-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Mr. Nobody




Enteresan filmler kuşağına hoş geldiniz. Donnie Darko vri bir filmle daha karşınızdayım efenim. Paralel evrenler arası yolculuklar yaparken bir yandan da seyircinini akfasını karıştırmayı amaçlayan bir film daha! Sevilmeyecek bir film mi? Hiç de değil. Herhalde ben bu tarz, "haydi biraz kafaları karışsın, kafaları karışınca mutlaka beğenilecek bir şey vardır diye düşünüp hayran oluyorlar filmlere" mantalitesiyle yapılmış filmleri çok izlediğimden midir, nedir bir ön yargılı yaklaşıyorum böyle filmlere. Yoksa bilimkurgu, fantastik, dram gibi ögeler içeren Mr. Nobody gerçek mânâda oldukça başarılı bir film. Belçikalı aktör Jaco Van Dormael'in müthiş kafasından çıkmış, toparlaması son derece zor, iyi toparlanabildiği için de aynı ölçüde başarılı bir film. Bu açıdan saygıyla önünde eğiliyorum Monsieur Dormael'in.

Film Belçika, Fransa, Almanya, Kanada ortak yapımı. Kurgunun getirisi olan üst düzey görsel efektler zaten Belçika'daki film platolarının kaldıramayacağı türden. Film şirketlerinin de bu kadar parayı bulabileceğini zannetmiyorum zaten. Belçika Fransa Almanya görüp de klasik Avrupa filmlerinden zannetmeyin diye açıklıyorum bunları. Yoksa bas bayağı bir Hollywood bilimkurgu filmi izliyor gibi oluyorsunuz. Zaten başrolde Requem For A Dream filminden de hatırlayacağınızi 30 Second to Mars'in vokalisti Jared Leto oynuyor. Yamulmuyorsam kendisi halis muhlis bir Hollywood aslanı.

Kurgu tamamen seçimlerimizin hayatımızı değiştirdiği, "Eğer böyle olmasaydı, nasıl bir hayatım olurdu?" sorusunu defalarca insana sorduran nitelikte. Film dönüp dolaşıp, "Sen aslında yoksun, belki de hiçbirimiz dünyaya gelmedik. Her şey bir tesadüf eseri ancak bu tesadüfe bir mânâ yükleme zorunluluğu hissediyoruz. Aslında hiçbir şey manalı değli, aslında her şey manalı." diyor. Gerçi tam böyle demiyor, cümleryi benkrudum ama filmden benim çıkarttığım budur. Oldukça uzun bir film bu arada. İzlerken contaları yakamzsanız eğer siz de aşağı yukarı benim vardığım bu sonuçları çıkaraiblirsiniz diye düşünüyorum.

Söylemeden geçemeyeceğim, Jared Leto'nun oynadığı karakter, Nemo'nun 15 yaşındaki halini canlandıran çocuk, Toby Regbo, dünya üzerindeki en güzel varlık olabilir. Saçını uzatsa Adriana Lima ile kapışabilir güzellikte. Bilemiyorum ama çocuk olmamış gibi geldi. Kötü oyuncu mu? Aslıdna değil, iyi de kıvırmış. Ama role mi yakışmamış, çok mu donuk kalmış nedir, bilemedim. Sonra baktım, kendisi Harry Potter'da Voldemort'un küçüklüğünü oynamış. İngilizmiş sörümüz. Voldemort'un küçüklüğünü oynarken hiç de sırıtmamıştı halbuki. Bu filmde biraz daha ergen kılıklı birini oynatsalar daya iyi olurmuş gibi düşünüyorum. Çocuk resmen Colbie Smulders'ın,(How I Met Your Mother'daki Robin Scherbatzky) çocukluğu.

Donnie Darko ve Memento gibi filmleri sevdiyseniz, Mr. Nobody'i hayli hayli seversiniz. Sırf kurgusunun güzelliği için bile seyredilebilir.


Ayrıca, Çinli kıza habire sarı elbise giydirilmesi gözümden kaçmadı. İkinci bir Power Rangers vak'ası mı yaşanıyor, nedir?

Su Tunç
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam