-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Güney Korelilerin Estetik Telaşı


Son yıllarda Güney Kore'yi esir alan estetik çılgınlığı sınır tanımıyor.
Dünyada en çok estetik ameliyat yapılan ülke: Güney Kore
Estetik ameliyat konusunda Türkiye de bir dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla ilerlese de bu konuda Güney Korelilerin eline su dökemeyeceği de bir gerçek.
Seul ve Busan yollarında sürekli karşınıza estetik merkezlerinin reklamları çıkıyor. "Daha iyi bir hayata açılan kapı" olarak görülen estetik ameliyatlar Güney Koreliler için her sezonda yeni bir ayakkabı almaktan farksız.
Seul'de kadınların %20'si estetikli
Başkent Seul'de 20-49 yaş arası kadınların yüzde yirmisinin başından en az bir kez estetik ameliyat geçmiş.
Biraz daha düzgün hatlara sahip olmak için bıçak altına yatan erkeklerin sayısı da hiç azımsanacak gibi değil. Genel olarak toplum baskısı nedeniyle estetik ameliyatlardan çekinen erkeklerin tercihi burun ve çene estetiği.

Güney Koreliler ile Kuzey Korelilerin farkı
Güney Koreliler için "Canım burun estetiği yaptırdım, yüzmeyeyim birkaç hafta daha" demek, "Ağdaya gitmem lazım, birkaç gün şort giymemeyim" demekle aynı.
Güney Kore dizi ve filmlerini, K-pop (Korean pop) şarkıcılarının kliplerini izlerken "Yav ne güzel insanlar bunlar ağızları yüzleri ne güzel. Erkekleri de benden daha bakımlı" derken bulabilirsiniz. Tabii bu görünümde tek etken estetik ameliyatlar değil.
Kuzey ve Güney Koreliler arasındaki ortalama boy farkı tam sekiz santim. Hangi halkın daha uzun olduğunu tahmin etmişsinizdir çoktan. Evet, Güney Koreliler. Kuzey Koreli erkeklerin boy ortalaması 165.6 santimetre iken bu rakam Güney Koreli erkeklerde 173.9. Kadınların arasındaki fark biraz daha az, altı santim. (Yeri gelmişken Türkiye'deki erkeklerin boy ortalamasının 173.6 olduğunu da belirteyim)


K-pop grup üyeleri arasında bir veya iki estetiği olan "doğal" olarak kabul ediliyor.

Peki ne oldu da 1948 yılında ayrılan, bir millet iki devlet olan bu iki halk birbirinden bu denli alakasız hale geldi? Tabii şimdi burada politikaya, kapitalizme, güzellik anlayışında vesaireye girmeyeceğim. Diyeceğim şey belli. Güney Koreliler güzel olmayı hayat amacı haline getiriyor ve bu yolda ellerinden ne gelirse yapıyor. Sağlıklı yiyecek bulma olanakları Kuzey Korelilere göre çok daha fazla olduğundan da aynı zamanda fiziki olarak da serpilip gelişiyorlar.

Estetik ameliyatlar, sağlıklı yiyecekler, kuaförler ve spor salonları Güney Koreli adı altında "Uzak Doğu'nun Venezuelası" adı verebileceğimiz, yapay ancak göze fazlasıyla hitap eden bir ırk yaratıyor.

Ben bu yazıyı birkaç ay önce gazetemsi.com için yazmıştım.
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam