-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 90: Şeker Kız Candy




Burası gülme köşesi: ehuheuheuehuehuheuheuehuhe

Tamaaaaaam! Güldük, eğlendik bitti. Sıra  çocukluğumuzun, bebekliğimizin, mini mini birlerimizin animesinden bahsetmeye geldi!

Genelde güncel animeleri öneriyorum, araya 20-25 senelik  kült animeleri serpiştiriyorum. Ama daha önce hiç böyle yediden yetmişe herkesin bildiği bir anime önerisi yapmamıştım. Sen! Evet, sen! Death Note diyorsun, duyuyorum. Ancak annen baban Death Note bilmez, Şeker Kız Candy bilir. Vataşivaaa vataşivaaaaa Kendiiiiii! der. Yaaaa pışıııık!


Valla ben Şeker Kız Candy izlediğim zamanları hatırlamıyorum. Bezi bırakıp oturağa kaka yapma aşamasında filandım büyük ihtimalle. Ancak hatırladığım bir şey var, o da çocukluğumla ilgili hatırladığım en erken şeylerden biri olsa gerek: Anthony'nin attan düşme sahnesi. Bir de öncesinde Candy ile Anthony bir sirke mi ne gidiyorlardı orada kadın tarot bakıyordu. Ölüm kartı çıkıyordu. Nasıl korkmuştum yarebbim! Sonra büyüyünce ve Candy'nin lafı ortamlarda açılınca -niye açtıysak o da ayrı mevzu- aslında herkesin o attan düşme sahnesinden sonra uzunca bir süre travmalardan travma beğendiği ortaya çıkmıştı. Demek ki bizim gibi 3-8 yaşları arasında Candy izlemiş olan nesle "ölüm"ün ne olduğunu gösteren, bir son olduğu kavramını beeyle suratımıza tokat gibi çarpan bu animeydi. Bir son var, ondan sonra artık Anthony yok. Dün buradaydı, bugün yok. Ben o hissettiğim duyguları çok net hatırlıyorum bir titreme geldi şimdi bile :/

Sonrasında ne mi oldu? 17 Ağustos 1999 depremiyle tanıştık Candy'nin üzerinden çok zaman geçmeden. "Yok" olana alışır olduk. Ama ilkler unutulmuyor işte. Keşke hep çizgi filmlerden animelerden öğrensek bu kavramları ah ah!



Çocukluğunu yeniden hatırlamak isteyenler için de 1976 yapımı bu 115 bölümlük animenin hikayesini kısaca anlatayım;

Orijinal ismi Candy Candy olan anime iki bebeğin Pony's Home adı verilen bir yetimhanenin kapısına bırakılmasıyla başlar. Candy ve Annie ismi verilen bebeklerden Annie zengin bir aile tarafından evlat edinilir. Bu duruma çok üzülen Candy de kendisini evlat edinmek isteyen bir aileyi kabul eder ve olaylar başlar.

Leagan ailesi tarafından evlat edinilen hayat dolu Candy bir gün "Prince of the Hill" olarak bilinen Anthony ile tanışır...


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam