-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 87: Koe no Katachi (A Silent Voice)




İşte karşınızda beş yılda bir izlemeniz gereken bir anime film. Süresinin 120 dakika olduğuna aldırmadan, mutlaka ama mutlaka izlemeli ve -eğer mümkünse- başucu eseri olarak -e, hep kitap olacak değil ya başucu eserleri!- bir kenara koymalısınız.

İşitme engelli Shouko Nishimiya ve Nishimiya'ya yaptığı zorbalıklarla kızcağıza okul hayatını zindan eden Shouya Ishida'nın değişimlerle dolu hikayesini dediğim gibi beş yılda bir, olgunlaşıp olgunlaşıp yeniden izlemek gerek.

Bu tavsiyeyi sevdiği kitapları birkaç yılda bir eline alıp yeniden yeniden okuyan biri olarak veriyorum. Bu filmi de ilk izlediğiniz zamanki yaşınız ve bakış açınızla anladıklarınızla yıllar sonra izlediğinizde anlayacaklarınız çok farklı olacak.

"Kendini sev", "Love Yourself" mottosuyla hareket eden animede yalnızca Nishimiya ve Ishida değil, yan karakterler de büyük değişimler geçiriyor.


Bu güzel kurguyu "çok güzel" bir film haline getiren ise işleniş şekli. Açıların tamamı o sekans boyunca hangi karakterin bakış açısından hikayeye bakmamız isteniyorsa o şekilde, son derece başarılı bir biçimde ele alınmış. Baş karakterlerden birinin sağır olduğunu ele alırsak, bu hiç de kolay bir iş değil!

Yeri geldiğinde Nishimiya oluyor ve etrafımızdaki seslerden azade, hikayenin akışını anlamaya çalışıyoruz. Hele ki Nishimiya'nın "kelimelerle" gördüğü bir rüya var ki hoppp diye geçip gitmesine karşın yedinci sanat olarak kabul edilen sinema tarihinde yer edecek türden.

Ayrıca ünlü K-Pop grubu BTS'in üyelerinin bu filmi izlediğini ve eylül ayında çıkması beklenen albümlerinin temasını bu film üzerinden oluşturduğunu da belirtmeliyim.









QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam