-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Ajin ve Tokyo Ghoul'da Birbiriyle Neredeyse "Aynı Olan" Karakterler






Toykyo Ghoul ve Ajin'in birbirine benzetildiğini Ajin hakkındaki yazımda (http://www.sutunc.com/2016/01/anime-manga-oneirleri-20-ajin-demi-human.html ) belirtmiş, neden iki hikayenin birbirinden farklı olduğunu açıklamıştım. Olay Tokyo Ghoul ve Ajin'in yaratıcılarının hikayeleri çok farklı biçimlerde ele alışlarında. Ancak kabul etmek gerek, birbirlerine benzeyen yanları çok fazla. Hele Yu Tosaki ve Arima benzerliği insanı tam anlamıyla "çarpıyor".

"Tokyo Ghoul'un animesini bitirdim. Mangasını da okuyorum ama bana yeni bir şeyler lazım. Tokyo Ghoul çizgisinde olsun" diyorsanız işte size Ajin! Karakter tasarımı, çizimler ve konu açısından çok doygun, çok güzel bir manga serisi. Eh, animesinin dördüncü bölümü daha yeni çıktı. İki de anime filmi geliyor bu sene.

İşte yarı-insanları ele alan Ajin ve Homo Saphiens gibi görünüp insanlardan farklı bir ırk olan Ghoulların (bildiğimiz gulyabaniler) benzeştiği, sizin de "Aaaaa cidden çok benziyorlar!" diyeceğiniz karakterler:

Bu arada unutmadan belirteyim, Tokyo Ghoul'un ilk bölümü 8 Eylül 2011'de, Ajin'in ilk bölümü ise 2012'de yayımlandı.


1) Kei Nagai / Kaneki Ken












Herhalde listede en az benzeşen iki karakter budur. Her ikisinin hayatı çok genç yaşlarda değişse ve birini CCG (Ghoulları avlayan ajanlar) diğerini de Sağlık Bakanlığı (Ajinler'i avlayan gizli bir birimi) takip etse de karakter olarak birbirlerine benzememkteler. Nagai sürekli kendi çıkarını düşünen, düştüğü zor durumdan nasıl en kısa yoldan kurtulacağını anında hesaplayabilen bir kurdun tekiyken Kaneki Ken çekişkilerle dolu, istismara açık, duygusal ancak "zayıf" olduğu içn de içten içe kendinden nefret eden -ve çıldıran- bir arkadaş.

2) Izumi Shimomura / Touka Krishima


Hah, bu iki hatun benziyor birbirlerine işte! Biri Ajin, diğeri Ghoul. İkisi de insan olmamakla birlikte tomboylukları, sert ve direkt cevapları ile birbirlerini pek andırıyorlar. Yalnız aralarında bir fark var; Touka CCG'den nefret ederken Izumi Sağlık Bakanlığı için çalışmakta.






3) Kaito / Hide


Bu karakterler o kadar çok benziyorlar ki birbirlerine insan ne olduğunu şaşırıyor!

Kaito Kei'nin, Hide ise Kaneki'nin çocukluk arkadaşı. İkisi de baş kahraman başı ne aman belaya girse yanında, ona destek olmaya çalışan, ellerinden geleni yapan "yürekli" karakterler. Çizimleri bile pek benziyor. Kaito biraz "iyi kalpli hafif serseri çocuk" tipinde olduğu için "duygusl ve tatlı çocuk" havası taşıyan Hide'den bu konuda uyuşmadıklarını söyleyebilirim.



4) Yu Tosaki / Arima Kishou

  

İşte geldik listenin en çok benzeyenlerine! Adamlar benzemiyorlar; AYNILAR!

Yu Tosaki Sağlık Bakanlığı'nın Ajinler'i avlamak ve üzerlerinde deneyler yapmak adına oluşturduğu grubun lideri; sert, havalı, kendinden emin, beyaz saçlı ve gözlüklü.

Arima Kishou Ghoullar'ı avlamak için kurulan CCG'nin "Ölüm Meleği", sert, havalı, kendinden emin, beyaz saçlı ve gözlüklü.

Tabii Tokyo Ghoul'un hikayesi Ajin'inkinden çok daha ileride olduğu için Arima hakkında artık çok daha fazla bilgimiz var. (Özellikle de Tokyo Ghoul:re 61. bölüm itibariyle) Ancak belki de bakarsınız Yu Tosaki de Arima'nın kendine çizdiği yola benzer bir yolda ilerler.


Bu da Ajin'in resmi Facebook sayfasında paylaşılan fotoğraf:





QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam