-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Game of Thrones 6. Sezon 4. Bölüm İnceleme





Ay dünden beri yollarda sürünüyorum :( Sonunda geldim İstanbul'a, kavuştum Kadıköyüm'e <3 <3  Şu anda da snob snob bir kafeden yazmaktayım (Snob olan benim, kafe değil)

Dördüncü bölümden herkes çok memnnun. Geçen sene sızdırılan ilk dört bölümü hatırlayanınız var mı? Hani çoğumuzun üç megapiksellik görüntüden "Jon Snow herhalde bu ya. Arya da olabilir gerçi :/" şeklinde izlediği bölümlerden bahsediyorum. Anam ne kötü bölümlerdi onlar öyle! Tabii bu bölümün genel olarak beğenilmesnin sebebi, yıllardır birbirine hasret Stark kardeşlerden ikisinin kavuşması oldu. Gerçi büyük ihtimalle kardeş değil, kuzenler ancak Jon ve Sansa nasıl sarıldı öyle! Bence bölümün sevilmesinin sebebi açık ara Sansa'nın aptallıklarını (aptallık değil canıım! Şapşiklik hep <3 <3) itiraf etmesi oldu. Yıllardır beklediğimiz, yürekli, intikam isteyen Sansa Stark yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Tabii hala yolu yordamı bilmiyor Sansa. Jon'a "Bana tcavüz etti o manyak. Theon'u da izlettirdi" filan dese Jon bir celallenirdi gözü dönerdi. Toplardı Wall'un yağız delikanlılarını, gecenin bir vakti çizerdi bütün atlarını Ramsay'in. Sansa da üç saat dil dökmek zorunda kalmazdı. Sevgilisini kıskandırmaya çalışan Türk kızı tip de yok ki bebeğimde. Poselen bebek gibi duruyor bir köşede.

Brienne ve Tormund arasındaki etkileşim gerilen sinirlerin biraz gevşemesi için koyulmuş, hoş da olmuş. Bu kadar karanlık ir hikayede böyle birkaç mutluluk verici an olsun bari. Geçen sene neydi o Grey Worm ile o kıvır kızın ilan-ı aşk sahneleri? Hele ki Sand Snakes? Ay bence bir önceki seneyi hafızamızdan silelim. Bu sene güzel gidiyor.

Bu dede de çok sıktı artık. Neyse ki birkaç bölüme ortalık karışacak King's Landing'de. Yien de bir yolunu bulur sıvışır bu adam. Tilkilerin tilkisi o ne oooo!


Senaristlerin nabzı çok iyi tuttuğunun göstergesi de son sahne oldu tabii. Tam diğer kahramanlar yükselir, dikaktimiz Jon Snow'a döner iken şaha kaldırdılar Daenerys'i. Yamuluyor olabilirim ancak Daenerys'i oynayan şeker aktris, Emilia Clarke ilk sezonda açılıp saçıldığı için pişman olduğunu, artık böyle açık saçık görünmek istemediğini beyan etmemiş miydi? Hatta "50 Shadows of Grey"de başrol oynama teklifini de bu gerekçeyle reddetmişti. Belki de oynamya gönlü yoktu da bahane oldu, bilemiyorum ancak bu bölüm doyduk Khalesii'ye. Emilia'ya da laf etmek istemiyorum sözünden döndü diye. Ben de er seferinde "çikolata yok" diyorum ama götürüyorum löpür löpür :( :(

Littlefinger'ın amacı teeeenbaşından beri ordu sahibi olup Winterfell'i ele geçirmek ve de Sansa Stark ile evlenmek idi, Ben biliyordum da dinletemiyordum. Bakalım bu köşede ne olacak. Littlefinger'ı da zerre sevmiyorum, sevemiyorum. Saygı duyuyorum o ayrı. Kafasına koyduğunu ne pahasına olursa olsun yapıyor adam. Bir Littlefinger bir de Elon Musk zaten (Elon Musk da nereden geldiyse aklıma. Beni andı herhal) 


Bu arada değinmeden geçemeyeceğim; Dothrakiler ne çabuk eğildiler Daenerys'in önünde ya! ASOIAF evreninin Braavos ile birlikte en realist haklarından Dothrakiler. Güç konusunda da pek skeptikler ayrıca. Öyle kolay kolay inanmazlardı gibime geliyor ateşlerden çıkan hatuna. Ateştan çıkıp, ejderha yumurtalarını canlandırdığını görenler bile terk ettiydi kendisini hatırlatın. Neyse işte senaryo gereği herkes büyülendi. Eh, Dothrakilerde kralı öldüren kral olur mottosu geçerli olduğundan, Khalesii mithiş bir ordu kazanmış oldu. Skeptik Dothrakiler <3 Nüdist Khalesii.

Ramsay bu sefer kenara sıkışacak gibi geliyor.  Jon Snow'un ardından gelecek orduları merak ediyorum. "Bastard" deyip itaat etmemezlik de edebilirler. "Ned Stark'ın oğludur" deyip takip de edebilirler. Orası senaristlerin olayı nasıl şekillendirmek sitediklerine bağlı. Ramsay'in akzanmasını istiyorlarsa Jon Bastard olur, istemiyorlrsa, Ned'in oğlu.

5. sezon fragmanı çok heyecanlı ya! Sansa Littlefinger'ı ezer geçer ben söyleyeyim. Theon da Yara'yı iyi yönlendirip Iron Islands ordularını Jon ve Sansa'nın yardımına yollarsa değmeyin keyfimize! 

Bran ve White Walkers'a ne oldu neden nasılll????? Bran yürüdüğüne göre geçmiş zamanda Ak Yürüyenler'in yaptığı bir şeyleri mi göreceğiz? Kitaptaki geçmiş bölümler yine Bran'ın gözünden mi aktarılacak? Gelsn beşinci bölüm bir an önce!








QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam