-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 39: Sakamoto desu ga?


Tür: Komedi, okul hayatı
Bölüm Sayısı: 13
Manga Volüm Sayısı: 4



"O BİR COOL!"
"O BİR COOLER!"
"O BİR THE COOLEST!"
"O BİİİR SAKAMOTO!!!"

Neee zamandır komedi türünde bir anime önermemişim. Dıkşın dıkşınlı, distopyalı, süper kahramanlı, akıl oyunlu animelerin arasında gülmek, eğlenmek bizim de hakkımız! Sakamoto tam da zamanında imdada yetişti. Uzun zamandır bir animeyi izlerken bu kadar gülmemiştim. Absürd komedi sevenler koşsun hemen. Yapılan yorumlara ve henüz üçüncü bölümündeki animesinin izlenme sayısına bakarsak, Sakamoto kendi janrında bir marka olacağa benziyor.



 Bahar dönemi animelerini öve öve bir hal oldum. Bu kaçıncı önerim bahar döneminden, hatırlamıyorum. Durun bir bakayım; Kiznaiver, Bungou Stray Dogs, Boku no Hero Academia ve Joker Game'in önerilerini, eleştirilerini, osunu busunu yapmışım. Sakamoto da beşinci. Daha da yapacağım birkaç tane öneri. Sonrasında da hepsiyle ilgili genel bir "2016 Bahar Sezonu Kritiği" yapacağım efenim. Hak etti bu sezon böyle bir kritiği.



Sakamoto! Cool! Cooler! The Coolest!

Başta da dediğim gibi, uzun zamandır sinirlerimi bu kadar bozan -iyi anlamda- bir anime izlememiştim. Müthiş bir absürd komedi örneği Sakamoto. Kurgusu tartışmasız Japonların ciddi -ve ciddi olduğu kadar da absürd- mizahınının son dönemde çıkan en iyi örneklerinden.

Evet evet! "Kim bu Sakamoto?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim! Kemerleriniz bağlıysa anlatmaya başlıyorum!

Dünya üzerindeki en havalı, en mükemmel, en akıllı, en becerili, en yetenekli, en en en en öğrencisiyle tanıştırayım sizi; Sakamoto.


Kara tahtayı silerken bile karizmatik, okuldaki tüm kızların sevgilisi, erkeklerin kıskançlıktan çatlama sebebi, her hareketi bir olay, her olay onun için oynanması gereken bir oyun. Havasını söndürmeye çalışan okulun kabadayılarını sonunda kendi fan güruhuna katan, animelerdeki "yakışıklı erkek" klişelerinin tamamını üzerinde toplayan, efsanelerin efsanesi Sakamoto. Sakın ona diş bileyip kafasından aşağı bir kova su dökmeye çalışmayın, yanında şemsiyesi vardır. Sakın onu kıskanıp sırasını altından çekmeye kalkmayın, düşmez. Sakamoto size balık alacak parayı vermez, size balık tutmayı öğretir. 

Hakkında şiirler yazılası, öldüğünde Alp Er Tunga gibi ardından ağıtlar yakılası cengaver mi cengaver bir yiğit Sakamoto. Bizimle aynı dönemde yaşadıığı için müteşekkir olmalıyız kendisine.



QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam