-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Netflix Dizi Önerisi: The Haunting of Hill House






Dandiri dundiri korku filmlerinden ve dizilerinden sıkıldınız mı?

Netflix'in dizileri de hiç sarmıyo yeaaa'cılardan mısınız?

Su Tunç
Bu dizi size ilaç gibi gelecek!----- diyeceğimi sandınız ancak ı-ıh. İlaç gibi gelmese de ballı ıhlamur etkisi yaratabilir. Dizi ortalamanın üzerinde. Hele sonbaharın gelişiyle biraz dark temalı bir dizi arıyorsanız, istediğinizi The Haunting of Hill House'da bulabilirsiniz.

Köhne evleri alıp, yeniden düzenleyip fahiş fiyata satan bir çiftimiz ve beş çocuğunun hikayesini anlatan yapım "konuya değil, nasıl işlendiğine bak" özlü sözünün bir tezahürü gibi. (Özlü söz filan değil ancak gayet yerinde bir yorum bence. Ben uydurdum şimdi.)

Konu basit. Ailemiz tepedeki bir eve taşınıyor ve 3 ay içerisinde garip garip olaylar yaşıyor. Biz ise, evde yaşananları ve 26 yıl sonra bu ailenin ne halde olduğunu bol bol flashback'e maruz kalarak izliyoruz.


Bir sekans geçmiş bir sekans gelecek şeklinde ilerleyen konuda vallahi anlatacak pek bir şey yok. İşte bu beş çocuk büyümüş etmiş, yıllar sonra bile o evin üzerlerinde bıraktığı izi taşıyorlar. Her biri ayrı ayrı kafayı kırmış. Aralarında işi en iyi kotaranlar en büyük iki çocuk; Stevie ve Shirley iken en küçük iki çocuk, ikizler hayata tutunma açısından fazlasıyla güçlük çekiyorlar.


Yalnız dizinin şöyle çok büyük bir artısı var; korku temalı film ve dizilerde karakterlere pek önem verilmez. Burada ise karakterlerin her birinin geçmiş ve şimdiki hallerini yakından görüyor, onları anlıyoruz. Kahramanlara bir roman karakteriymişçesine özen gösterilmesi ve en küçük kardeş Nellie'nin başına gelenler, baştan ikinci kardeş Shirley'nin bir cenaze levazımcısı olması bana fazlasıyla Six Feet Under'ı hatırlattı. Ancak bu dizinin ruhu Six Feet Under'ın önünde diz çöker tövbe ister. Six Feet Under başka, onun yeri ayrı. İzleyen bilir.



Filmin bir başka artısı ise, son bölüme kadar ailenin kafayı sıyırdığı için psikotik sanrılar mı gördüğünü yoksa gerçekten o evde garip bir şeylerin mi olduğunu pek kestirememeniz.

Genelde karakterlere bu denli inen -işte 10 bölümde ne kadar inilebiliyorsa- ve sonunda twist yapmaktansa her bölümde kurguya ağırlık veren yapımların bitişi tırt oluyor. Bu dizide de olay aynı. Ancak, The Bent-Neck Lady (5. bölüm) için bile izlenmeye değer bu dizi. Zaten Imdb'de 9.6 ile en yüksek puanı alan bölümü de bu dizinin.

Öyle her an çığlık çığlığa bağıracağınız bir yapım olmasa da fazlasıyla kasvetli havası ve durgun bir konunun akıllı işlenişi diziyi izlemeye değer kılıyor.

Imdb'de puanı 9. Çok o bu diziye. Hayatlarında dizi izlememişler gitmiş puanlamışlar. 7.8 filan iyidir. O da %99'u rezalet olan korku / gerilim filmlerinin ve dizilerinin arasında bir güneş gibi parıldadığı içün.





QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam