-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:Re 72. Bölüm İnceleme





Aylardır kakuja ile yatıp kakuja ile kalkıyorum resmen. İlk Kaneki Eto'yu yediğinde dedik "heh, kakujası tamamlanmıştır artık görürüz yakında" (Göremediler) Kaneki eldivenlerini ilk kez çıkarttı ve sağ elinin siyah, pullu pullu bir derisi olduğunu gördük; dedik: "Bu sefer görceğiz kakujayı" (Göremediler) Meğer kısmet bugüneymiş! Her kakuja dediğimde kenara bir lira koymuş olsam zengindim şimdiye. Olsun, geç olsun güç olmasın. Damlaya damlaya göl olur. Gördük kakujamızı.

Kaneki benim anladığım kadarıyla Justice League'e girmeye karar vermiş. Onlar nepçim kaslar? Nepçim çizme o? O sakin, sessiz dedektifin içinden adeta protein tozuyla üç ayda şişmiş Instagram beyefendisi çıktı!



Touken (Touka-Ken) hayranları coştu bu bölümde. Bölümün kapağında Sui Ishida Touka ve Kaneki'yi garson kıyafetleri içinde çizmiş. Kaneki'nin sağ elinin pullu olması da geçmişteki değil, şimdiki Kaneki'nin çizimi olduğunu gösteriyor. Bakalım bu Kaneki'nin Re'ye gideceğine dair bize bir ipucu, foreshadowing midir, göreceğiz. Zaten Ishida da çok meraklı Touka ve Kaneki'yi birlikte çizmeye. Benim Eto <3 Kaneki hayalleri suya gulp gulp :(

Arima Nimura'yı fırlattı aldı IXA'yı eline. Daha müfettiş Gaget paltosu üzerindeyken Kaneki Arima'nın saldırısını koluyla savuşturdu. Tabii paltoyu çıkartınca anladık Kaneki'nin o yüzlerce ghoulu lime lime etmiş olan IXA'yı nasıl plastik topla servis karşılar gibi karşıladığını. AYOL ADAM BAŞTAN AŞŞAA KAKUJAYMIŞ! HİÇ DEMİYORSUNUZ!




Suı Ishida arada Tokyo Ghoul bölümlerine gönderme yapıyor çizimleri ve konuşmaları paralel yaparak. Bu bölüm işi iyice azıya aldı. Her sayfada Tokyo Ghoul serisinde çizdiği bir kareye göndermeye var. Toparladım bunları sizler için buyrun:

Tokyo Ghoul 135. Bölüm
Bizim bölüm


Bizim bölüm

Tokyo Ghoul 72. Bölüm

Bizim bölüm



Bizim bölüm


Bunların içinde beni en kötü hissettireni kesinlikle Hide'nin Kaneki'ye  ve Ayato'nun da Hinami'ye dediği "Let's go home". Eli omza koymalar filan... Ayato gidici olabilir arkadaşlar mendilleri hazırlayın :(

Touka Kaneki dedik. Touka büyümüş, olgunlaşmış. Eski Touka olsa Kaneki'yi gördüğü an sinirlenir, bağırır, en olmadı yanında kalıp savaşmaya çalışırdı. Ancak level atlamış olan Touka ne yaptı? "See you later" dedi. "Kendine iyi bak", "Dikkatli ol" da diyebilirdi ancak "Sonra görüşürüz" diyerek Kaneki'yi tam kalbinden vurdu.



Kaneki'nin Touka'ya sinirlenmesinin nedenini anlamamış olan arkadaşlar olabilir, sonuçta Touka yalnızca gülümseyip "Sonra görüşürüz" diyor Kaneki'ye. Kaneki neden sinirlensin ki buna?

Unuttuğumuz bir şey var; Kaneki Arima'nın önüne ölmek için çıkmıştı. Her şeyi geride bırakmış, hiçbir umut kırıntısı olmadan, öldürülmek için dikilmişti önüne. Touka'nın o umut veren iki kelimesi Kaneki'nin üzerine geri dönme zorunluluğu yükünü bindirdi. O nedenle sövdü Touka'ya. Kaneki'nin de beklediği Touka'nın "inşallah öldürürsün kendini beyinsiz!" vari laflar etmesiydi. Ancak yeni Touka öyle yapmadı işte. Kaneki de dondu kaldı.


Touka'nın bu sözü Kaneki'ye Arima ile gücünün son damlasına kadar savaşma motivasyonunu verir mi bilemiyorum ancak gelecek bölümde misler gibi bir dövüş izleyeceğiz. Yüzümüz gözümüz açılsın vallahi ne zamandır güzel bir dövüş sahnesi göremedik.

Gelecek bölüm Arima'nın sonu olabilir. Anime kafasıyla düşünürsek, Arima'nın geçmişiyle ilgili bir şeyler öğreniriz önce, sonra ise Arima'nın insan mı, ghoul mu yoksa cyborg mu (Arima'nın cyborg olduğunu iddia eden çılgınlar da vardı bir ara ya ahahah) olduğunu öğreniriz. Araya duygusal müzik girer, Kaneki, Haise iken Arima ile geçirdiği güzel günleri anımsar. Filan feşmekan. Ancak olay manga, hele hele Tokyo Ghoul serisinden çok daha karanlık bir atmosferde geçen Re olunca olayı hiç duygusallaştırmadan çöt diye de kesebilir Ishida.

Belirtmeden de edemeyeceğim. Kaneki'nin kakujası fena halde Arata'nınkine, yani Touka ve Ayato'nun babalarının kakujasına benzemekte. Arata'nın Kaneki'nin babası olabileceğini iddia edenler var ancak Kaneki-Touka bağından dolayı böyle bir şey olabileceğini zannetmiyorum. Kaneki'nin devasa bir kakujasının olmaması çok normal. Kendisinin özelliği zaten hızlı olması.

Arata'nın kakujası


Re tayfası ve Ayato indi ghoul öldürme merkezine. İçimden bir ses orada bu arkadaşları Furuta karşılayacak diyor. Ghoul yok etme makinelerini durdurup, kaçmaya çalışacaklar, oradan Furuta fırlayacak. Eto'nun da zemin katta olduğu unutulmamalı. Eto da bir şekilde olaya katılıp o hengamede Furuta'yı mideye indirebilir. Benden söylemesi.


Kaneki'nin suratı bebek suratı, aşağısı Men's Health 2016 Nisan kapağı mübarek. Suratında da biraz yetişkin havası olsaydı süper olurdu. Artık buna da şükür. O kakuja ortaya çıktı ya, aman sabahlar olmasın!!












QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam