-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Kış Depresyonundan Kurtulma Yöntemleri




Eveeet, şimdi üç çay kaşığı sinamekiyi chia tohumlu quarkımızın üzerine döküp blenderdan geçiriyor, içine  birkaç organik tam tahıllı pirinç gevreği attıktan sonra kedimize yedriyoruz. Kedimiz huzur içinde karışımı yerken biz de onun tüylerni okşuyor, bu şekilde stresimizdden arınıyoruz.

Tabii size vereceğim reçete bu değil. Aslında bunu da deneyebilirsiniz ancak kediniz besin zehirlenmesi geçirirse sorumluluk kabul etmem. Size herhangi bir gazete ve derginin yaşam ekinde bulabileceğiniz detoks metoks tavsiyesi vermeyeceğim. Medya ajanslarında çalıştığım dönemlerde çok yazdım bu tarz şeyler. Size böyle "sevişin, günde iki bardak hindistancevizi suyu için" diyecek birilerini arıyorsanz, bulursunuz. Benim bu tarz reçetelerle mayam uyuşmuyor, yapamıyorum. O nednele size kendi kış despresyonundan çıkma tavsiyelerimi vereceğim.

1) Mutluluk verici şeyler izleyin / okuyun

Ne yersen osun derler. Vücudumuz ne yediğimize göre değişir. Mental olarak da aynı şekilde, ne izlersek, konuşursak, düşünürsek öyle hissederiz. O yüzden içinizi sıkacak, karanlık kurgulardna mümkün olduğuncca uzak durun. Yine hırkanızı giyin, bir köşeye geçin. Ama sizi eğlendirecek şeylerle meşgul olun. Alın size benden birkaç öneri:

Her bir ülkenin bir anime karakteri olduğu -Tabii ki aralarında Türkiye'de var- eğlenceli bir kurgu: Hetalia Axis Powers: http://www.sutunc.com/2016/08/anime-manga-onerileri-hetalia-axis.html

Sizi gülmekten yerlere yatıracak bir yarışma: 2 Days 1 Night: http://www.sutunc.com/2016/12/ksn-icinizi-istacak-bir-sov-onerisi-2.html

Mükemmel bir komedi ve aksiyon animesi: Noragami: http://www.sutunc.com/2015/11/anime-manga-suggestions-2-noragami.html

Emir Kusturica'nın unutulmaz filmi: Dom Za Vesanje: http://www.sutunc.com/2012/10/dom-za-vesanje.html


2) Dışarı çıkın

Mutluluk hormonu adı verilen serotonin biz hareket ettikçe salglanmakta. Yani oturdukça mutsuz hissediyoruz. Arada kalkın havanın ne kadar soğuk olduğuna aldırış etmeden yürüyüş yapın. En olmadı ayağa kalkıp evin içinde birkaç kez zıplayın. Bu da serotonininizi artırmak için doğal bir yöntem.


3) Ağır şeyler yemeyin

Soslu soslu şeyler insanı beeeyle petle gibi hissettiriyor. Çikolata mikolata yemein demyorum, yiyin cancağzım. Ancak şerbetli kaymakli talılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. Yoksa gece gece çöbürt gibi oturup kalıyorsunuz. O saatten sonra da insanın mutlu olacağı varsa da kaçıyor gidiyor. Ha, yediyseniz de suçluluk hissetmeyin "Amaaan olur böyle şeyler arada" deyip açın bir bölüm 2 Days 1 Night veya Running Man izleyin


4) Dik durun

Bakın bu çok önemli. Yazın ince kıyafetlerin içinde göbeğimiz belli olmasın diye sopa gibi yürüyoruz. Kışın da doksan kat kyafetin altında Gargamel'e dönüyoruz. Bunun bir ortası olmalı arkadaşlar aaa! Arada dik durmayı hatırlatın kendinize. İnsan eğildikçe karamsarlaşıyor, Aldğı hava bile pisleşiyor. Şöyle bir silkelenin. Hadi canım hadi heeeeh şöyle!


5) Kendinizi bir animeye kaptırın ( Şiddetle Önerilir)




Şööyle uzunca bir animeye başlayın. Narutoi One Piece, Bleach, Hunter x Hunter, Gintama, Mobile Suit Gundam... Artık hangileri size uygunsa, şöyle geniiş bir evreni, bol fanı ve dolayısıyla da bol bol teorileri olan bir animeye dalış yapın. Video oyunuydu, figürleriydi, genişletilmiş evreniydi, salak salak konuşan fanlarıydı derken kış sezonu nasıl geçmiş anlamayacaksınız bile.



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam