-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 54: 91 Days




Oh be sonunda! Yaz animelerini önermeye başlıyorum. Bahar dönemi animelerini çok erken önermiş, bazı animeler hakkında çok erken karara varmıştım. Bunun en büyük örneği de Kabaneri. İlk üç bölüm aslanlar gibi başlaıp aklımızı aldı. Sonra bir anda pırt diye söndü. Son iki bölümünde biraz hareketlendi. Sonra da bitti zaten anlayacağınız üzre. Yaz animelerinden en beğendiklerimi, içime sinenleri önereceğim şimdi. İçim rahat vallahi.


91 Days lömbür lömbür geldi resmen. Bangır bangır değil, çok gürültü yapmadan, ağır ve vakur bir şekilde geldi. Gerçekten de tanıtımı yapıldığı kadar varmış. İlk bölümde, lamba-ev sahnesini görünce "MAGRITTE BU!" diye haykırdım kendi kendime. Etrafımdakiler pis pis baktı bana. Ama evet, açılış sahnesi ünlü Belçikalı ressam Magritte'e gönderme yapıyor. Daha ilk andan aşık oldum animeye anlayacağınız. Renkler, tam olarak animenin geçtiği 1920'lerin Amerikasını anlatıyor. Soluk. Bezgin. Fabrikalardan dolayı isli. Tam da mass production dönemleri. Olsun o kadar tabii.

Tablo bu. Ben Avilio'nun evinin girişine çok benzettim. Anak sağda solda kimse bahsetmemiş. Belki bana öyle gelmiştir, bilemiyorum.


Neredeyse her sahnesi tablo gibi olan 91 Days'in konusu ise şöyle;

Amerika Birleşik Devletleri'nde alkolün üretim ve tüketiminin yasak olduğu dönemler. (Gerçekten var öyle bir dönem. 1922-1930 yılları arasını kapsıyor. Merak eden şuradan bilgilenebilir) Henüz küçük bir çocukken ailesi -annesi, babası ve erkek kardeşi- gözlerinin önünde İtalyan mafyası (Vanetti ailesi) tarafından öldürülen Angelo Lagusa mafyanın elinden kaçar ve ortadan kaybolur. Yıllar sonra, genç bir delikalı olarak yeniden doğduğu kasabaya döner. Adını değiştirmiştir. Avilio Bruno'dur artık. Ailesinin intikamını almak için yemin etmiştir. Kendi atölyesinde viski üreten çocukluk arkadaşı Colteo ile birlikte Vanetti ailesine içki satmaya başlarlar. Ailenin içine girmeyi başaran Avilio, kendi sebep olduğu sorunlardan ötürü ailesinin katillerinden biri, Vanetti ailesinin büyük oğlu Nero Vanetti ile yolculuğa çıkar. Yolculuk bu iki adamı da geri dönülmez olarak değiştirecektir.


Animenin açılış parçası Ling Tosite Sigure'un solisti TK'nın eseri. Yine farkını koymuş kendisi. Dinlemelere doyamıyorum. Şarkının tam hali, 17 eylülde yayımlanacak. O nedenle ha bire Youtube'dan silinip duruyor. Ben önceden diyeyim de sonra "Ya iki dakika önce dinlediydim ben bu şarkıyı nereye uçtu?" diye hayıflanmayın kendi kendinize :D

Biri Türkçe altyazı bile hazırlamış <3


Renklendirme, karakter tarasımları müthiş. Uzun zamandır Avilio gibi iyi çizilmiş, her tarafından cinlik akan bir karaktere rastlamamıştım. İyi oldu. İleriki bölümlerde Vero Vanetti ve Avilio Bruno karakterlerinin biraz daha derinlerine ineceğiz gibi görünüyor. Genel olarak aksiyon animelerinde büyük bir eksiklik olan kompleks karakterlere 91 Days'te rastlayabilecek miyiz bakalım. Yoksa yine alışılageldiği gibi aksiyon kahramanları önüne geçecek, biz de on üç bölümlük -gerçi daha resmi olarak bölüm sayısı açıklanmadı- güzel ancak akılda kalmayan bir anime izleyip geçecek miyiz, zaman gösterecek.

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam