-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Kore Film Önerisi: Yeopgijeogin Geunyeo (My Sassy Girl)




Geçen ay I'm a Cyborg But That's OK isimli muhteşem filmin önerisini yapmıştım. E, onu tanıttıktan sonra Yeopgijeogin Geunyeo'yu es geçmek olmaz. Benim pek sevdiğim program 2 Days 1 Night'ın ilginç kahkahasıyla ünlü Cha Tae-Hyun'un gençliğini gördüğümüz bu filmin bir de Hollywood versiyonu var. Ben tabii ki Uzak Doğu aslını önereceğim efenim.

"Zaten havalar da bir türlü düzelmiyor, pijamaları çekip şöyle güzel bir film izleyeyim" diyenler için bire bir My Sassy Girl.

Öyle ahım şahım, inanılmaz karmaşık bir kurgusu yok, ancak yine de sizi içine çekiyor ve 2 saat 17 dakika boyunca sizi bambaşka bir dünyaya götürüyor, etkisinden uzun süre de çıkamıyorsunuz.

Bu "içine çekmek" işi, oyunculukların tatlı ve zaman zaman absürd oluşu ve iki ana karakterle de empati kurabilmemizden kaynaklı.



Hikayesi de kısaca şöyle;

Efenim Kyun-woo adında, üniversitede okuyan, hayatta ne yapacağını bilmeyen, 22-23 yaşında (Korelilerin yaş hesabına göre 24) amaçsız bir sap vardır. Bir gün Kyun-woo arkadaşlarıyla içtiği sırada annesinin ve teyzesinin "Sana kız bulduk" ısrarlarına kulaklarını tıkar ve gece gece metroya binmek için yol alır. Durakta beklerken sarhoş bir kızın raylara düşüp metro tarafından ezilmesine engel olur.



Metroda milleti –fazlasıyla- rahatsız eden kız tam anlamıyla Kyun-woon’un “üzerine kalır”. Sert mizaçlı, dediği dedik ve alkole pek düşkün olan bu kızla başı sürekli belaya giren Kyun-woon ile kız tarafının oldukça baskın olduğu neşeli, neşeli olduğu kadar da hüzünlü bir hikâyenin içine gireriz.


Ben çok seviyorum bu filmi. Uzun aralıklarla üç-dört kez izlemişimdir sanıyorum. Bu sıradanmış gibi görünen sıradışı romantik komediyi siz de seversiniz, eminim buna (:
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam