-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 70. Bölüm İnceleme




Bir önceki bölümün incelemesi için:

Tokyo Ghoul:re 69. Bölüm İnceleme





Ben beğenmedim bu bölümü. Söyleyelim Ishida'ya değiştirsin. Hani bizim aylardır yolunu gözlediğimiz Kaneki vs Furuta kavgası? Hani Yomo'nun yıllardır yolunu gözlediğimiz kakujası? Hani Amon? Touka ve Ayato'nun Yomo'nun yeğeni olduğunu zaten biliyorduk. Evet, ana hikayede geçmiyordu belki ancak Ishida'nın düzenldiği Tokyo Ghoul takvimindeki karikatürlerden birinde  Yomo Touka'yı "Bu benim yeğenim" diye tanıtıyordu. Hatta takvimdeki o bölümü Twitter'da paylaşacaktım da spoiler olmasın diye paylaşmamıştım. Kısmet bugüneymiş. Buyrunuz:



Hinami'nin Kaneki'yi kurtarmak adına Furuta'yı öldüreyazacağını söylemiştim. Zira öyle de oldu. Eğer
Furuta gerçekten insansa, Hinami'nin karnında maşallahlık bir kara delik açan kagunesinden sağ kurtulma şansı sıfır. Emmevelakin kendisinin bir "Bred" (melez) ve Washu olduğunu hesaba katarsak, Ghoul olmasa bile seviyesi yükseltilmiş bir Homo Saphiens olma ihtimali yüksek. Tehlikede olduğu anlarda bile kakuganının pörtlememesine insan gerçekten hayret ediyor. Tabii Furuta'nın aslında kendini hiç tehlikede hissetmiyor olmasından dolayı kakuganının ortaya çıkmıyor olma ihtimali de var. Herhalukarda Furuta'nın, altıncı kitabın "cover boy"unun dişsiz ve karınsız bir biçimde Cochlea'nın soğuk zemininin üzerinde öleceğini sanıyosanız yanılıyorsunuz. Furuta ve Kaneki arasındaki ilişki henüz çözülmemiş, biz daha Furuta kim onu bile bilmiyorken hele imkansız imkansız! Benim düşüncem, Furuta'nın Kaneki ve Hinami'nin kaçmasına bilerek izin verdiği. Eh, Cochlea'nın her yerinde kameralar, bu kameralardan da etrafı izleyenler var. Furuta bizim ikiliyle karşılaşır karşılaşmaz "Geç paşam" deseydi, CCG'e ajan olarak kalamazdı artık. Biraz fedakarlık yaparak -bir diş ve karın bölgesinde futbol topu büyüklüğünde bir delik nedir ki caaanım!- "dövüşme" süsü verdi ve bıraktı bizim Kaneki ve Hinami'yi. Garden'da yetişmiş, melez ve yarı Washu bir çılgının bu denli güçsüz olabileceğine inanmıyorum. Tabii eğer kendisi Doktor Kanou'nun o meşhur başarısız deneklerinden biri gibi bir "şey" değilse.



Furuta-Kaneki-Hinami bölümünde dikkatimi çeken bir başka şeyse Furuta'nın Kaneki'yi gerçekten seviyor oluşu. Bebek patron olarak hitap ediyor Furuta Kaneki'ye. Kaneki-Furuta partnerliğinden beri Furuta'nın yaptığı şey ufaktan ufaktan Kaneki'ye laf sokmaktı zaten. Her ne kadar Furuta Kaneki'yle "küçük patron" şeklinde dalga geçse de ikisi de yirmi üç yaşında. Ben açıkçası Furuta'yı otuzlarına yakın olarak düşünüyordum.

Kaneki-Furuta paralelliğini şimdi değil ancak yakın zamanda mutlaka yazacağım. Ishida bu ikili arasındaki bağı / benzerliği o kadar gözümüze gözümüze sokmaya başladı ki yazmasam ayıp olacak. Tokyo Ghoul karkterlerinin her biri bir Tarot kartını simgeliyor, biliyorsunuz. Misal Juuzou'nu tokasındaki XIII Tarotta "Ölüm" kartını gösterirken gizli kuruluş V "İmparator" olarak karşımıza çıkıyor. İşin hafiften korkutan ve Furuta-Kaneki bağının gerçek olduğunu gösteren şey ise Kaneki'nin de Furuta'nın da aynı Tarot kartını simgeliyor oluşları; "Asılan Adam". Yine geçen haftaki yazımda dediğim gibi, Touka'nın teee Tokyo Ghoul zamanlarında Kami Üniversitesi'nde Kaneki'yi ararken arkadan Furuta'yı Kaneki ile karıştırdığını da aklımızın bir köşesinde mutlaka tutalım.


Hadi biraz nostalji yapalım, Tokyo Ghoul bölümlerinde Arima'nın Yomo'nun çok sevdiği ablasnı öldürdüğünü, Yomo'nun ise Arima'ya karşı intikam yemini ettiğini biliyoruz. Uta'nın söylediğine göre Yomo Yoshimura'nın yanında durulmuş ve içindeki intikam isteğini kendini geliştirmek adına kullanmaya başlamıştı. Bu arada mutlaka hatırlatmam gereken bir şey var; Arima'nın quinqlerinden Narukami, Yomo'nun ablası Hikari'nin Ukaku tipi (Touka ve Ayato da Ukaku tipi kagune sahibi) kagunesinden yapılma.

Yomo'nun ablası Hikari'nin Touka ve Ayato'nun annesi olduğunu öğrenmek büyük sürpriz oldu birçoğumuz için. İşte dayı yüreği, ne kadar serseri de olsa gidiyor koruyor Ayato'yu, Touka'yı. (Touka da az cadı değil) Ancak siz içinizi rahat tutun, Yomo ölmeyecek. Uta'nın olmadığı yerde ölmez, ölemez Yomo. Hele biz henüz ikisinin asıl güçlerini görmemişken olmaz böyle bir şey.


Arima'yı öyle Narukami ile Yomo'nun gırtlağına hücum etmiş görüp de soğukkanlılığını kaybetmeyin. Her şey güzel olacak. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Kaneki Hide ile salıncakta sallanacak, Eto Touka'yı kardıraktan itecek, tüm geri kalan akrakterler Arma'yı boks torbası niyetine kullancak... (Furuta'ya ne olacka henüz karar vermedim. Kaneki ile olan alakasına göre fikrim değişebilir)

Burası Cochlea buradan çıkış yok!

Gaza geldim çok şu an.













QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam