-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Türk Mangakalar ve Eserleri 1: Aziz Can Binen - Bounty Hunterz



Duyduuuk duymadıık demeeeyiin! Artık ellisine merdiven dayamış olup mature klasmanına -espiriler şakalar- girmeye hak kazanan "Anime / Manga Önerileri"nden sonra yepyeni bir seriye başlıyorum:   "Türk Mangakalar ve Eserleri"

Yok yooook! Bırakır mıyım ben anime / manga önerilerimi? "Su abla şunu önersene!" diye direttiğiniz animeleri bitiremedim daha. Ayrıca, ne çok Kuroko no Basuke seven varmış? Her gün mü istenir bir anime? O kadar izliyorsunuz, bir de gidin basket kursuna yazılın o zaman. Bakın, Fenerbahçe Final Four'daydı bu sene. Taze kanlara ihtiyaç var. Önereceğim söylediğiniz animeleri merak etmeyin hiç, metanetinizi koruyun.



Gel gelelim çiçeği henüz burnunda olan serimize. Türkiye'de manga çizimini ve Japon hikaye anlatım tarzını benimsemiş, bu konuda çok iyi işler çıkaranların sayısı azımsanamayacak düzeyde. Tabii maalesef çoğu zaman hak ettikleri ilgiyi göremiyorlar. Kabura Manga dergisiyle 2014 yılında güzel bir ivme yakalanmıştı. Şimdi ise "Webtoon"larda yayımlanıyor çoğu. Çizimden çok kurguya ağırlık verenler ise "Wattpad" üzerinden yayımlıyor hikayelerini. Ben de bu arkadaşlardan bazılarını sizlere tanıtacağım. Böyleylikle bakarsınız, hem onların okuyucu kitlesi artar, hem de aramızda mangaka olma hayaliyle yanıp tutuşanlar varsa biraz daha cesaret kazanmış olur (:

Serinin ilk ismi Aziz Can Binen. Bazılarımız kendisini Kabura zamanında tefrika olarak çıkarttığı Nemesis'ten biliyor olabilir. Kendisi "Webtoon"da yayımladığı bir diğer manga serisine, Bounty Hunterz'a geçtiğimiz Mayıs ayında noktayı koydu.



Henüz çocuk yaştayken ödül avcısı olmayı kafaya koyan üç kafadarın -Lisa, Brogy ve Sora- başlarından geçen maceraları konu almakta Bounty Hunterz. Karakter tasarımlarıyla, içinde bol bol barındırdığı komedi unsurlarıyla, enerjik çizimleriyle tam bir shounen. Özellikle One Piece, Hunter x Hunter, Cowboy Bebop tarzındaki manga ve animeleri seviyorsanız, Hunterz'ı büyük bir zevkle takip edeceğinize eminim. Hoş, shoujo sevdalısı bir romantik olsanız da Hunterz'ın tempolu kurgu sizi hemen içine çekecek, bu güzel mangayı size "Hoop" diye bitirtecektir.

Bounty Hunterz on üç bölümden oluşuyor. Kısa gibi gözükse de Türkiye'de yaymlanan mangaların genel olarak iki-üç bölüm sürdüğünü ele aldığımızda aslında oldukça uzun bir hikaye.

Çizimlerine devam eden Binen, uzun bir süre başka bir manga tefrika etmeyi düşünmediğini, ancak one shot şeklinde çalışmalar yapmaya devam edeceğini belirtiyor.

Bounty Hunterz'ı buradan okuyabilir, Aziz Can Binen'in çizimlerini ise Facebook sayfasından takip edebilirsiniz ^.^


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam