-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Game of Thrones 6. Sezon 1. Bölüm İnceleme


Geldi bahar ayları, başlar Azor Ahai kavgaları.



Bir yıldır "Ay Con Sınov öldü mü?", "Ay setlerde at koşturuyormuş kesin ölmedi", "Kızıllı kadın geldi o kurtarır bizim Con'u","Bran gene mi yok yaaa?" diyerekten geçti. Geçen sezon ortalık -ta en başından Bran'in beşinci sezon olmayacağı açıklaması yapılmış olmasına karşın- " Bran nerede?", "Bran da Bran, branda branda" diyenlerle dolmuş taşmıştı. Hahay, bu bölüm de görünmedi Bran. Ağaç oldu o orada. Beklesin dursun zaten ölümsüzlüğe doğru halleniyordu o en son bıraktığımızda. Ormanın çocuklarıyla top koşturuyordu hatırlarsanız. Çıkar bu sezon bir yerlerden.

Gene ölen öldü, kalan sağlar bizimdirlik bir bölüm karşıladı bizi. Dizi o kadar karanlık ki, güneşlikleri çektim yetmedi, ekranın arkasına palto astım, gene de tam göremedim doğru düzgün neler olup bitiyor. Siyah ekrandan kendimi seyrettim uzunca süre.

Beni en çok sevindiren gelişme, Lannisterlar tarafından oldu. Jaime sağ elini diyet niyetine kaybettikten sonra (sağ kolu gitti kilo kaybetti demiyorum tabii. Sembolik anlamda yaptıklarının cezasını çekti diyorum. Ömer Seyfettin'n diyetinden) karakteri farklı bir yöne doğru evrilmiş, o mükemmel Prince Charm görünüşünden çıkıp, "aksak" olmuştu. Aynı karakter gelişimini bu sefer ünlü Walk of Shame'de ortadan ikiye kırılan, "mükemmel" Lannister duruşunu saçlarıyla ödeyen Cersei'de gördük bu kez. Kaç yıldır ilk defa bir iç hesapşalmaya girdi. Kitapta farklı bir karakter gelişimi göstermesine karşın Cersei'nin kendini "kötü" olarak addetmesi ve kızını yüceltmesi resmen devrim niteliğindeydi. Cersei Tükenmişlik Sendromu'na girmiş, buradan onu anlıyoruz. Bakalım toparlanabilecek mi.



Dorne tarafından adam kalmadı. Sand Snakes o güzel memeli abla (abla dedim de kız benden iki yaş küçük. Çaktırmayın, rica ediyorum) dışında pek beğenilmemişti geçen sezon. Ben beğenmemeye devam ediyorum. Hele o yılan bakışlı Ellaria'yı gördüğüm yerde gırtlaklayasım geliyor. Bu sezon kilo da almış kollar olmuş patlıcan. Yakında o bıçağı sallayacak gücü bulamayacak ağırlıktan. E, yer çekimi var ne yaparsın. Öldürdü Prens Doran'ı, oğlu Trystane'ı. Bir sen akıllısın çünkü. Doran gibi aklıbaşında adam da bir daha zor delir koca Westeros'a. Snake yerine akrep deselermiş daha doğru olurmuş. O kinle nefretle ancak Sand's Scorpions filan olurdu bu Türbükü yanığı olmuş tipitipler. Benim burcum da akrep şimdi  akrep olanlar alınmasın.


Geldik Sansa ve Theon'a. Kaç sezondur düttürü dünya şeklinde dolaşan Theon duvardan atlamanın, efenim tazılardan kaçıp soğuk sulara dalmanın etkisiyle ayılmış, gelmiş kendine iyice. Sansa'ya nasıl sarıldı öyle? Çocuksu bir sevgi, adeta "bütün dünya bunansa inansaaa bir insansaaaa" havasında, ölüm korkusuyla tedirgin, çok güzel çok duygu dolu bir sarımaydı o. Alfie Allen'ın oyunculuğuna hayranım zaten. Sansa'dan artan mimikleri o kullanıyor bizim donuk kızın hesabına. Ama ben diyeyim size, tüm hikayenin sonunda herkes ölecek bir bu kız kalacak hayatta. Brienne de geldi yamacına, Bence Brienne bağımsızlığını ilan etsin. Şahsen ben gider kaydımı yaptırırım muhtarlığa, alırım Tarth'a ikametimi. Bıraksın onun bunun peşinde koşmayı. Hem kralı hem kraliçesi olsun Tarth'ın. Mis!


Khalesiiii! O kollar ne kııız? Şişme bebeği fazla üflemişler gibi ne o öyle? Ben olsam kovarım satten "git o kolları söndür gel" derim. Emilia Clarke'ı da çok seviyorum şimdi laf da etmek istemiyorum ama Sansa'dan sonra ikinci gıdı vak'asını da kendisinde görmedim değil. Hadi Cersei gerçek hayatta hamile, o biraz şişmiş (botoksu da yaptırmış göz çevresine; yutmam ben) ama gül gibi genecik kızsın. O kollar ne oluyor? Bari spor yap ne öyle bıngıl bıngıl?


Khalesii'nin tarafında kollarından başke pek bir şey olmadı. Hun / Moğol / Türk karışımı olması beklenen ancak tipten bildiğin Farsi veya Bedevi olan tipler bizim Daenerys'e sulandı, bizimki vahşi kedi gibi hıhladı etti. İşin özü varamıyor Meereen'e. Merak etme ama kııız! Senin fedailer yolda. Hele ailemizin friendzonedu, Sir Jorah Mormont'ta taşlaşın bir kafayı cıbırtsın, sen seyreyle gürültüyü. Senin bıdıklar -ejderhalarını diyorum- bile yakamaz valla Sipidi Gonzales gibi dolanır etrafta.


Kızıllı hatun neneymiş! "Melisandre kendi ölümzüslüğünü Jon'a verdi" diyenler var. Bakalım ne olacak? O kadar yazılıp çizildi ki bunun üzerine artık ben de bıktım. Jon'u rahat bırakın. Adam ölmüş, arkasından konuşmayın :( Ha, dirilise amenna! O zaman kırarız iki lafın belini tabii ki!

İkinci bölümün fragmanı da çıktı. Oh Bran var. Rahatladık ülkecek. Çıktı Bran!

QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam