-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 48: Berserk




Arada pek bilinmeyen anime ve mangalarla birlikte, ağır topları da incelemekten geri kalmıyorum. Ayrıca Berserk'i şimdi, şu dakika, şu an ele almamın çok geçerli bir sebebi var;

Berserk'in yeni animesi 1 Temmuz'da başlıyor!!! Amaaaan sabahlar olmasın! Lay lay lay lay lay lay lay laaaay ooooo Beruserukoooooooooo!

Kurtlarınızı iyice dökün yukarıda. Dökün dökün. Ciddileşelim sonra hep birlikte. Bir 'ki üç PIT!



Berserk'i anime-manga dünyasına aşina olan birçok kişi bilir. Ancak eğer bu dünyaya yabancıysanız, veya küçük yaşta shounen animelerle bu dünyaya giriş yapmış, şimdi de bu dünyaya iyice vakıf olmak istiyorsanız Berserk'i asla es geçmemenizi öneririm. Bu uyarım özellikle 12-17 yaş arasındaki arkadaşlara. Ortamlarda anime-manga külliyatından dem vurulduğunda Berserk'ten mutlaka söz edilir. Otaku dünyasının Game of Thrones'u gibi bir şey Berserk. (Yüzüklerin Efendisi Miyazaki filmleri)

1989 yılından beri -bazen aralıklarla da olsa- tefrika edilen Berserk'in yirmi beş bölümlük bir anime serisi ve bir film üçlemesi de bulunuyor. Ben mangasını okumanızı öneriririm. Adaptasyonları da oldukça başarılı olmasına karşın Kantaro Miyura'nın en ufak detayı bile inci gibi işlediği, mimiklerin ve gölgelendirmelerin fevkaladenin fevkinde olduğu çizimlerinden mahrum olmayın efenim. Ben hep sizin iyiliğinizi düşündüğümden öneriyorum mangasını. Yoksa oturun animeyi izleyin derim, yine de alırım maaşımı (Şaka tabii. Para mara kazanmıyorum ben. Keriz miyim neyim :/ )





Hikaye, nüne gelen racon kesen, genç,  esmer, yakışıklı, biraz da kavruk bir delikanlının, Guts'ın gözünden anlatılmakta. Ölü bir bedenden doğan ve lanetli olarak yaftalanan Guts'ın tek motivasyonnu vardır; ne olursa  olsun, hayatta kal. Kendisiyle -ve tabii yaşanmışlıklarıyla- birlikte büyüyen kılıcıyla Midland'i turlar. Günlerden bir gün de, ortalığı yakıp yıkan paralı askerler olan Band of Hawk ile karşılaşır. Hawk'ın kurucusu ve lideri Griffith'e iki kez yenildikten sonra Griffith'in ordusuna katılmak zorunda kalır. Kısa sürede genç, yakışıklı ve her şeyden önce en yükseğe çıkmayı kafasına koymuş bir savaşçı olan Griffith'in en güvendiği askeri-dostu olur. Yalnız Bersek'in bilmediği bir şey vardır; Griffith'in kolyesi Behelit'in anlamı ve "Şeytan" ile yaptığı anlaşma.



Günlerden bir gün, bir çarpışma esnasında Guts ve Griffith Nosferatu Zodd te Immortal adlı bir Şeytan ile  karşılaşırlar ve Şeytan Guts'a sonunun Griffith'in elinden olacağını söyler.

The Golden Age Arc'ı işleyen 1997 yapımı birinci animeden sonra temmuz ayında başlaacak olan ikinci serinin Black Swordman Arc'ını işleyeceği kesinlik kazandı. Seri yirmi dört bölümden oluşacak ve internet üzerinden Crunchyroll tarafından yayımlanacak.

Fragman:



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam