-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime ve Manga Önerileri 52: Kotonoha no Niwa


Kotonoha no Niwa

Bölüm Sayısı:1
Tür: Dram, hayattan kesit, romantik, psikolojik
Süre: 45dk.



Herhalde çok sevimliyim, çok minnoş minnoşum da ondan bana şımarıyorsunuz. Kaç kişi "Ya sen niye hiç slice of life animesi önermiyorsun ki? Havalı mısın nesin?" diye çıkıştı, artık sayamıyorum. Ben böyle kanlı manlı, ıkşınlı dıkşınlı, distopik mistopik anime seviyorum - bir de shounen ai tabii eheheheheh- ne yapayım. Ama sizler de haklısınız Sonuçta her türden insanı kucaklayan kaç kişi kaldı? Ben de ayrımcılık yaptığımı fark ettim, dersimi aldım. Bundan böyle dayıyorum slice of lifeı, dayıyorum romantizmi. Ağlaya ağlaya içiniz çıksın. Oh olsun hepinize.

Tek bölüm, kırk beş dakikalık bir anime Kotonoha no Niwa. Kendi yaşlarından azade iki kişinin hayatlarının bir dönemini anlatıyor. O iki kişiden biri Yukino. Diğeri Akizuki. Hayatlarının kesiştiği  noktada, mental olarak aynı frekansları yayıyor olsalar da işte uak bir pürüz her şeyi alt üst ediyor; birinin 15, diğerinin 27 yaşında olması. Genel olarak Japon kurgularında -ve daha birçok kurguda- yaşı büyük olanın erkek karakter olmasına alışığız. Ancak bu animede olay tam tersi. Usagi Drops diye bir "facia" ya maruz kalmış insanlar olarak -animesi neyse de magasına hiç girmeyin- Kotohona no Niwa o kadar güzel, o kadar saf kalıyor ki, insan "keşke daha uzun olsa" derken buluyor kendini.


Hikayeyi liseli romantik gencin öğretmenine veya kendinden yaşça büyük bir hatuna hissettiği platonik aşk olarak basite indirgersek filme haksızık etmiş oluruz. Filmi benim açımdan en başarılı yapan şey, olayların bir tek Akizuki'nin değil, Yukino tarafından da görülmesi. Onun "devam edememişliği"nin çok iyi işlenmesi. Evet, Kotonoha no Niwa'yı hayatında bir zamanda donup kalan iki insanın hikayesi olarak niteleyebiliriz. Bakın bu olur işte. 


Annesi erkek arkadaşı için evi terk eden, ağabeyi kız arkadaşıyla eve çıktığı için tek başına kalan Akizuki'nin anne takıntısı biraz fazla gözümüze gözümüze sokulsa da karakter genel olarak güzel işlenmiş. Bir ayak fetişi ne denli romantik gösterilebilirse o denli gösterilmiş Akizuki hehehehhe. Ayakkabı üreticisi olmak hayali ise güzel ve orijinal.

Yukino'nun başına gelenler, boğulmak üzere olduğu suçluluk hissi, yetişkinliğin üzerine yüklediği sorumlulukları yerine getirememesi, bir türlü "birey" olamaması çok başarılı. 

Yağmurlu günlerde hayatın gerçeklerinden kaçıp çardakta kendi yarattıkları dünyaya koşan bu ikilinin hikayesi çok güzel. Animenin güzel rekleri de eklenince işin içinde, kırk beş dakikalık bir şölen çıkıyor ortaya (:
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam