-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 13: One Punch Man


Tür: Aksiyon, macera, gerilim, fantastik, doğaüstü






One Punch Man önerim  ile ilgili herhalde "önerinin önerisi" diyebilirim. O kadar çok farklı mecradan o kadar çok kişi tarafından "İzle bak" sözüyle bu mangaya -animesi de var- itelendim ki, "şahsi önerim" diyemiyorum. En iyisi "kolektif önerimiz" deyip kurtulayım işin içinden.

Aslında ilk sezonununn bitmesini bekliyordum izlemek için. Tembellik ediyordum hani. Ancak yarı-Japon bir arkadaş mangasını okuduğunu ve hikayeyi ok beğendiğini söyleyince, önceki önerileri de hesaba katarak "Sonuçta ucundan Capon. Vardır bir bildiği" dedim ve başladım hem animeye hem de mangaya. Mangasını heeer zaman olduğu gibi önde tutuyorum. Arkadş bir insan bu kadar mı yaratıcı ve espirili olur çizim konusunda? Eveti çizim. Aynı tarz çizgiler görmekten sıkılmış olan şahsıma ilaç gibi geldi valla!



İlk önce belirteyim de unutmayayım; One Punch Man öncelikle "Webcomic" olarak başlamış, sonradan mangası çıkmış, en son ise animesi yapılmış bir seri. Yani sırasını bilelim de önceden, sonradan bir sorun çıkmasın.

Animesinin ilk sezonu bu hafta bitecek. Yaratıcısı ONE -mahlas tabii- Twitter hesabından hikayeyi biraz daha hızlı yazmaya çalışacağını açıkladı. Yani bu kadar büyük sükse yapmışken animenin ikinci sezonunun gelmemesi imkansız. Ayrıca mangasında bulunmayan konuları işleyecek olan  6 OVA'sı çıkacak. One Punch Man hayranlarının "OLEEEY!" dediğini duyar gibiyim.




İtiraf edeyim, One Punch Man'in mangakasının Yusuke Murata olduğunu bilmiyordum ve "Ya çizgiler Takeşi Obata'nın çizgilerini anımsatıyor yeaa! Senseisi -ustası- olduğu bir tip çizdi herhalde yeaa!" dedim kendi kendime ilk volümde. Buradan Murata'ya seslenmek ve kendisinden özür dilemek istiyorum. Bu denli yaratıcı ve kendisi sensei olan bir mangakaya denmeyecek şeydi. Kendisi alınmış olabilir sözlerimden. Evet.



One Punch Man kısaca, henüz yirmi iki yaşındayken beyaz yakalı dünyaya "..."tiri çekmiş ve kahraman olmaya karar vermiş Saitama adlı bir arkadaşımızın başıdan geçenleri anlatıyor. Süper kahraman olmaya karar vermiş ve bu uğurda üç yıl. KOOSKOCA ÜÇ YIL! Çalışmış olan Saitama, insanın kendi gücünün yeterli olmadığını düşünen ve "ek yardım talep eden" şahslara bir tepki olarak doğmuştur adeta. Evet, Saitama'nın olduğu dünya, çeşitli yaratıklar, robotlar, evrim geçirmiş değişik değişik varlıklarla doludur. Bu maceralar sırasında Genos adlı, beyni dışında her bir yeri mekanik olan on dokuz yaşındaki bir gençle karşılaşır. Kendisini "Usta" diye çağıran Genos'u da yanına katarak Saitama kendi tarzında  olaylara müdahale etmeye başlar. Bu sırada da onlarca kahraman, anti-kahraman, villain ve yaratıkla karşılaşırız. Sanırım benim favorilerim, yine en çok önce çıkanlardan Sonic ve Tatsumaki.



Ay aynısı ahhahahah


Manganın -dolayısıyla animenin de- çizimlerinin orijinlliğinden bahsetmiştim. Özellikle Saitama ve Tatsumaki'nin çizimlerinin sadeliği ve karakterlerin duygulanımlarının yansıtılış şekli tek kelimeyle mükemmel! Hele ki Saitama'nı kahraman olma hayallerine dalmadan önceki ve üç yıl sonraki hallerinin çizimlerinin arasındaki fark, Saitama'nın "sadeleşmesi" filan yani ne diyeyim, çok güzel çok! Hikayesi güzel, ancak çizimler ayrı bir efsane!   Böyle şeyler lazım bize de. Ben destekliyorum.




Bu arada belirtmeden edemeyeceğim; Sonic ile canım ciğerim Yatogami'm çizim olarak ne akdar da benzeşiyor! Karakterler her ne kadar benzeşmese de Yao ve Sonic arasındaki benzerlik yadsınamaz. Eh, Yato'nun iki çizerinin de kadın olduğunu düşünürsek, ONE'ın kadın, hem de Yato'nun yaratıcılarından biri olabileceğine ihtimal vermiyorum. Kendisi daha çok Genos ancak amacı Saitama olmak olan genç, hırslı ve cesur bir arkadaşımız bence. Tabii kadın da çıkabilir ONE, şimdi bilmiş bilmiş konşuup sonradan kızarmayayım.

Bu Sonic

Bu da Yato- chan-kun-gami artık ne derseniz (:




Neyse benim tüm bunları yirmi kelimeye sığdırmam lazımdı ancak başaramadım. O yüzden kısa keseyim.

En iyisi siz One Punch Man'i okuyun. En olmadı izleyin. Pişman olmayacaksınız.



















QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam