-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 31: Ansatsu Kyoushitsu (Assasination Classroom)


Türü: Aksiyon, komedi, okul, shounen


İşte shounen manganın güzide bir örneği! Aksiyon, macera ve komedinin müthiş ahengi, okul hayatı ve ilginç bir hikayeyle birleşince gurmelerin gurmesi Shuu Tsukiyama'yı bile sevinçten bayıltabilecek bir şaheser çıkmış ortaya. Bakın öyle kolay kolay şaheser demem her gördüğüm animeye ve mangaya. Notum kıttır. Genel skorda gerilere düşeceği kesin ancak shounen manga kategorisinde mutlaka en üstlerde keninde yer bulur Ansatsu Kyoushitsu. Bir felsefesi ve anlatmak istediği şeyler olan, akıllı ve çok eğlenceli bir yapım. Mangası da animesi de pek güzel. Mangası daha geçtiğimiz hafta çok güzel bir sonla noktalandı. Animesinin ise ikinci sezonu tam gaz devam etmekte. 



Dünya'nın uydusu Ay'ın yüzde yetmişi, 20 Mart Ekinoksu'nda (hikaye boyunca "Ekinoks 21 Mart değil miydi ya?" diye sordum kendime. Ancak ısrarla 20 Mart diye devam ettiler. O nedenle ben de 20 Mart diyeceğim) bir "yaratık" tarafından patlatılmıştır. Bir sonraki Ekinoks'ta bu sefer dünyayı patlatacağını söyleyen bu yaratığı öldürmek imkansızdır. Niiice ülkeler ordularını, gizli servislerini uydularını birleştirmiş, ancak atmosferi "hoppidi" diye geçebilen bu yaratığı bir türlü yok edememişlerdir. Yaratık ise peşinde koşmaktan heak olan bu ükelere bir teklif sunmuş, teklifi biraz düşünüldükten sonra kabul edilmiştir. Yaratık Japonya'daki prestijli bir özel okulun notları en düşük öğrencilerin toplandığı sınıfın öretmeni olmak istemekte, kendisini yalnız bu öğrencilerin öldürebileceğini iddia etmektedir. Dünyanın başına açılan belayı def etmek adına seferber olan güçler, yaratığın isteğini yerine getirerek kendisini "E" sınıfına öğretmen olarak atarlar. E sınıfındaki öğrenciler ailelelerine hiçbir şey söylememek kaydıyla yalnızca yaratığı öldürebilen "anti-yaratık" maddesinden yapılmış silahlarla bu öğretmen-yaratığı öldürmek için kolları sıvarlar. Daha doğrusu, sıvamak zorunda kalırlar. Çok geçmeden de Koro Sensei adını verdikleri bu yaratığın müthiş bir öğretmen olduğunu keşfederler-ler-ler-ler-ler (eko yapmışım gibi düşünün sonunda havalı olsun)



Sanırım hikayeyi bilen ve Koro Sensei'yi sevmeyen kişi yoktur. Bayılıyorum ben kendisine şahsen. Keşke benim de öyle bir öğretmenim olsaydı. Tabii çocuklar bir yandan öğrenirken bir yandan da öğretmenlerini öldürmeye çalıştıkları için geleceğin potansiyel Borderline hastaları olarak dolanıyorlar ortada ama olsun, hikaye müthiş.



Okul hayatını, as-üst ilişkisini, High Expectations Asian Father Issues'u o kadar iyi anlatmış ki şu yaşımdan sonra orta okula geri dönüp yazılıya girmek sitedi canım. Ne kıl tiptim yalnız ben orta okulda ya, hiç kopya vermezdim kimseye. Bir sıra arkadaşım Gamze sıra altından beni tekmeleye tekmeleye kopartırdı birkaç kopya, o kadar. (bknz. dinsizin hakkından imansız gelirmiş) Hostes oldu şimdi o Gamze, uçuyor oraya buraya. Neyse, evet. 


Koro Sensei dışında Nagisa, Karma, Karasuma, Irına Jelavicc (aka Bitch Sensei), bölüm bölüm üzerlerine yoğunlaşılan öğrenciler ve yan karakterlern her biri o kadar iyi bir gözlem ürünü ki üşenmedim gittim serinin mangakası Yusei Matsui'nin geçmişini araştırdım.  Hiç de bir şey bulamadım. Ama eminim, ya annesi ya babası öğretmen Matsui'nin. Ya da kendisi öğretmen bilemiyorum. Yalnızca mangakaysa bile okul hayatından ve öğrenci psikolojisinden çok iyi anladığı kesin. Nagisa, Karma ve Asano karakterleri özellikle bir shounenden beklenmeyecek derecede karmaşık. Serinin tek eksisi -aynı zamanda bir artı olarak da görebilirsiniz. Nereden baktığınıza bağlı- çok fazla karakter içermesi. Bir öğretmen edasıyla Matsui sınıftaki herkese eşit önem vermek, her birinin kendilerine ait bir yeteneği olduğunu vurgulamak istemiş. Arada Nagisa gibi "katillik" konusunda yetenekli tiplerin çıkmasına da kaderin cilvesi diyelim artık ne diyelim.











QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam