Keramet bu grupta! Özellikle de vokalistinde. 

İkinci sırada Psycho-Pass adlı muhteşem animenin birinci ve ikinci sezon açılışları bulunuyor. Dinlemelere doymazsınız umarım. 


Şarkı Adı: OP1 :Abromalize  OP2: Out of Control
Müzisyen / Grup: Ling Tosite Sigure




Abnormalize



Out of Control


1- Tokyo Ghoul OP1

Şarkı Adı: Unravel
Müzisyen / Grup: Ling Tosite Sigure'dan TK (Toru Kitajima)

Şarkının tam hali Sony tarafından habire kaldırılıyor. O nedenle sesle oynayıp, allem edip kallem edip yeniden yüklüyor kullanıcılar ama yine de ben şarkının tam, orijinal halini bulamadım. TK'nın sesiyle oynanmış halleri mevcut yalnızca. Olsun, siz de akustik versiyonunu dinleyin. Tokyo Ghoul'u animesinden takip edenler ikinci sezonun sonundaki sahneyi hatırlayacaktır, eminim. Oyyy oyyy! Hayır, duygusallaşmadım. Yalan. :(


























Fotoğraftaki, o güzelim şarkıları söyleyen kişi, Toru Kitajima. Japonlara ve Japon kültürüne pek aşina olmayan arkadaşlar sesinden onu bağyan zannedeceklerdir. O nedenle peşin peşin ben koyayım arkadaşın fotoğrafını. Yoksa sonradan "Sesine aşık oldum erkek çıktı" vari durumlar olmasın. Var örnekleri günümüzde.

Kendisi her ne kadar 2005 yılındaki Türkçe rock akımından nasibini almış, yeni yeni ünlenmeye başlamış bir rock grubu üyesi gbi dursa da deli bir özgeçmişi var.

Böyle de alçakgönüllü insanlar işte Caponlar.

Oh, bugün de övdüm Caponları.



QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam