-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Otaku Cenneti: Akihabara



Her anime ve manga severin bir gün gitmek istediği kent Akihabara yeni ziyaretçilerini bekliyor.
Alt Kültürün Başkenti Akihabara
Her moda tutkununun hayali bir gün Paris'e gidip Champs-Eysées'yi arşınlamaktır. İş Japon anime-manga sevdalısı otakular'a gelince doğal olarak gitme hayali kurulan yer de değişiyor.
Tokyo'nun Chiyoda Bölgesi'nde bulunan Akihabara (秋葉原) her otakunun "Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür" dediği, "otaku" kültürünün doğduğu, yeşerdiği ve diğer ülkelere doğru göç ettiği yer.


Akihabara yirmi dört saat ışıl ışıl
Dünyanın dört bir yanından gelen otakular'ın uğrak yeri olmadan önce de Akihabara oldukça ünlüydü.
Halk arasında Akihabara Electric Town (秋葉原電気街 Akihabara Denki Gai, Akihabara Elektrik Kenti) adı da verilen bu ilginç yer, İkinci Dünya Savaşı sonrasında ucuz elektrik - elektronik eşyası almak isteyen Japonlar'ın yıllar boyunca uğrak bölgesi oldu.
Animeler, mangalar, çizgi romanlar, bilgisayar oyunları, figürler...
Bir dönemin Eminönü'sü olan Akihabara şimdilerde tam bir otaku cenneti.
Nuh Nebi'den kalma atari kasetleri, tetrisler, yalnızca yüz adet basılmış müthiş mangalar, eski bilgisayarlar... Tüm bunlardan bahsetmek bile bir otaku'yu dünyanın öbür ucunda ve beş parasız olsa bile Akihabara'ya doğru yola çıkartmak için geçerli neden.


Çocukluk hayallerinin gerçekleştiği yer
Yıllardır ortalıkta Pikaçu olarak dolaşmak istiyor, ancak bakkal Muharrem Amca'nın, komşu Şukufe Teyze'nin garip bakışlarına maruz kalmaktan mı çekiniyorsunuz? O halde Akihabara'ya gelin! İster Pikaçu olup zıp zıp zıplayın ister suşi kılığına girip yerlerde yuvarlanın, kimse sizi yadırgamaz. Hatta yanınıza gelip sizinle birlikte yuvarlanmak isteyenler bile çıkabilir.

Otakular'a özel hizmet: Maid Cafe


İlla genellemek gerekirse otaku, geek ve nerd'ün bir potada eritilmiş hali olarak adlandırılabilir. Ancak otaku kavramı her ne kadar bilgisayar oyunu, figür, manga (çizgi roman) konularında Batılı muadilleriyle benzerlikler gösterse de kendi içinde özgün kültürünü de yaşatmaya devam ediyor.
Maid Cafe adı verilen konsept kafelerde sizi Fransız hizmetçisi kılığında, sevimli mi sevimli garsonlar karşılıyor.
Akihabara'ya gidip binlerce manganın, bilgisayar oyunun içinde dolaşmaktan yorulan otakular, soluğu bu kafelerde alıyor.
Önceleri yalnızca kadın ve kawai (Japonca sevimli demek) garsonlar görebildiğiniz maid cafe'ler şimdi bünyelerinde erkek hizmetçiler de barındırıyor.
Yurt dışındaki anime ve manga festivallerinde de sıkça kullanılan bir konsept olan maid cafe henüz ülkemizde bulunmamakta.
Akihabara'yı, oradaki renkli yaşamı aktarırken insan "Bizde de olsa böyle bir yer, gitsek bir günümüzü orada gezmeye eğlenmeye yemeye ayırsak" derken buluyor.
İstanbul'da görece bu kültürü yaşatabileceğiniz birkaç mağaza Kadıköy - Moda taraflarında bulunuyor. "Hiç yoktan iyidir" diye düşünen arkadaşlar bu bölgede toplanabilir. Kim bilir, belki bizim de bir gün bir maid cafe'miz olur.



Not: Bu yazyı ben gazetemsi'de, eylül ayında yazmıştım.





QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam