-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Smells Like Teen Spirit


Kayıp Kuşağın Kayıp Sözcüsü: Kurt Cobain

Kurt Cobain.. Efsanelerin efsanesi . Henüz ben iki yaşımı doldurmamışken gitmiş olsa da bu dünyadan, etkileri çok, çok fazla bende.

Öyle eskiye sırt çeviren birisi değilim. The White Snakes, Deep Purple, The Beatles dinlerim mesela. Ama "o kadar da "değil. Ne yapayım, zevk meselesi. Ha çok çok güzel şarkıalr yapılmamış mı geçmişte? Yapılmış tabi ki. Onların da yeri ayrı.

Nirvana eski sayılmaz. 26 yıl önce kurulmuş bir grup sonuçta. Asla eskimeyecek bir adam çıkarttı ayrıca. Devleştirdi onu. Yaşam tarzı, giyinişi, şarkıları söyleyiş biçmi, duruşu, bakışı, sözleri.. Hepsiyle bir bütündü Kurt. Hani o imaj satan Amerikan gruplarından da değil. Kayıp Amerikan Kuşağı'nın sözcüsüydü. Henüz Hollywood bu derece beyinlere işlememişti. Rihannalar, Justin Bieber'lar, bilgisayar oyunları bizi oyalamıyordu. Oyalayacak pek bir şey de yoktu. Televizyonlarda aslında olmadığı o kadar açık olan "klasik Amerikan ailesi" portresi tüm dünyaya satılıyordu. İki katlı ve bahçeli bir ev, anne-baba-çocuklar ve köpekler. Olaylar yaşanır ancak gene her şey stabil kalır. Herkes özverilidir. Hatalar yapılır ve bu hatalar birlikten güç doğar mantığıyla birlikte çözüme ulaştırılır. Aile en önemli temeldir. Acaba "Beethowen" filmlerinden kaçmış bu portre gerçekte de doğru muydu?

8 yaşındayken anne-babası boşanan, zor bir çocukluk geçiren ve notları düşük olduğu için annesi tarafından evden kovulan Kurt'un bu derece "ilahileştirilmesi"nde bu gerçek dışı Hollywood insanlarının paylarının çok fazla olduğunu düşünüyorum.Ben de ilahileştiriyor muyum peki? Hem de sonuna kadar!

Yaşamı uyuşturucuyla, mide ağrılarıyla, Courney Love( ve onun yarattığı skandallarla) ve son zamanlarında 1992 doğulmu kızıyla geçen Kurt 8 Nisan 1994 tarihinde evinin garajının üst katındaki bir odada, klasikleşmiş ayakkabıları, kotu ve gömleği üzerinde, elinde bir shotgun tüfekle yere yatmış ve suratını tek bir mermiyle parçalamış olarak bulundu.


Ayen benim gibi henüz iki yaşına bile basmamış  kızına oldu ne olduysa. Courtney Love'ın Kurt'ü öldürdüğünü öne süren yüzlerce yazı yazıldı. Kurt ve Nirvana hakkında yazılmış onlarca kitap da var ayrıca. Sonunda ne oldu peki? Kurt'süz kaldık. Henüz 27 yaşında olmasına rağmen 90'lı "kayıp"kuşağın sözcüsü olmuş olan adam bu hayattan göçtü. Onu en yakından tanıyanlar asla inhitar edebilecek birisi olmadığını söyleseler ve bunun bir cinayet olduğunu iddia etseler de hiçbir şey onu geri getirmeyecek. Dğnya gözüyle göremedim Kurt'ümü! :( Gerçi ileride Axl Rose'un dönüştüğü gibi bir şeye dönüşme ihtimai de vardı. Zihinlerimizde hep o kirli sarı saçlı, hırkalı, yırtık pantolonlu solak ve mutsuz adam olarak kalacaksın Kurt..Çocuklarım da seni dinler umarım.
QuickEdit

You Might Also Like

5 yorum

Adsız dedi ki...

hayatımın aşkııı

Adsız dedi ki...

kesinlikle courtney love'ın işi kurt'ün ölümü

Adsız dedi ki...

zaten iki kez intihara kalkışmamış mıydı kurt?

Adsız dedi ki...

ne olduysa oldu. adam efsane

Adsız dedi ki...

Kızı benle yaşıtmış ya yuh

Infinyteam