-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Gus Van Sant





Adına bakıp da Hollandalı sanmayınız kendisini. Zira Gus Van Sant, bildiğimiz Kentucklylidir. Tavuklu olandan işte..

Last Days- Kurt Cobain'in son günlerinin anlatıldığı film


Amerikan bağımsız filmlerinin duayeni olmasa da yönetmenlik açısından oldukça sağlam bir yeri olduğunu kabul etmek gerekir.

24 Temmuz 1952 doğumludur kendisi. Aynı zamanda "Destroy All Blondes" adlı bir müzik grubunda gitar çalıyor. Sarışınlardan haz etmediğini pekâlâ grubunun isminden anlayabiliriz. Ama ya kadınlardan? 

Van Sant'in Pink adlı romanında bebek yüzlü erkek oyuncusuna saplantılı bir aşk besleyen yönetmen acaba gerçekte kim olabilir?? Zamanın en ünlü ve yakışıklı aktörlerinden River Phoenix ile yaptığı sayısız çalışması var kendisinin. Ayrıca gene "genç ve bebek yüzlü erkek kullanımı" hastalığından River'ın 1993'teki ani ölümünden sonra da vaz geçememiş olacak ki 2003 yapımı "Elephant"filminde gene liseli oğlanlar görmekteyiz.- ki aralarından bir tanesi Van Sant ile uzun süre çalışmış.-
River Phoenix


Daha da fazla bu işleri kurcalamadan kendisinin kült filmi Milk'e dnelim. Sean Penn'in tam manasıyla döktürdüğü filme eşcinsel hakları daha önce denenmemişi bir söylemle savunuluyor. Empati kurdurulmaya çalışılıyor- ki bunda oldukça başarılı da olunuyor. 

"Death Triology"( Ölüm Üçlemesi) adlı film üçlemesinden- Elephant, Gerry, Last Days- biri olan Last Days'de metaforlardan yararlanarak Kurt Cobain'in son günlerini anlatır ve onu intihara neyin sürüklediğini anlamaya çalışır.

Ayrıca kendisi Gus van Sant ve 18 Songs About Golf adlı iki müzik albümü da yayınlayan bu sanatçı ruhlu beyimizin, müzikal başarısının yönetmenliğinin gölgesinde kaldığını söylesem yalan olmaz.

Şimdilerde Restless filmiyle akıllara bir kez daha kazınmaya çalışıyor sanırsam çünkü Eylül ayında gösterime girecek olan film kanser hastası bir kızla cenazelere gitmeyi hobi edinmiş bir erkeğin öyküsünü anlatıyor. Sizi bilemem ama ben etkilenirim böyle olaylardan.Ayrıca filmin bir konusu var. Başlayıp bitiyor. Elephant'da o da yoktu. Ha, iyi film hoş film de ben pek milletin arkasını 5 dk boyunca izlemeye meraklı olanlardan değilim o yüzden tam adapte olamıyorum sanırım. O da benim kültürsüzlüğümden tabii. ( Elephant'ı Bal,Süt, Yumurta üçlüsünden çok çok daha beğendiğim açık yalnız.)


Filmografi:

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam