-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

New Weird America



Animal Collective


Rockın evrim geçirip elektronik müzikle, etnik müziklerle, raple vs. kaynaşması henüz çok yeni. New Weird America (Yeni Garip Amerika)diye tabir edilen bir oluşum da var ayrıca. Düzene ayak uyduramamış gençler günümüzde -çoğunlukla- metal dinlemek yerine bu tarz alternatif akımlara yöneliyorlar. 

Henüz tam olarak ne idüğü belirlenememiş bir şey olsa da New Weird America, 20. yüzyıl sonu, 21. yüzyıl başı ortaya çıkmış olan; indie rock, elektronica, phsydelic muziğin karışımı bir şey. Yani hem bilinçaltına hitap eden garip olaylar, hem hippi yaşam tarzını  yansıtan öğeler, hem de dans müziği gibi bir şeyimsi bir şey gibi bir şey yani.

Jinja Safari
Olsun, varsın ne idüğü tam belirlenememiş olsun.Öyle olması bence daha iyi zaten. Hiçbir şey belli çizgilerle belirlenemez ki! Olan olur, vardığı yere varır. New Weird America akımı da adının şirinliği ve ilginçliği nedeniyle bence ileride çok daha fazla duyulacak. "Weird"ler artık yalnızca metalciler veya emolar değil. "Hayat çok kötü" triplerine girmeden de insanlar bir şeylere isyan edebilir, nefret söylemi içermeyen eğlenceli şarkıların içinde de çok ciddi mesajlar verebilir-miş. Haa, metalin sonu olduğunu iddia ettiğim yok. Çok saygıdeğer gruplar, müzisyenler var hala. İleride de olacak büyük ihtimalle.  Metal de gelişip duruyor çünkü. Stabil kalmıyor ki! Ama bu yeni akım heavy metalden, free jazzdan, elektronik müzikten,etnik müziklerden,tropikal ezgilerden, doğu ezgilerinden, klasik müzikten herr şeyden besleniyor. Bir karma haline getiriyor. Bir yandan obua ses duyulurken bir yandan basslar açılıyor, klavyeyle çeşitli tonlamalar yapılıyor,diğer yandan yan flütle çello eşlik ediyor , arada şarkıcının değişik tonda çıkarttığı sesi karışıyor işe. Klibinde de muhtemelen Afrika yerlileriyle dans ediliyor, gökyüzüne uçuluyor, boyut değiştiriliyor, rüyalarda geziliyor. Sözler ise genellikle oldukça yalın ancak bir amaç üzerine- genellikle bırak bu para meselelerini, tüketimi, doğaya dön mesajı- yazılıyor.Kısaca felsefenin, mantığın,enstrümanların, insan sesinin, görselliğin, tonalitenin; her şeyin sınırları zorlanıyor.

Bu New Weird America ve Neo-physcdelic müziğin temsilcileri de,



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam