-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 38: No. 6


No.6

Tür: Bilim kurgu, distopya
Bölüm Sayısı: 11



Eveeet! Sıra geldi değeri pek bilinmeyen anime / mangalardan birine. Bunun sebebi de mangasının yüksek tirajlı shounen dergilerinden birinde değil, bir shoujo dergisinde (Kodansha) çıkmış olması. Tabii bir de bazı yerlerde "shounen ai" olarak geçmesi.


Şimdi tabii ben böyle shounen idi shojo idi Hızır idi Yunus idi şeklinde konuşuyorum ancak aramızda bu terimleri bilmeyen arkadaşlarımız olabilir. Onlara bir kıyak yarapak -her zaman da yapmam hee, iyi tarafıma denk geldiniz- açıklayayım; shounen Japonca "erkek çocuk" demek. Shounen mangalar da geneli 11-18 yaş arası erkek çocuklarına hitap eden Naruto, One Piece, Hunter x Hunter, Gintama gibi mangalar. Shoujo ise "kız çocuğu" anlamına geliyor. O da geneli 11-18 yaş arası orta okul, lise çağındaki kızlarımıza hitap eden mangaların bulunduğu dergilerin genel adı. Shounen ai ise kısaca Boys Love, yani iki erkeğin birbirine olan romantik duygularını analtan mangalara deniyor. İçinde cinsellik bulunmadığı için -cinsellik bulunanı yaoi- genellikle shoujo mangalarda rastlıyoruz shounen ai'ye.


No.6'nın da çektiği, shounen ai'ye dahil edildiği için erkek izleyici kitlesini kaybediyor oluşu. Şahsen ben No.6'yı shounen ai'ye sokmak taraftarı değilim. Çünkü konu tamamen bilim kurgu ve distopya üzerine. Ana karakterler arasında ise bir an bile romantizme kaçmayan güçlü bir sevgi var. Yani konu bu iki arkadaşın aşkları üzerine olsaydı evet, shounen ai olurdu. Ancak Shion ve Nezumi adlı karakterlerin arasında olan biten yalızca küçük bir detay. Aynı olay bir kız ve erkek arasında olsaydı türlerin içine "heteroseksüel" eklemezdik herhalde, değil mi? İyisi mi, siz hiç kafanızı bunlarla karıştırmayın. Kurgusu çok güzel bir distopik öykü No.6. Yediden yetmişe, kadınıyla erkeğiyle, emmisiyle tikisiyle herkesin beğeneceği türden.


Efenim şimdi, açlık ve sefaletin kol gezdiği dünyada, bir takım idealist biliminsanları herkesin refah içerisinde yaşadığı, üstün zekalı insanlarla dolu şehirler kurmaya karar verir. Hikayemiz de bu örnek şehirlerin altıncısında, No.6'da geçmektedir. (En azından ilk bölümleri)



 Henüz bebekken yapılan bir IQ testinde yüksek puan aldığı için annesiyle birlikte No.6'da yaşamaya hak kazanan Shion, on ikinci yaş gününün akşamında şehrin insanı deli edici düzeninden bunalıp odasının penceresini açar. Açmasıyla da içeri Shion ile hemen hemen aynı yaşlarda, üstü başı yırtık bir erkek çocuğu dalar. Çocuğun omzundan vurulduğunu anlayan Shion yarasını diker. Çocuğa yemek getirmek için mutfağa gittiği sırada salondaki televizyondan çocuğun "düzeltme kampı"ndan kaçan bir suçlu olduğunu öğrenir. Oldukça vahşi görünen çocuğa fazla soru sormaz. Çocuk da karnını doyurduktan sonra uykuya dalar. Shion da yanına kıvrılır. Ertesi sabah uyandığında çocuğun pencereden kaçıp gitmiş olduğunu görür.


Suçluyu evinde sakladığı ortaya çıkan Shion ve annesi No.6'dan sürülür. Shion da üstün bir biyolog olacakken sabah akşam güvenlik kamerası izlemek zorunda olduğu bir işte çalışmaya başlar. Günlerden bir gün, güvenlik kameralarından biri bir "ölü" yakalar. Ölülerin sayısı git gide artmaktadır. Esrarengiz cinayetler kameraları izleyen iş arkadaşı da gözlerinin önünde ölen Shion'un üzerine kalır. Bir anda kendini sayısız cinayetten ötürü hapse gönderilmek üzre bulan Shion'u dört yıl önce, on ikinci yaş gününde karşılaştığı çocuk, Nizumi kurtarır. Birlikte duvarın öteki yanına, piramidin en aşağısında bulunanların yaşadığı yere giderler. Yıllardır kaçak hayatı yaşayan ve tek amacı en üsttekileri devirmek olan Nizumi ve arananlar listesine bir anda en üst sıradan giriş yapan Shion, "düzene" karşı ayak kaldırmanın yollarını aramaya koyulurlar.

QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam