-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul Teorileri 4: Kaneki Ken - Arima - One Eyed King İlişkisi






Önceki Tokyo Ghoul Teorileri:
1) Kaneki'nin Jason'dan Gördüğü İşkencenin Perde Arkası: http://www.sutunc.com/2016/01/ken-kanekinin-jasondan-gorugu.html
2) Kaneki Ken, One Eyed King, Anka Kuşu Teorisi: http://www.sutunc.com/2016/02/kaneki-ken-one-eyed-king-anka-kusu.html
3) Kaneki Ken, Touka ve Ayato Arasındaki Bağ: http://www.sutunc.com/2016/05/tokyo-ghoul-teorileri-3-kaneki-ken.html


Merhabalaar! Geldi sıra en iddialı Tokyo Ghoul teorilerinden birine;  Tokyo Ghoul'un Japoncası Tokyo Kushu ya, meğer Sui Ishida Kaneki Ken'in kakujası sonunda kuş formunu alacağından araştırmış, Türkçe'deki kuşu bulmuş, böylece hikaenin adı da Tokyo'nun Kuşu olmuuş! Bu masal da burada bitmiiş! (Ama itiraf edin, bir an "Acaba?" diye sordunuz) Yok, yok. Teori aşağıda (:


Yıllardır herkes hop oturup hop kalkıyor: "Kim bu One Eyed King?" , "Arima nasıl bu kadar güçlü olabilir?", "Kaneki Ken gerçekten normal bir insan mıydı?" şeklinde sorular soruyoruz. İşin komiği, bu sorular hala cevapsız. Ishida bölüm başlıklarıyla bize mejsalar veriyor ancak o kadar çok teori birikti ki insanlar geriye çekilip net bir biçimde, teorisiz beklentisiz bakamıyorlar olaya. Çorba oldu her şey. 


75. bölümün adı "K's Egg" idi. Canımız ciğerimz Etocuğumuz'un ünlü romanı "The Black Goat's Egg"ini hatırlayanlar vardır mutlaka. Romanın protagonistinin annesi bir cani, insanlara işkence etmekten hoşlanan bir seri katil idi. Karamanımız da yıllar geçtikçe annesinde olan öldürme dürtülerinin kendinde de olduğunu fark ediyor ve kendiyle iç hesaplaşmalara giriyordu. Kim bu kara keçi? Onun yumurtası kim? 


K's Egg derken K'nin ne olduğunu da düşünmek gerek; Kaneki, Kakuja, Kishou (Arima), King? Ben oyumu King'den yana kullandım. One-Eyed-King'in yumurtası. Eh, 76. bölümde de bu yumurtadan çıkanın gerek Ishida'nın "Kabuk kırıldı ve içinden bir şey çıktı" sözleriyle, gerekse kabuğunu kıran Kaneki'nin elleri yerine kuş pençelerinin ortaya çıkmasıyla Kaneki olduğu kesinleşti. Tabii bu direkt olarak Kaneki OEK'nin çocuğu demek değil, ondan bir parça -kagune- taşıdığı manasına da gelebilir pekala. 



Tokyo Ghoul'u takip edenler Sui Isida'nın karakterleri tarot kartlarıyla özdeşleştirdiğini, tarot kartlarını simgeleyen sayıları oraya buraya koymaya bayıldığını bilir. İşte 75. bölümde, yani K's Egg bölümünde de Arima'nın arkasında açık seçik IV rakamlarını görmekteyiz. IV Tarot kartlarında "İmparator" kartını temsil etmekte. Yani ya Arima İmparatoru, OEK'yi temsil etmekte ya da OEK'nin ta kendisi.


Şimdi ise asıl bomba geliyor! Sıkı tutunun! 


Kaneki Ken'in ve Arima-kun'ın doğum günleri bildiğiniz üzre aynı; 20 Aralık. Yani 20/12. 


Japonca'da 12'nin kanji olarak yazılışı:


一  

20'nin kanji olarak yazılışı:

二十


 (Üç saattir kopyala-yapıştır yapmaya uğraşıyorum. Anca böyle oldu. Google Translate'ten teyit edebilirsiniz efenim)

Peki Japonca "Kral" nasıl yazılıyor dersiniz?

Ishida istisnasız her bölümde en az bir kez Arima'nın sağ gözüne vurgu yapıyor









Evet! 12 ve 20'nin yazılışları iç içe geçtiğinde "Kral" anlamına gelmesi pek de tesadüfi görünmüyor açıkçası. Hele ki Haise Sasaki'nin doğum günü 12 Aralık değil de, 20 Nisan iken. Ishida burada bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor.

Bu teori ilk ortaya atıldığında Arima'nın ghoul olabileceği görüşü pek yaygın değildi ve "Tek Gözlü Kral" lafını literel anlamda alarak Arima'nın sağ gözünün kör olduğunu, bu nedenle de yalnızca fazla gürültülü olmayan bir ortamda, teke tek mücadele edebildiğini iddia etmişlerdi. Tabii bu hafta Furuta'nın kakuganını görünce, Arima'nın da bir ghoul olabileceği itimali oldukça arttı.


Hepimiz Kaneki'nin özel olmasını, ne bileyim babasının OEK çıkmasını filan istiyoruz. Ancak Rize'nin Kaneki'yi tamamen rastgele seçmiş olma ihtimali çok daha ağır basıyor açıkçası. Aynı ilkokul müsameresinde senaryoyu biliyor diye zorla kral rolü oynatıldığı gibi (detayları için 
şuraya tıklayabilirsiniz) Kaneki normal bir üniversiteliyken -zaruriyetten- krallık tahtına oturabilir.

Tabii Kaneki'nin bu yola girmesine daha çok var. Önce bizim -ve Kaneki'nin- işin aslını öğrenmemiz gerekiyor. Sunlit Garden'da neler oluyor? Kim bu Furuta? V nedir? Washuu ailesi nedir?

Aklıma gelen en çılgın teori ise Arima, Furuta ve Kaneki'nin baba tarafından kardeş olmaları. AY DURUN! Şu an kafamdan uydurduğum şu teori için "ay olmaz ama" deyip Kaneki ve Furuta arasında kaç aylık zaman olduğunu hesaplamaya yeltendim. İçimden de "Aralarında 9 ay 10 gün filan varsa kessssin kardeşlerdir" dedim. Zira Furuta 29 Şubat, Kaneki ise 20 Aralık doğumlu. İkisi de aynı yılda doğmuş ayrıca tabii. Ay çıktı mı size 9 ay 8 gün? :/ Ay yok olmaz öyle şey. Şu an çok önemli bir şey bulmuş olabilirim. Oh may goş! Yine de gaza gelmeyeyim çünkü Kaneki ve Furuta kardeş olsalar bile bu baba tarafından olur, anne tarafından değil. (Yani tabii büyük ihtimalle)

Zaten Kaneki- Furuta arasındaki benzerlikler de başka bir sürü teorinin konusu. Daha biz Furuta'nın kim olduğunu bilmiyorken, TG'da, Touka Kaneki Ken'i bulabilmek için okuduğu üniversiteye gittiğinde Furuta'yı Kaneki zannetmesi (burada Ishida Furuta ve Kaneki çok benziyor demeye getiriyor), ikisinin de aynı tarot kartlarıyla sembolize edilmeleri (bknz. Asılan Adam) birbirlerine tamamen zıt iki kutup olmaları ve Tokyo Ghoul'un One Shot'ında Kaneki'nin Furuta'nın -Souta- Clown maskesni takıyor oluşu insanı düşündürüyor.

Ancak şu 20 / 12 = King olayı çok müthiş. Her baktığımda şaşırıyorum. Bana sorarsanız, bu üçü ( Furuta-Kaneki-Arima) arasında kesin bir bağ var. Arima da aynı Furuta gibi One-Eyed-Ghoul çıkabilir. Aynı Kaneki gibi bir "Egg" olabilir.


Sonuç olarak; henüz hiçbir şey kesin değil ancak Kaneki Ken bir şeyin -neyin o da belli değil- veliahtı.

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam