-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 85. Bölüm İnceleme




Tokyo Ghoul:re 84. Bölüm İncelemesi: http://www.sutunc.com/2016/07/tokyo-ghoulre-84-bolum-inceleme.html

Rus Tokyo Ghoul:re'si buldum. Hatta altında bayağı teori dönmüş. Anlayan varsa link atayım. Hararetli hararetli tartışmışlar ya "Davay davay ztratzkişkee!" şeklinde. Çatladım meraktan.


Aaaah Tokyo Ghoul'um aaah! Bu hafta geç yazıyorum incelememi, kusura bakmayın. Aslında birkaç gün önce yazmaya başladım. Sonra başladığımı unuttum (!) Zaten "84. Bölüm İnceleme" diye atmışım başlığı. Neresinden bakarsanız ayrı rezillik.

Kendi yazılarımı daaa blog yazılarımı da dışladım bir haftadır resmen. Eh, ülkenin hali nice olunca insanın bir şey yazası gelmiyor, başına otursa bile aklı karışıyor. Yine de yabancı forumlarde ve Redditt'te teorileri takip ettim. Birkaç kişi el ele, çok ilginç bir teori ürettik hatta. Sizinle birlikte bu teoriyi göklere çıkartacağımıza inanıyorum. Ayriyeten teori başlığında inceleyeceğim. Siz de bir el atarsınız artık yorumlar yaparak. Öyle kendi kendine teori uyduruyor gibi olmayayım :/

85. bölümde gözleri dolmayan bizden değildir. Kaneki'nin Arima'nın gidişine yaktığı ağıt -şiir okudu tabii. Arima Kişu öldü mü? Issız acun kaldı mı? diye dövünmedi- çok çoook güzeldi.

Squad Zero'nun Kaneki'yi takip etmesi zor demiştim. Meğer Arima her şeyi önceden ayarlamış. Arima'nın bir anda karmaşık bir karakter olması kurgunun gidişatı bakımından pek uyumlu olmasa da, yaka iğnesini gördüğüm anda kibirli kibirli eleştiri yapmayı bırakıp gittim bir köşede ağladım. Arima'yı hala sevmiyorum. Otuz iki yıl yaşamışsın. Taş gibi akıllı ghoul hatunu lime lime etmişsin, sonradan "Hep fnefret ettiğim yaptığım şeyden" Çok afedersin ama, Kaneki'nin sana karşı olan zaafı işlemez bize. Kaneki'nin üzülmesine üzüldüm ben valla. Yoksa Arima'ya sümüğümü atmam.

Bu yazının devamı OHAL ilanından sonra yazılmıştır.

Bir türlü yazamadım incelemeyi. Dikkatim dağılıyor, yazamıyorum. Yine de dediğim gibi, teorilerden açıklamalardan geri durmuyorum.

Efenim, 85. bölümde asıl olay Matsuri çevresinde gerçekleşiyor. Matsuri Urie'ye Marude'nin de öldüğünü söylüyor ancak Marude ortalıklarda yok. Geçen bölüm, Urie'nin, Matsuri'ye yaptığı ev ziyaretinde yediği etin insan eti oldğunu anlayıp, Marude'yi bu konuda bilgilendirmiş ola ihtimalinin oldğunu söylemiştim. İşe bakarsanız, Marude'yi "gazlayan", "Abi bunlar harbi ghoul" diyen Matsuri. Bunu da büyük ihtimalle CCG'nin başına geçmek için yaptı. Eh, kendisinin yarı-ghoul olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Babasını öldüren de çok büyük ihtimalle Matsuri'nin kendisi. Sonrasında "PAPAAAA!" diye ağlaması, Ishida'nın o karmaşık, Matsuri'nin duygularını yansıtan güzeller güzeli çizimine hayran kaldım. Arada açıp açıp bakıyorum. Tabii Rus versiyonuna. Ne rezillikler çekiyoruz yarabbi!

Bu bölümün şok eden gerçeği Japonca'da gizli. İngilzice olarak okuyunca hiçbir şey anlamıyoruz ancak Matsuri kendi kendine konuştuğu bölümde, kendinden bahsederken "Atashi" zamirini kullanıyor. Atashi, yalnızca kadıların kullandığı bir zamir. Evet! TG evrenine bir LGBT karakteri daha eklendi! Hem de en hasından! Şimdi Matsuri'nin neden karısını sevmediği de anlaşılmış oldu. TG evreninde bir çok homoseksüel-biseksüel-panseksüel-travest karaktere rastlamak mümkün. Çoğu hala "Acaba gerçekten öyle mi ya?" noktasında. Bir kısmı ise kesin. Bunlara Madam Big, Nico, Jason, Mutsuki ve Uta dahil ( Uta mııı nasıııl? Diye merak ediyorsanız lütfen beni yorumlarınızda bilgilendirin. Açık seçik anlatayım) Matsuri ise kendi hakkında dişi bir zamir kullanan ilk karakter.

Bu durumun önemi şuradan geliyor; diğer karakterlerde, LGBT bireyleri olmaları kurguya etki etmezken, Matsuri'nin kendini "kadın" olarak görmesi direkt olarak motivasyonunu değiştirebilir. Sahnede Matsuri'yi elidne tabanca, babası Yoshitoki Washuu ve yaverleri birinin (?) kagunesiyle öldürülmüş olarak görüyoruz. Olay pekala Marude'nin kaçışından sonra  başka bir ghoulun gelip (misal Amon) ortalığı yerle bir etmesi sonucu dameydana gelmiş de olabilir. Bu durumda pek sevgili babasını öldürenin Marude olduğunu düşünen Matsuri intikam almaya kalkışabilir. CCG'nin başına geçen Matsuri ortalığı yerle bir edebilir. Bana kalırsa, olay aynen bölye ereyan edecek. Matsuri Arima'nın da gidişiyle CCG'nin başına geçip çılgın çılgın işler yapacak. Squad 0, Clowns ve :re bir tarafa geçecek ve savaş başlayacak.

Tatara'nın kakujası var mı çok merak ediyorum. Methedildiği kadar varsa, Takizawa ile birlikte o adayı CCG'nin başına yıkarlar.


Hiç unutmadan belirteyim; Uta'dan çok pis, ilgiçnli ilginçli şeyler çıkacak. Yarı-insan olduğu ve kakuganı olmadığı için iki gözüne de siyah dövme yaptırmış olabilir. Shape shifter olabilir diyenler bile var. Uta'ya dikkat arkadaşlar.


86'nın cumartesi değil, yarın gelme ihtimali var. Bayram ederiz o zaman. İyi bir şeyler olsun biraz da



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam