-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 64: Mahou Shoujo Madoka★Magica


Tür: Dram, sihir, pskolojik, gerilim

Bölüm Sayısı: 12




Mahou shojo, magical girl, yani "sihirli kız" türündeki animeleri -istsek de istemesek de- hepimiz biliyoruz. Nedeni de tabii ki ünlü mü ünlü Ay Savaşçısı! Ay hatırlatın da Ay Savaşçısını da önereyim bir gün. Yeni nesillerden izlememiş olan çok. Birbirinin saçnı "Hayır ben Venüs olucam işte bana ne!" diye çekiştirmemiş bir nesil görmek istemiyorum :/

Ay Savaşçısı ve varvasyonlarına aşinaysanız da tüm bildiklerinizi unutun. Puella Magi Madoka Magica olarak da geçen bu anime tam bir saykodelik psikolojik gerilim türünde. 

Genellikle yaşları 6 ile 14 arasında değişen kızlara yönelik bu anime türüne dahil olan Madoka, 12 yaş ve üstü izleyici damgasıyla karşımıza çıkıyor. Aslı hafif roman olan bu animenin senaryo yazarlığını, aynı zamanda Fate / Zero ve Pasycho-Pass'in tekst yazarı olan Gen Urobuchi üstleniyor. 
Sanırım bu kadarı bile bu animeyi izlemeniz için geçerli bir neden.



Karakter tasarımları tam anlamıyla bir facia olan Madoka'nın konusu ise şöyle;

Madoka Kaname ve Sayaka Miki normal, kawai Japon lise birinci sınıf öğrencileridir. Günün birinde bu iki arkadaş, peluş oyuncağı andıran Kyuubey adında bir yaratıkla karşılaşır. İstedikleri herhangi bir dileği gerçekleştirmek koşuluyla onları sihirli kızlara çevirmek istedğini söyleyen Kyuubey, kızları anlaşmaya ikna edene kadar yanlarından ayrılmaz. Üst sınıflardan bir öğrencinin sihirli kız olduğunu öğrenen ve onun cadılarla savaşlarına tanık olan ikili, tek bir dilek karşılığında cadılarla savaşarak hayatlarını tehlikeye atıp atmamayı düşünürler. Kyuubey'in kızlarla anlaşma yaparak ne elde etmek istediğni ise gerilim başladıktan çok sonra öğreniriz.





Dünyanın en sevimli villainlerinden olan Kyuubey'in motivasyonu, saykodelik cadılar, müthiş bir kurgu iğrenç mi iğrenç karakter dizaynlarıyla birleşince ortaya unutulmaz bir eser çıkıyor. O köşe çeneli kızları hala unutamıyorum misal.

Benim gibi çizimlere ve renklere dikkat eden, çizimlerini beğenmediği anime ve mangalara bir türlü ısınamayanlardan briyseniz bile Madoka'nın çirkin kızlarına aldırış etmeden kendinizi zorlayın ve en az üç bölümünü seyretmene çalışın derim. Devamı geliyor zaten.
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam