-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Leonardo Di Caprio


Yıllardan beri aşinayız yüzüne. Aslında bir bakıma bizimle birlikte büyüdü.Babası çizgiroman dağıtıcısı, annesi de avukattı. (?!)

11 Kasım 1974 California, Hollywood doğumlu. Ayrıca ismini de tahmin edebileceğiniz gibi Leonardo Da Vinci'den almış.

İlk önemli rolü 1989 yılında  Parenthood dizisinde Gary Buckman rolüyle başladı. 1993'de Robert De Niro ve Ellen Barkin ile birlikte This Boy's Life adlı filmde oynadı. 19 yaşındayken özürlü bir genci canlandırdığı What's Eating Gilbert Grape filmiyle En İyi Yarımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi.

The Basketball Diaries ve Romeo+Juliet filmlerinde de rol aldı ancak en büyük patlamasını Titanic filmiyle gerçekleştirdi. Leonardo bu filmde en iyi erkek oyuncu dalında Altın Küre'ye aday gösterildi. Çok önemli ödülleri alamadıysa da yıllarca kimsenin aklından silinmeyecek Jack Dawson karakterini bize kazandırdı.( Kalbimizde yaşıyorsun Jack!)

Üç Silahşörler filminin devamı olan The Man In The Iron Mask 'de ikiz kardeşleri canlandırdı - ki bence mükemmel bir filmdir!-

2002 yılında Martin Scorsese'nin yönettiği ve on dalda Oscar adayı olan Gangs Of New York ve Stephen Spielberg'in yönettiği Catch Me If You Can'de rol aldı.

2004 yılında The Aviator filmiyle gene Martin Scorsese ile birlikte çalıştı.

Hatta 2006 yılında The Departed filmi'nde de Martin Scorsese ile birlikte çalıştı. Ancak aynı yıl çektiği Blood Diamond filmi ile Oscar ve Altın Küre'ye yeniden aday olmasını sağlamış ve biraz daha fazla ses geitrmişti.

Bu sıralarda da yakışıklı oyuncu güzeller güzeli Israilli manken Bar Rafaeli ile birlikteydi.

2009 yılında Martin Scorsese'nin yönettiği The Shutter Island filmiyle kafaları karıştırmaya başlamış,

2011 yılında Christopher Nolan'ın filmi Inception ile bu kafa karıştırma işini tamamlamıştır.

**Şu sıralar Gossip Girl dizisinin yıldız oyuncusu Blake Lively ile birliktedir.**

Ayrıca GENE Martin Scorsese filmi olan The Rising Of Theodore Roosevelt Filminde Theodore Roosevelt'i oynayacağını açıkladı.



QuickEdit

You Might Also Like

1 yorum

Adsız dedi ki...

hiii şu bebekliğe bak :)))

Infinyteam