-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 33: To Aru Majutsu no Index


Tür: Aksiyon, komedi, drama, fantastik
Bölüm Sayısı: 24


İşte sıra geldi geçen gün pas geçip yerine Durarara!'yı yazdığım animenin önerisini yapmaya!

Bol aksiyonlu, maceralı, ilginç karakterli bi anime Index. Ben kısaca Index diyeyim. Animenin adının "Index" olması bana ister istemez Akame Ga Kill'i hatırlatıyor. Index de aynı Akame gibi baş kahramanın yanıbaşında duran, kurguda hayati önemi olan bir hanımkızımız; ve yine Akame gibi olayların tam kalbinde bulunuyor.



Şimdi efendim olay gelecekte, insanların  bilim sayesinde doğüstü güçlere sahip olduğu bir dönemde geçiyor. Yani bir anda sizi şiş kebaba çevirebilecek türde bir ateş gücüne sahip biriyle karşılaşmanız pek olası. Tabii herkes sahip olduğu bu güçleri öyle alelade kullanamıyor. Aynı Harry Potter'daki Sihir Bakanlığı Sihirin Kötüye Kullanımı Dairesi'nde çalışanların yaptığı gibi, burada da gücünü öyle hebelek hübelek kullananları engellemek adına bazı yaptırımlar uygulamaya sokmak durumunda kalmışlar. (Cümleye Sihir Bakanlığı ile başlayıp nasıl meclis konuşması havasında bitirdim inanın ben de bilmiyorum)



 Eh, bittabii insanlar doğayı tamamen kontrol altına alabildikleri için de "Tanrı" karamı yerini tamamen ilime bırakmış, tüm dünya bilimin kölesi olmuş. Öyle oraya elektrik çarptırıp, buraya hava atışı yapıp yaşayıp gidiyorlar.



Birçok kişi gibi bilimin ürettiği dışında, kendiliğinden var olan doğa üstü güçlere inanmayan lise öğrencisi Toma Kamijo'nun içinde yaşadığı dünya ve kendisi ile ilgili görüşleri balkonuna garip giyimli bir kızın asılması sonrasında tamamen değişir. Bu garip giyimli kızımız, animeye adını veren Idex'tir.  Nereden geldiğini ve hayattaki amacının ne olduğunu hatırlayamayan Index'in zihninde 103.000 (yazıyla, yüz üç bin) sihirsel kitap kazılıdır. (bknz. zihnine kazımak)  Indeximiz, insanlığın binlerce yıl süresince deneme-yanılma yöntemiyle öğrendiği sihirlerin nasıl yapılacaklaır bilgisini içeren bu binlerce yazının peşinde olan "kötü adamlardan" kaçmaktadır. İyi kalpli protagonistimiz Toma Index'e kötü adamlardan kaçmasına yardım eder. Yarıdm edeyim derken kendini tolayların tam ortasında bulan Toma (hayır, toplumsal olaylara müdahaleyle bir ilgisi yok arkadaşın. Touma şeklinde de yazılıyor ismi) bir yandan sağ elinde bulunan özel gücün sınırlarını öğrenmeye, bir yandan da bu "kötü adamlar"ın gerçekte kimler olduğuna dair macera (ihtiras, aşk, heyecan!..)  dolu bir keşfe çıkar.


Belirtmeden geçmeyeyim; hikayenin güzel kurgulanmış ve karakter gelişimi şaşırtıcı derecede iyi kotarılmış olan karakteri, Accelerator'ı pek sevmekteyim. Ayıca serideki tüm kadın karaterlerin hakkını vermek lazım. Hepsi çok güzel planlanmış, çok güzel karakterler. Hikayenin hareketliliğinde, o kimin sihri kimin cebinde anlaışmayan hengamede hiçbirinin hikayesi arada kaynamıyor. Denge tam tutturulmuş hikayede. Aferin. Hep böyle olun.





QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam