-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Gohul:re 74. Bölüm İnceleme


Tokyo Ghoul:re 73. bölümün incelemesi için:

http://www.sutunc.com/2016/04/tokyo-ghoulre-73-bolum-inceleme.html


Ayol oh may goş!! Neler oluyor? Şu tüm olan biten içerisinde en çok tırstığım karakter Eto oldu. Kaneki'nin sağ kolu (Kanae tarafından kopartılmış, sonrasında ise Eto'nun kakujasını yemesinin de etkisiyle yılanımsı bir deri ile kaplanmış olarak yeniden çıkmıştı) kagunesi filan hep Eto gibi ağızlı mağızlı oldu. Zaten şizoya bağlamaya müsait, kafayı düttürü etmesine ramak kalmış olan Kaneki'nin kayışları toptan kopartması için bir de sağından solundan, omzunun üerinden filan fırlayan konuşan kagune lazımdı, o da oldu. Şu Arima ve V kıskacından kurtulursa Kaneki sokaklarda anadan üryan "Evrekaaaa! Evrekaaa!" diye dolaşmazsa ne olayım. Ben onun yerinde olsam dolaşırdım sonra da soranlara "Benim kagunelerdi onlar yeaa. Hatırlamıyorum ben bir şey" filan derdim.



Eto göründüğü üzre Furuta'nın editöründen yaptığı patéyi yemiş. Kaneki Eto'nun kakujasını yiyince bu ağızlar bir şekilde Eto-Kaneki bağını ortaya çıkartmış. Yani Eto parmaklıklar ardında editörünü yalayıp yutarken Arima'nın gazıyla tüylerini kabartan horoz gibi allanıp pullanan Kaneki'nin tam kakujaya dönüş -hala daha dönemedi haspam on yıldır Kaneki tam kakuja olacak diye bekliyoruz ellerimizde bir avuç çekirdek- evresinde Eto Kaneki ile bağlantı kurdu. Bu da demek oluyor ki Eto ve Kaneki artık birbirlerine bağlılar. Tabii burada Sui Ishida'nın nasıl bir sembolizm kullandığı hala merak konusu. Eto'nun Eve -yani Havva- Kaneki'nin ise Adem olarak sembolize edildiğini, Eto'nun kendi kakujasını Kaneki'ye yedirmesinin Adem-Havva-Elma üçgeniyle ilişkilendirebileceğini söyleyenler var. Bu görüşe tamamen katılıyorum. Yahudi, Hristiyan ve İslam  inançlarına göre Adem'i "kandıran" Havva Tokyo Gohul evreninde Eto olarak ete kemiğe bürünüyor. Tabii birçok -neredeyse tamamı diyeyim- roman, film, müzik, anime, manga yaratıcıları bu Adem-Havva-Elma üçlemesini cinsel bütünleşmenin bir sembolü olarak kullanmakta. (Erkeği kandıran kadın hesabı. Pamuk Prenses'te bile bulabilirsiniz bu sembolü) Tokyo Gohul seinen bir manga olduğu, bu nedenle de -her ne kadar bazılarımız istese de- romantik öğeler barındırmadığı için bu alanlara girmeyip, yalnızca bir genel bilgi olarak verip geçeceğim. Yine de Adem -Ken, Havva- Eto olarak kalsın aklımızın bir köşesinde. Kıssadan hisse, o garip ağzılar sayesinde Eto, Kaneki'nin duygu ve düşüncelerini hissedebilmekte. Büyük ihtimalle Kaneki de Eto'nun duygu ve düşüncelerini hissedebiliyor ancak şu evrede bunun farkında olduğunu hiç mi hiç zannetmiyorum.



Eto ve Kaneki'den çok bahsettim. Yıllardır sembolizmle kafayı yakmış olan şahsımı bıraksanız size üö yıl kitaplardaki, mangalardaki, animelerdeki sembolleri anlatır. O yüzden dizginliyorum kendimi. Öhöm öhöm.



Tam da beklediğim gibi, Furuta "Yıkılmadım, ayaktayım!" şeklinde, arkasında V üyelerini de katmış olarak belirdi bizim Ayato, Touka, Yomo, Hinami dörtlüsünün karşısında zebani gibi. Ghoul "yok etme" makinelerini de çalıştırdı. Bu çerçevede olaylar tam da beklediğim gibi seyrediyor. Efenim, kendimizi bu taraftan bir ölüme hazırlamalıyız bence. Ayato, Touka, Hinami, Yomo... Herhangi biri gidici olabilir. İçlerinden hangisini en çok seviyorsanız sıkı sıkı sarılın.


Geldiiiik Arima ve Kaneki Ken kapışmasınaaaa!

Arima'nın Kaneki'ye karşı bir "şevkat" duyduğunu hiç zannetmiyorum açıkçası. Arima'nın Kaneki'yi sürekli itelemesi, "Sende 645 kez ölümcül yara açtım. İstesem iki saniyede kadidini çıkartırım" vari laflar etmesi Kaneki'yi küçük gördüğünden. Arima gerçekten Kaneki'nin olduğundan çok daha iyi
savaşçıya dönüşmesini ve Kaneki'nin tüm gücüyle savaşmasını arzuluyor,  Kaneki'yi  nasıl olsa yeneceğini bildiği için de bu kadar rahat davranıyor. Arima-Kaneki Ken arasındaki ilişki çok karmaşık. Arima'nın Kaneki'ye karşı duyduğu babacan -artık ne kadar olursa- duygularla karışık Kaneki'yi yok etme arzusu olayı iyice karma karışık bir hale geliyor. Hele, Arima'yı babası gibi gördüğünü açık açık söyleyen Kaneki açısından durumlar daha da berbat. Neden? Çünkü bizimki duygularının götürdüğü yere giden, her an kafayı hoplatma ihtimali olan bir arkadaş. Arima kadar stabil duygulara sahip olmadığı ve kendi kendini dizginleyemediği -belki de şu ana kadar karşılaşığım, kendine en az hakim olaiblen manga protagonisti Kaneki- için de işi iyice zorlaştırıyor. Yine de o bacaklarını yerine takmaya çalıştığı sahne hafiften güldürdü beni. Kıyamam ya. Of tamam seviyorum seni Kaneki. Akıllı ol.


Sui Ishida fark etmedim sanmasın, her bölüm "Arima kim? Arima ne? Arima hakkında hiçbir şey bilmiyoruz" temasıyla Airma'nın gerçek kimliği ve kişiliği hakkındaki merakımızı körüklüyor. Ben cevaı vereyim:

Arima neydi?
Arima emekti.



QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam