-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 61: Drifters



Drifters
Tür: Fantastik, macera, tarih, savaş, aksiyon
Bölüm Sayısı: 12


Fantastik dünya-tarih konularını sevenler toplaşsın! Hellsing'in mangakası Kouta Hirano'nun mangası Drifters hakkında yazacağım bugün. OVA'sı daha yeni yayımlandı. 12 bölümlük anime serisi ise gelecek ekim ayında başlayacak. Benden size tavsiye, koşun hemen mangasına sarılın ve bırakmayın.

Paralel evrenlerin, elflerin, tarihi karakterlerin (Hitler var misal) ve o evrenden bu evrene sıçrayabilen Drifter'ların macera dolu hikayesi çok hoşunuza gidecek.


Tolkien külliyatı, World of Warcraft, A Song of Ice and Fire tarzı bir dünya, ancak içerisinde aynı zamanda Senguku Dönemi'nden, yani Japonya'nın 1500-1600'lü yıllarından -hatta biri 1100'lerden- samuraylar da var. Tam bir kültür karmaşası, tam bir cümbüş. Ancak genel kurgu o kadar güzel ki, tonlarca farklı ırktan ve evrenden karakter hikayenin akıcılığına hiçbir şekilde köstek olmadan olaylara dalıp dalıp çıkıyor.


Olay, bir savaş sırasında Shimazu Tomohisa isimli -gerçekten de yaşamış olan- bir samurayın ölümcül yaralar alması ve kendini bir anda sağı sollu kapılarla bezeli bir koridorda bulmasıyla başlıyor. Kapılardan birinin içine çekilen ve minik elfler taraından kurtarılan Shimazu, bu elfler tarafından diğerleri gibi Drifter olduğu gerekçesiyle yıkık bir kalenin önüne götürülür. 1100'lerde ölmüş olan büyük savaşçılardan Nasu no Yoichi tarafından kalenin içine çekilen Tomohisa, burada yine yıllar önce ölmüş bir başka savaşçı olan Oba Nobunaga ile karşılaşır. Tomohisa neler olduğunu anlamaya çalıştığı sırada ise elflerin köyleri Drifterlar'a yardım ettikleri gerekçesiyle yakılıp yıkılmaktadır.


Drifterlar, Hitler, Yunanlar, Endler... Tüm karakterleri tarihte gerçekte yaşamış insanlar olan Drifters Sonbahar 2016 sezonunda çok ses getireceğe benziyor.

OVA'nın renklendirmeleri ve savaş sahneleri harikaydı. Anime serisi de böyle olursa tadından yenmez.
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam