-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 37: Joker Game



Joker Game
Tür: Askeri, seinen, macera
Bölüm Sayısı: 12



2016 Bahar sezonundan animelerle devam ediyorum önerilere. Canım çıktı her birini takip edeceğim diye. Meretlere bir başlanınca da bırakılmıyor ki! Hepsi ayrı güzel vesselam. Ancak ben gönlümün efendisini belirledim: Joker Game. Tabii bu diğerleri kötü de Joker Game süper demek olmuyor. Yoksa diğerlerine haksızlık etmiş olurum. Joker Game'i üstün tutmam tamamen kişisel zevklerden.



Gelişini dört gözle bekliyordum zaten aylardır. 2016 yılında yayımlanacak, izlemelik animeler listeme de almıştım Joker Game'i. (bknz. 2016'da Başlayacak On Yeni Anime) 1937 yılında, Japonya'nın Mançurya'yı istilasından hemen önceki dönemde geçen Joker Game benim gibi tarih, ajanlar, akıl oyunları ve buram buram eleştiri ve sorgulama içeren hikayeleri sevenler için bir hazine. Aslı üç kitaplık bir hafif roman serisi olduğu için okuyamamıştım da. Yalnız 107 dakikalık bir live-action filmi çekildi. Animesini sevenler hızlarını alamazsa o filmi de izleyebilir. Film animenin henüz gelmediği -belki de hiç gelmeyeceği- bir konuyu ele alıyor. Romanları okuyamadığım için hangi uyarlama aslına daha sadık maalesef bilemiyorum. Manga olmuş olsaydı şıp diye bitirmiştim çoktan.



Anime uyarlamasının kurgusunu aktarayım ben size de kafalar karışmasın;

Ülkelerararası ilşikilerin tamamen oyuna dayandığını anlayan Japon İmparatorluk Ordusu'ndan Albay Yuuki, D Agency adlı bir ajan örgütü kurar. En zorlu aşamalardan geçen ve her türlü zor koşula ayak uydurabilecek şekilde eğitilmiş sekiz ajan seçilir. Ajan eğitiminden geçen bu gençlerin hiçbiri askeri okullardan seçilmemiş, mahalle mekteplerinden toplanmıştır. İmparatorluk Ordusu ve D Agency arasında iletişim kurması için D Agency'nin karargahına atanan ordu üyesi, genç ve gururlu asker Sakuma, bu sekiz gencin hayata, orduya ve savaşlara bakışlarını öğrendikçe ne olduğunu şaşırır İmapratorun, sonra da onurunun en büyük değer olduğu bilgisiyle yetişen, onurunu kaybetmek veya yenilmektense harakiri yapmaya hazır Sakuma, hiçbir değer tanımayan  "Ölme ve öldürme. Mutlak bulaştğın işten sıyrılmanın bir çaresini bul" mottosunu hayat kuralı edinmiş bu adamların yanında kendini yabancı hisseder. Bu adamlar hakkında bilmediği bir şey daha vardır; Kojer Oyunu adında bir oyun oynamakta, bu oyunu üstlendikleri görevlerde de başarıyla sürdürmektedirler. Oyunun ne olduğundan haberi olmayan Sakuma, başlarda bocalasa da, oyunun mantığını ve perde arkasında kalan uluslararası ve askeri ilişkilerin tamamen Joker Oyunu'na dayandığını kavraması uzun sürmez. Hayatı boyunca inandığı değerlerin aslında hiç var olmadıklarını kavrayan Sakuma büyük bir boşluğa düşer. Sakuma'daki değişimi gören Albay Yuuki ise, onu ajanlık  eğitimi alması için ikna eder.


Şansıma da bu dönem okuduğum kitapların hepsi 1930-1945 arası Japonya ve Çin'de olan hareketlenmeleri anlatıyor. Joker Game'de tam üzerine geldi bu olayın. Tematik bir dönem yaşamaktayım şu an <3


QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam