-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 84. Bölüm İnceleme




Tokyo Ghoul:Re 83. Bölüm İncelemesi: http://www.sutunc.com/2016/07/tokyo-ghoulre-83bolum-inceleme.html


İşte bölüm diye buna denir! Ishida on yedi sayfaya ne kadar çok şey sığdırılabilirse o denli olay aktarmış. Eh, bize de tadını çıkartmak düşer.

"Arima okey de, nerede diğer special class ajanlar?" diye merak edip duruyordum. Meğer lağımlarda fare arıyorlarmış. Bu arada kadın ajanların döpiyes giymesi inanılmaz batıyor gözüme. Mado da Aura da çok rahatsız görünüyor. Bu hatunlar canlarını hiçe sayıp, yenilmeyi -her iki manada da- göze alıp ghoulların karşısına çıkıyor. Ancak ne ile? Sekreter Yasemin Hanım kıyafetiyle. Olacak iş mi bu? Eteği mi çekiştireceğim yoksa iki tane ghoul mu öldüreceğim derken eli ayağına dolaşır insanın. Ishida'ya söylemesi lazım birinin. Bari kumaş pantolon giyme özgürlüğü getirilsin. Nepçim bir yürürlük bu? Nerede bu devlet?


Tokyo Ghoul evreninde atarlanmadığım bir kumaş etekler kalmıştı, onu da yaptım. Ama necüzel vurdu iki yandan Aura ve Mouran. Mouran da bakkal Himmet Dayı'ya benziyor. Bu bölümde "Hoppidi hoppidi tavşanlar" derken aldı beni bir gülme. Himmet Dayı der mi öyle şey? Demez tabii.

Ne yalan söyleyeyim, Ukaku quinxlere bayılıyorum. Işıklı ışıklı spor ayakkabılara benziyorlar. Çifte ateş arasında kalan en sevdiğim karakterlerden Ayato olmasaydı tadını çıkartırdım o güzel dövüş sahnelerinin. Hinami'nin kaguneleri (Hinami hem annesinin hem de babasının kagunelerine sahip. Nadir bir durum bu ghoullar arasında) bir ilginç görünüyor. Kendisinin ghoul eti yemeye başladığını zannetmiyorum hiç. Ancak fazla Rc hücrelerinin belirli bir bölgede birikmesinden doğan ROC hastalığına sahip olabilir. Bu da ileri dönemlerde Hinami'nin kafayı yemesiyle sonuçlanabilir.  Hastalık hakkında henüz çok detaylı bilgi sahibi değiliz. Rahmetli Shirazu'nun kız kardeşinde var. Oradan hatırlarsınız.


Bir saniye, aklıma gelmişken hemen:

ISHIDA AMON NEREDE? YAKINDA BEN DE GHOUL ÇIKACAĞIM AMA AMON YOK ORTALIKTA. BİLEREK Mİ YAPIYORSUN ISHIDA? SENİ KINIYORUM VE SANA LAFLAR HAZIRLADIM


Kaneki-Hirako arasındaki konuşmayı çok merak ediyorum. Hirako'nun Kaneki'yi destekleyeceğini düşünenler var. Katılmıyorum. Sunlit Garden'da olan bitenden haberi olmayan hiçbir ajan kalkıp da Arima'yı öldürmüş bir ghoula destek çıkmaz. Kaneki büyük ihtimalle hepsini etkisiz hale getirip Ayatoların tarafa doğru gidecek. Hirako'nun ekibi şanslılarsa eğer Furuta onları bulmadan ortadan sıvışırlar. Kakuganı aktif bir Furuta'nın neler yapabileceğini tahmin ediyorsunuzdur sanıyorum.


Bölümün en büyük sürprizi Donato'nun Clownların lideri olduğunun ortaya çıkması oldu. Lideri olduğunu da maskesinin üzerindeki taçtan çıkartıyoruz. Bir de Uta'nın İngilizce olarak kullandığı "Clown" sözcüğünden. "L" y söyleyemediği için Clown oldu size Crown (taç)

Şöyle bir bakınca, Donato'nun Clown olması çok mantıklı. Uta'nın da, Donato'nun da OEK'yi -veya selefini- tanıdığını görüyoruz. Ancak Furuta'nın OEK ile ilgili bir bilgisi yok. Bu da Furuta'nın gerçek kimliğini, üçlü ajan olduğunu bildiklerini gösteriyor. Büyük ihtimalle bunca zamandır Furuta Donato ve diğer Clown üyeleri arasındaki iletişimi sağlıyordu. Yani bu olayda kullanılan kişi Furuta. Zaten ne yalan söyleyeyim, Furuta'da ne kadar uyanık olursa olsun, ağzına kadar çaresizliğe batmış birinin panik içindeki çırpınışlarını andıran bir hava var. Ne yaparsa yapsın bir türlü yüzeye çıkamayanlardan. Tam bir maske, tam bir Clown. Bu taraftan bakınca da acıdım şimdi Furuta'ya. Manyak mıyım neyim.



Rue Island'a filan dönmeyelim. Kaneki-Hirako arasındaki konuşmayı görmek istiyorum. Touka-Ayato tarafı kurtulsun gitsin artık kafeye. Ancak yardıma gereksinimleri olacak büyük ihtimalle. Kaneki'den başka koz yok elleridne. Donarto le Uta'nın aramaya çıktığı OEK Kaneki ise işleri zor. Furuta da aynı amaçla yola çıktı ve dördü bir noktada buluşurlarsa kıyamet kopar.

Ben yine de, Kaneki'nin -en azından henüz- kral olduğunu düşünmüyorum. Amon ile ilgili bir teori yayımlamıştım dün. Hikayede OEK olmaya en yakın kişi Amon.

Şimdi Ishida yirmi bölüm daha göstermez bize OEK'yi. Kafayı cıbırttım şurada. Kim bu kral ya?

Biz Hide hakkında bir açıklama beklerken Donato'nun kimliğini öğrendik. Olsun, bu da olumlu.


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam