-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

With's Court (Witch at Court) İncelemesi




Sonbahar 2017 k-dramaları yine birbirinden güzeldi. While You Were Sleeping ile gizeme, Mad Dog ile heyecana doyduk. Ancak öyle bir k-drama var ki, kurgusuyla, hikayesiyle, ana karakterin muhteşemliğiyle hepsinin üzerinde. Witch at Court, genellikle birer erkek ve kadın içerek ve yine genellikle erkeğin %70, kadının %30 göründüğü k-dramalardan çok farklı. Tabii, kadınların baş rolde olduğu dramalar çok, ancak o k-dramalarda, daha doğrusu dizi, roman, film olsun yaratılan hemen hemen tüm kurgularda mutlaka bu tarz hikayelerde güçlü bir erkek karaktere de yoğunlaşılır. Bu sefer işler farklı. Ma I Deum diziyi bildiğiniz alıp götürüyor. Kendisini son zamanlarda yaratılan en başarılı k-drama kadın karakteri ilan ediyorum.


Politik eleştirinin, savcıların ve polislerin bol bulunduğu k-dramalar çok revaçta, evet. Witch at Court ise özellikle karakterlerinin orijinalliği ile bu k-drama bolluğunda sivriliyor. Konusu ise şöyle:

Babasının kim olduğunu bilmeyen Ma I Deum'ün annesi, Ma I Deum henüz çok küçükken ortadan kaybolmuştur. Türlü zorluklarla büyüyen ve annesini bulabilmek için savcı olan Ma I Deum, davaları kazanabilmek için şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemler uygulamakta, savcı ve “kadın” olduğu için kimsenin ondan beklemeyeceği hamleler yaparak davaları kazanmaktadır. Bu yolu izlerken ise kimin zarar gördüğüne katiyen dikkat etmemektedir.



Hiç istemeden karıştığı bir olay sonucu Kadınlara Karşı İşlenen Cinsel Suçlar Birimi’ne sürülen Ma I Deum, burada eskiden psikiyatr olarak çalışan ve yaşadığı olaylar sonucu hukuk okuyarak savcı olan Yeo Jin Wook ile çalışmaya başlar. Empatinin “e”sini bilmeyen Ma I Deum üçkâğıtlarına burada da devam ederken bir yandan da annesi hakkındaki gerçekleri öğrenmeye başlar. Bir yandan da bildiğini okurken en çok etrafına ve kendine zarar verdiğinin ayırdına varmasını sağlayan Yeo Jin Wook ile yakınlaşmaya başlarlar.

Ancak aralarındaki yakınlaşma pek uzun sürmez. Çünkü Yeo Jin Wook da Ma I Deum’un anne-babasının geçmişinin bir parçasıdır.

Bu arada, diziyi izlemiş ve Ma I Deum’un babası hakkında aklında sorular olan kişiler bana direkt ulaşabilir. O konu fecii spoiler.
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam