-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Zihin Denen Şu Sarsak Şey


İnsanları incelemek, onları anlamak zor zanaat. Asla ve asla  objektif olamazsınız. Asla tam olarak anlayamazsınız. Anladığınızı , ipuçlarını birleştirip sonunda doğru bir gerçekliğe vardığınızı düşündüğünüz anda parçalarını özenle yerleştirdiğinizi düşündüğünüz puzzle ın tüm parçalarının yanlış yerleştirilmiş olduğunu fark etmeniz oldukça olasıdır. Bir oyuncak firmasından tüm puzzle parçalarının biri hariç doğru olduğu, o biri yerine uymadığında ise bütün puzzle ın baştan yapılması gerektiği bir puzzle hazırlamasını beklemek komiktir ancak bir insanın beyninden bunu bekleyebilirsiniz. Hatta bu şekilde birçok şaşırtıcı ek yol ve patikalar oluşturduğunu görebilirsiniz beynin. Akıllı bir tasarım olamayacak kadar akıllı olan beynin oluşturduğu zihnin oyunları ise bazılarımız için "Hayat sevince güzel." şarkısını beynimizin içerisinde sürekli söylememizi imkansız kılıyor.


Dünyada hiçkime için istisna olmayan iki gerçek vardır: Birincisi;hayatnı asla bir başkasına göre düzenleme. İkincisi ise; asla bi kimsenin iç dünyasını bilmeden onun hakkında atıp tutma. Bunu hepimiz yapmıyor muyuz sanki? Sen, ben, o.. Yapmamak gerek ama. "Ay evet  kız da böyle." " O mu?Piçin tekidir yea." laflarını bir bırakabilse insanoğlu kenara. Ama herkes o kadar meşgul ki kendisiyle, diğer insanları anlamak onların davrnışlarını sorgulamak için efor sarf etmeyi aklının ucundan bile geçirmiyor. Yaptığın bir yormun belki de o insanın içindeki en büyük çelişki olduğunu ve bu yüzden intiharın şiğinde olduğunu belki de diğer kişilikleriyle savaştığını kim  tahmin edebilir* Bunu hissetse bile kim gerçekle yüzleşmek isteyip bu durumu deşer? Neredeyse hiçkimse. Böyle insanlar onları anlamak isteyenlerlerle yaşamauya mecburdurlar. İstedikleri insanlarla arkadaşlıki sevgililik ilişkisi yürütemeyeceklerinin farkındadırlar çünkü. Mümkn mrtebe uzak dururlar daha az yara alabilmek için. Ya da onları etraflarında çok sayıda insanla görebilirsiniz. Eğer yapıları ve psikolojileri kaldırabiliyorsa etraflarında duygusal bağ kurmadıkları birçok insan olacaktır. "İlgi meraklısı." diye kestirilip atılan bu insanın belki de hayatını sürdürebilmek için o veya bu insanla üzeysel ilişkiler kurmak zorunda olduğunu, ağır depresif ruh halinden ancak bu şekilde kurtulabileceğini düşünmek zordur.

Sağlıklsız ilişkiler kurmak insanlarla. Bunu cinsellik olarak algılamak saçma olur ancak evet bazen bu halden kurtulmak için bazen insan kendisini alkole verir, bazen olur olmaz kişilerle seks yapmaya. Sorgulamaz o anda, sorgulayamaz yaptıklarını. Sonrasındaysa onu çok, çok daha derinlere itecek olan bir yüzleşmeyle karşı karşıya kalr her seferinde.Aynada kendine baktığında  kendinden tiksinmekten başka bir şey gelmez elinden. Özenir her koşulda ruh hali stabil kalanlara. Değişmez onlar. Kıyafetleri güzeldir her zaman. Özenlidir. Oysa kendiine bakar, gücü olmadığını hisseder süslenmeye. Dolaptan iki giysiyi çıkartıp ütülemek ona dünyada yapılacak en zor şey gibi gözkür. Kendisini iyi hissetmesini sağlamak için harcayacak enerjisi kalmaz kendisiyle yüzleşmekten. Yolda yürürken bile kendiyle kavga eder. Çok kez bir arabanın çalan kornasıyla döner gerçekliğe. En ufak bir ses, kuş cıvıltısı, etraftaki insanların konuşması, arabanın giderken tekerlerin üzerinden geçtiği çakılların sesi beyinde yankılanmaya başlar, dayanılmaz olur. Kendisiyle olan savaşı en büyüğüdür. Ne yaptığı önemli değildir. Yolda ona birisinin laf atması bile kendisini ne kadar kötü ve aşağılık bir insan olduğu konusunda ikna etmeye yeter. Kendisine çektirdiği işkence kadar korkuncunu ne Ruslar ne Çinliler keşfedebilmiştir.

Bazılarıysa sorgulamaz. Sorgulamıyor gibi gözükür. Sevgilisini  aldatmasının suçlusu sevgilisidir. Bu konuda kendisini suçlayacak bir nedeni yoktur.Eğer bu şahıs bir kızsa; o, kendisine yeterince ilgi göstermemiştir. Kendisini başka kızlarla aldattığına neredeyse tamamen emindir. Eğer erkekse, büyük ihtimalle zaten fiziksel olarak aldatmayı aldatmaktan saymıyordur. Ancak duygusal olarak bir kıza bir şeyler hissediyorsa, ilişkilerinin ilk zamanlarındaki gibi ükemmel kız imajından çıkıp da gerçekten eksiklikleri olan bir insan olduğu gerçeğiyle bir türlü yüzleşememesi ve hayal kırıklığına uygulaması neden olabilir. Hiçbir zaman düşünmez bu insan kafasındaki keskin duvarları. Çükü erkeğin bu şekilde davranması gerekiyordur. Kızınsa bu  şekilde. İstisnaları olamaz. İnsanoğlunun kendi vicdanını rahatlatabilmek için suçu başkasına atabilmesi ve bundan en ufak bir üzüntü duymaması günümüzde, kaşarlık ve piçlik sıfatlarıyla isimlendirilmiş olsa da çok derin gibi gözüken lişkilerde de bu duruma rastlamak mümkün. Bir komşu kadının gelip size sokaktaki dedikoduları analtması ve her konuda tamamen onun haklı olduğunu savunması, bir kaynanananın oğluna geliniyle ilgili yakınması, iki ev arkadaşının arlarındaki problemi ayrı ayrı dinleyen üçüncü arkadaşın arada kalması  bu durumlardan bazılarıdır.
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam