-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Game of Thrones 6. Sezon 6. Bölüm İnceleme





Game of Thrones 6. Sezon 5. Bölüm İncelemesi: http://www.sutunc.com/2016/05/game-of-thrones-6-sezon-5-bolum-inceleme.html

Efendim yine bir "Ay kitaba şurası uydu, burası uymadı oof!" vari sitemler içermeyen bir inceleme ile karşınzdayım. Encoy <3

At koşturan, vurdulu kırdılı, heyecanlı hüzünlü, yanar dönerli bir beş bölümden sonra biraz frene basmışlar bu hafta. İyi de olmuş. Migrenim tuttu sağ taraftan, vurduya kırdıya, üzüntüye filan gelemezdim hiç valla.

Genel olarak kurgunun iyi olduğu, fazla duygusallık ve şiddet barındırmayan, dengeli bir bölüm olmuş.Yine de içim bir cız etti. Cersei hala o kırıklığı, burukluğu hissettiriyor. Acep Tarly ailesinin çekişmelerine onca zaman ayırılacağına Cersei'nin küllerinden doğma-etme olaylarına mı odaklansalardı? Gerçi Sam'in kılıcı nasıl elde ettiğini görmemiz, motivasyonunu anlamamız gerekiyordu. Yine de çok uzatmışlar Tarlyleri. İleride aileyle ilgili olaylar dönmeyecekse hiç gereği yokmuş o Tolstoy romanlarından fırlama tiplerin, diyalogların, giysilerin filan.


Tüm bölüm içerisinde beni en çok şaşırtan, Margaery'nin tutumu oldu. (Evet, Benjen Stark'ın yıllar sonra Kabaneri tarzında ortaya çıkışından bile çok şaşırdım Margaery'e) Bu hatun tam bir sosyopat. ASOIAF evreni sağolsun türlü türlü saykolar içermekte ancak Margarey bambaşka bir seviyede. Bir bölüm önce neydi hatun, bir bölüm sonra ne oldu! Sir Loras'tan beklediği karşılığı alamayınca bu sefer başbaşka bir stratejiyle Tommen'i yanına çeken Margaery'i burdan alkışlıyorum. Beş sezondur açık kumral saçlarının sarı-turuncu arası bir renge dönüşmesini bile affedebilirim şu an. Milletin saçlar güneşe çıkmayınca kararır; bununkisi üç ton açılmış. İşte, demek soylu saçı böyle oluyor. Mavi kan hesabı.


Bir sonraki bölümde bol bol Riverrun (Nehir Ova) göreceğiz gibi geliyor. Blackfish kimdi ya? Diye soran arkadaşlar olmuş geçen hafta. E, tabii insan unutuyor. Arada ben de Gugıl'ı açıp bakıyorum kim kimdi diye. Blachfish Brynden Tully efendim. Catelyn, Lysa ve Edmure'un amcası. Geliyor bangır bangır. Edmure'un da o hallere düşeceği belliydi zaten. Yine ibre Tully-Stark-Lannister kavgalarına dönecek gibi duruyor. İlk üç sezonun tadını alacağız gibi. Özledim ben valla. Bir de taş kalpli bir teyzemiz çıkarsa seyreyleyin gürültüyü!


Arya'nın içindeki şüphelerin onu Faceless Men tarikatından ayıracağını söylemiştim geçen hafta. Tam da beklediğim gibi oldu. Ben bile şaşırdım bir tahminimin bu kadar çabuk tutmasına. Olayları çabuk çabuk geçiyorlar bu sezon. Önceki sezonlardaki tempo olsa Arya üç bölüm boyunca iç çekişmeler yaşardı. İki bölümde hallettiler. Arya ölmez bu arada. Diyet olarak kolunu, bacağını kaybedebilir, ancak ölmez. Şu diyet işini George Martin çok iyi yapıyor. Jaime'nin sağ kolu, Cersei'nin saçları olsun, iyi gösteriyor bize karakterlerin değişimini. Bir kendine yararı yok işte amcamın. (Espiri yaptım. Anlmadıysanız diye :/ ...)

Benjen Stark sonunda çıktı ortaya. Gözümüz yollarda kaldı valla. Bunca zaman neredeymiş bu adam? Jon orada pıçakları böğrüne böğrüne yerken White Walkerslarla vals mı yapıyormuş? İzahı nedir yani? Jon da bir nevi melez, azınlık hakları koruyucusu. "Amcam yarı White Walkers olmuş" demez, iki tas yemek, yatacak yer verirdi. Benjen Stark bize bir açıklama borçlu bence.

Khalesii Meereen'de çok ezikti. Dothrakilerle daha uyumlu. Warrior with benefitsinin söylediği çok doğru; kendisi adeta ikinci Fatih Sultan Mehmet. Bence hiç Westeros'a gitmesin. Valyria'ya gitsin. Taş adamlara bir çare bulsun. Arada Jora Mormont'un derdine de bir çözüm bulur. Nedir yani Westeros Westeros? Ne var bu kadar?

7. bölümün fragmanında da Jaime ve Blackfish'i görüyoruz. Cersei ve Margery'nin özlediğimiz atışmalarına benzer bir atışmayı bu iki kafasının dikine giden karakter gerçekleştirebilir. Ayarlara doymayız böylece <3



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam