-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

ANIME / MANGA ÖNERILERI 11: KILL LA KILL



Tür: Macera, bilimkurgu, distopya, shounen, komedi



Anime ve manga önerileri yapmayı bıraktım sandınız değil mii? Yok, bırakmam. Şimdi Shingeki No Kiyojin'in, Tokyo Ghoul'un, Noragami'nin yeni volümleri gelecek bir hafta içinde. (mangalarından bahsediyorum tabii) Onların analizini yapmaya başlamadan önce araya bir anime sıkıştırayım dedim; Kill la Kill!


Yok, Türkçe'ye "Öldür la Öldür!" şeklinde çevrilmiyor. Hayır hayır, olay Angara'da da geçmiyor. Japoncasına bakarak "Ya öldüreceeeen ya öldüreceeeen!" anlamı çıkartılabilir (İki saniye içinde İç Anadolu şivesidnen Edirne Keşan taraflarına kayabiliyorum. "Silecesin meseneden" )

Biraz fazla laubalileştiğimin farkındayım ancak Kill la Kill de tam bu ayarda bir anime. Aslına bakarsanız hikayesi oldukça hareket (aksiyon) dolu. Ancak komedi ve absürd ögeler bazen o kadar ağır basıyor ki arada sırada sizi hikayeden kopartacak kadar bile ileri gidebiliyor. Ancak onu "Bu da böyle bir anime işte" düşüncesiyle, sevgi ve saygyla kucaklarsanız  çok seveceksiniz. Aksi takdirde "La bu ne?" tarzı bir yaklaşım  animeyi yarıda kesmenize neden olabilir. -ki hiç gerek yok-


Hikayemiz Ryuko adlı on yedi yaşında bir liseli kızın, babasından kalan yarım makasla babasının intikamını almak amacıyla Honnouji Akademisi'ne (Lise) değişim öğrencisi olarak kaydolmasıyla başlıyor. Okul konseyi başkanı, karizmatik hatun Satsui Kiryuin'in babasının ölümü ile alaksı olduğundan şüphelenen Ryuko, ona evinin kapılarını açan, saftorik ve komik karakter Mako Mankanshoku ile maceradan maceraya atılmya başlıyor.

Honnouji Akademisi ve akademinin bulunduğu şehrin bir özelliği var, akademideki kulüpleri şehirdeki insanların hayat standartlarını belirliyor ve bu kulüplerde (müzik, atletizm, cirit atma... ) yükselen kişiler "canlı lif" yüzdesi git gide artan üniformalara sahip oluyorlar. Canlı lifler arttıkça da tabii yükselen öğrencinin ve ailesinin hayat standardı da yükseliyor. Evet, tam bir uçuk distopya örneği Kill La Kill. Belki adına bakıp hafife aldınız ama, ama ama... O da aslıdna bir bilimkurgu animesi. Onun da alt metni dolu dolu. Onun da bize söylemek istedikleri, vermek istediği mesajlar var. Ya!..


Son olarak da diyeyim nedir bu "Canlı lif"? Gerçekten de canlıi akıllı bir organizmaparçası olan bu liflerden yapılan kıyafetler insanlara süper güçler veriyor. Liflerin oranı arttıkça da insanlar git gide daha güçleniyor. Ryuko zamanla babasının bu lifleri keşfeden bilimadamı olduğunu öğreniyor ve yüzde yüz canlı liften yapılma,komik bir erkek olan Senketsu adlı elbiseyle tanışıyor. Kilo aldığında onu uyaran, Ryuko'nun savaş kıyafeti haline gelen Senketsu ve "ilginç" bir hatun olan Mako Ryuko'ya canlı liflerin ve babasının ölümünün sırrını gün yüzüne çıkartmada yardımcı olmaya başlıyorlar ve macera dolu bölümler başlıyor.


Size dert tasa eklemeyecek, ancak bir yandan da hareketli sahneleriyle sizi her daim uyanık tutacak bir anime arıyorsanız, Kill La Kill taaaaam size göre!







QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam