-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Hunter x Hunter ve Tokyo Ghoul'un Mangakaları Aynı Kişi mi?


Hunter x Hunter ve Tokyo Ghoul'un Mangakaları Aynı Kişi mi? Sui Ishida kim? Hepsii ve daha fazlasıı!



Oh la la! İşte ayın, yok yok yılın en çok konuşulan, kafaları en çok karıştıran anime dedikodularından biri! Her kafadan bir ses çıkıyor. Kimse gerçeği bilmiyor. Araştırmacı blogırınız Su Tunç gerçeği sizin için araştırdı.



Tokyo Ghoul severler, Tokyo Ghoul'un yaratıcısı ve ilüstratörü Sui Ishida'nın hiçbir yerde gerçek adını soyadını kullanmadığını bilirler. Mangakalar arasında mahlas kullanmak sıkça rastlanılan bir durum ancak Ishida gibi sosyal medyada da oldukça aktif olan bir mangakanın neden ısrarla kimliğini gizleme gereği duyduğu büyük bir merak konusu. Bir Ishida bir de Tsugumi Ohba gerçek kimliklerini en çok merak ettiğim mangakalar. Death Note'un mangakası Tsugumi Ohba'nın Japonya'nın en büyük şirketlerinden birinin CEO'su olduğu, bu nedenle kimlğini gizli tuttuğu konuşuluyor yıllardır. Peki ya Ishida?

Ishida'nın Hunter x Hunter'ın yaratıcısı Yoshihiro Togashi olma ihtimali uzun süredir anime dünyasının en büyük tartışma konularından biri. Tartışmanın bu kadar uzun sürmesinin iki sebebi var;

1) Hunter x Hunter'ın ara verdiği (hiatusa girdiği) zamanla Tokyo Ghoul'un başlama tarihi örütüşüyor

2) Sui Ishida bir açıklamasında Togashi'nin çizimleriyle yetiştiğini belirtti

Açıklama Japonca olduğundan İngilizce ilk çeviriler açıklamayı Ishida Togashi'nin eski asistanlarındanmış gibi göstermiş, bu nedenle de kıyamet kopmuştu. Nedeni de Togashi'nin daha önce Ishida'nın belirttiği dönemlerde asistanının olmayışıydı. Ancak daha sonra yapılan yorumlarda çevirilerin yanlış olduğu, Ishida'nın sözlerinin "Togashi Sensei'nin çizimlerini taklit ederek kendimi yetiştirdim" şeklinde alınması gerektiğinin altı çizildi.




Şimdi ise forumlar yeniden alevlendi. Ne alevlenmesi; küle döndük hepimiz yana yana (Serdar Ortaç şarkısı gibi oldu) Herkes tartışmanın bir ucundan tutuyor ama bir türlü murasına eremiyor kimse; çünkü hiçbir resmi açıklama yok. Nedeni ise Hunter x Hunter'ın uzuuuun arasından çıkması ve Tokyo Ghoul:re'nin bir anda cımbırlok gibi yıllardır açıklanmayan olayları hızlı hızlı açıklamaya başlaması. Bu durum tabii Hunter x Hunter hayranlarını sevindirirken Tokyo Ghoul hayranlarına "Yavaş yavaş ilerliyordu hikaye. Ne oluyor uçurumdan aşağı yuvarlanır gibi her şey açığa çıkıyor? Bitecek mi yoksa gönlümün efendisi?" şeklinde sorulardan soru beğendirmeye başladı. İkisinin de hayranı olanlara hava hoş tabii ancak benim gibi Hunter x Hunter'ı çok sevip Tokyo Ghoul'a tapan arkadaşlar şu anda üzerilerine despresyon hırkalarını geçirmiş, yorganın altında ağlamaktalar. (Ben de yorganımın altından yazıyorum şu an. Yoldaşlarıma selam ederim :/)


Ishida'nın Haise Sasaki'nin doğum gününe özel yapıp Twitter ve Tumblr üzerinden paylaştığı ilüstrasyon

Peki benim bu olay hakkındaki yorumum ne? Bence Ishida Togashi değil. Neden?

İlk olarak Ishida hakkındaki %90 kesin olan bilgileri sıralayayım: (Hepi topu bir tane zaten. Havalı gözüksün diye sayayım dedim)

1) Mangaka olmadan önce dövme sanatçısıydı. Kalıcı dövme yaptığı bir salonu vardı eskiden. Yani Uta gibi bir tip olma ihtimali var.

Onu bunu stalklayan bir insan değilim. İstesem de vaktim yok ancak söz konusu Tokyo Ghoul olunca iş değişiyor tabii. Ishida'ın ciğerini biliyorum ben ve çok net söylüyorum; bu adam 49 yaşında olamaz (Togashi 49 yaşında) Ishida'nın Twitter ve Tubmlr adreslerine bakıyorum arada. İtiraf edeyim, birkaç kez Sherlock mode on yapıp Twitter'da takip ettiği kişilerden Ishida'nın gerçek kimliğine de ulaşmaya çalıştım. Arkadaş çevresini çözdüm. Hepsi serseri it kopuk tipler böyle amaaan! Anneniz babanız görse kalp krizi geçirirsiniz öyle beter böcekler! Orası burası dövmeli, zindan tipi barlardan çıkmayan rock grubu üyeleriyle kanka bu adam. ( Arada seksi kızları filan da takip etmiş menşın atmış filan ama tabii onları saymadım )

Yine Ishida'nın Twitter' ve Tumblr'da paylaştığı ilüstrasyonlardan; "The Nutcracker"


Benim kendi bulgularım dışında da başka bir kanıt -tanık- var: Henry Thurlow. ( https://twitter.com/henry_thurlow) Eskiden Studio Pierrot'da çalışan Thurlow Reddit'te (şu an silinmiş olan) bir başlık açarak Ishida'yla Pierrot'nun düzenlediği bir kokteylde tanıştığını, son derece utangaç ve sanıldığından çok daha genç biri olduğunu açıklamıştı.

Tokyo Ghoul'un yayımlandığı Young Jump'ta çalışan birinden alından bir bilgiye göre ise Ishida'nın asistanlarının 25 yaşın altında olma zorunluluğu var. Bu da pekala Ishida kendinden büyük birini yanında asistan olarak çalıştırmak istemiyor, otuz yaşında tiplerin kendisine "Sensei" demesi garibine gidiyor olarak yorumlanabilir.

Kısaca Hunter x Hunter'ın aradan çıkması ve bizim Tokyo Ghoul evreninde bir anda yıllardır açıklanamayan gerçekleri teker teker öğrenmeye başlamamız bir tesadüf olabilir.

Ayrıca merak etmeyin, Tokyo Ghoul'da açıklanamyan o kadar çok olay var ki bence bir üçüncü seri gelebilir Re'nin üzerine.

Yine benim tüm buradan gördüğüm, otuzlu yaşlarda, biraz freak biraz nerd bir adam olduğu kendisinin. Neden kimliğini saklama ihtiyacı hissettiğiyse hala bir muamma. Ancak kişilik olarak çok tatlış bir insan. Kendisine https://twitter.com/sotonami adresinden ulaşabilir, Tokyo Ghoul çizimlerinizi, teorilerinizi menşın edebilirsiniz. Size yanıt verir, konuşur filan.








QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam