-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Die Fledermaus





Operaları nasıl biliriz? Şatafatlı kıyafetli tombul teyzeler ve amcalar sahnede süzülür(olabildiğince) ve bir yandan da parçalarını seslendirirler.Olaylar aşk, mutluluk, sadakat, cezbedilme üzerinedir çoğu zaman. Ancak Johan Strauss II.'nin bestelediği, Carl Haffner ve Richrd Genée 'nin yazdığı bu Yarasa Opereti, bize oldukça eğlenceli ve bol kahkahalı dakikalar yaşatıyor.



Gel gelelim "operet"in ne olduğuna. Operaya göre daha az şarkı içeren, daha çok diyalogun olduğu ve yer,zaman,mekan kurallarını çok da takmayan ancak müzikalitesinden de bir şey kaybetmeyen operamsılara operet diyoruz. Siyasal hicivlerin de bol bol bulunduğu operetler şimdiki müzikallerin babası rolünde.

5 Nisan 1874 yılında Viyana Tiyatrosunda sergilenen bu operet, 21 Kasım 1874 tarihinde de New York'da sahne almış.

Yarasa Opereti, insanların çıkarları için kolaylıkla yalan söyleyebileceğini, aslında dışarıdan son derece düzgün gözüken ailelerin kendi içlerindeki karmaşıklıklarını konu alıyor. 

Gabriel von Eisenstein avukatına hakaret ettiği için 8 günlük hapis cezası almıştır. Evinde kara kara düşünürken hizmetçi Adele içeriye girer ve kızkardeşi Ida'nın ona bir mektup yazdığını ve teyzesinin çok hasta olduğunu belirttiğini söyler . Eisenstein ona bir günlük izin verir. Aslında işler göründüğü gibi değildir. Adele Prens Orlofksy'nin verdiği baloya gitmek istemektedir. 

Eisenstein'in arkadaşı Falke evlerine gelir ve onu baloya davet eder. Karısından ayrı gitmek isteyen Eisenstein karısı Rosalinde'e hapse gitmek zorunda olduğunu ve Falke'ın onu almaya geldiğini söyler. Buna üzülmüş gibi davranan karısı, kocası gider gitmez müzik öğretmeni olan aşığı Alfred içeri girer.

Bu sırada komiser Alfred Eisenstein'ı yakalmak için evine gider ve orada Rosalinde ve Alfred'i görür. Eisenstein taklidi yapan Alfred hapisaneye gider. Rosalinde bu sahnede cidden çok üzgündür. 

Balo başladığı sırada herkes farklı kıyafetler giymiş olduğu için kimse kimseyi tanımaz ve çılgınlar gibi eğlenirler. Ta ki ertesi sabah hepsi kendilerini hapishanede bulana kadar...



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam