-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 55: Under the Dog


Under the Dog

Bölüm Sayısı: 1
Süre: 30 dk.


Konuya nereden başlasam şaşırdım. Açıklamalarda bu animenin başına gelenler o kadar karışık anlatılıyor ki, insan animeyi izledikten sonra "Ya hani güzel anime de bu kadar tatavaya da gerek yokmuş yani :/ " derken buluyor kendini. Gelin ben size bu animenin hikayesini bir özet -bayağı bir özet hatta- geçeyim.

Efenim bu anime aslında 1995-1996 yıllarında geçecek, Ghost in The Shell, Neon Genesis Evangelion, Akira tarzında yirmi altı bölümlük bir seri olacakmış. Yaratıcı ekip ondan bundan sponsorluk bulmaktansa Kickstarter'a başvurmuş. Yok efenim yaratıcı ekip yalnızca otakuları değil, uluslararası izleyicileri de hedef almış. Sonra o olmuş bu olmuş derken 2025'te geçen otuz dakikalık bir OVA (Episode 0) yapmışlar. Evet, otuz senelik bir sapma var animede. Daha bin tane şey anlatmışlar da işin özü bu. Kickstarter'daki kampanyalarına baktım (https://www.kickstarter.com/projects/774031583/under-the-dog). 878 bin Dolar biriktirmişler. Eğer bu OVA tutarsa ve yatırımlar artarsa, bir film veya dizi yapma planları varmış. Araya Hideo Kojima filan da girmiş ama onları hiç karıştırmayayım ben. Bu nepçim bir yılan hikayesidir arkadaş? Mundar etmişsiniz kurguyu bildiğiniz.

Velhasıl, 1 Ağustos'ta otuz dakikalık OVA yayımlandı. Sitesinden indirebilirsiniz hatta: http://under-the-dog.com/

Şimdi 1995'i Akira'yı filan unutalım. OVA bayağı bayağı 2025'te geçiyor. Arka planı okumadığınız sürece ne izlediğinizi anlamanız imkansız. Aslına bakarsanız, benim de tam sevdiğim türden, distopik bir bilim kurgu. Ancak işte adamlar idealist olalım sponsor bulmayalım yaptığımız animeye uygun, yenilikçi davranalım derken olayları çorba etmişler. 

Hikaye güzel. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda terör olayları gelişir. Bu -herhalde kimyasal silahlar filan çıktı ortaya. Tamamen tahmin yürütüyoum şu an çok komik ya :D- olayların sonucunda bazı insanlar ilginç yetenekler geliştirmeye başlar ve Pandora adı verilen canavalara dönüşürler. Birleşmiş Milletler'in kurduğu, özel yetenekli kızlardan oluşan bir grup etrafta salık dolaşan, yine kendileri gibi özel yetenekleri olan insanları öldürmekle yükümlüdürler. BM tarafından aileleri rehin alınan bu yavrucağızlar eğer başarısız olursa, aile bireyleri de öldürülecektir. 



Bir de İsveçli bir hatun var her şeyin ortasında. Fanservisini bol tutmuşlar. Çok önemli bir görevi var anlaşılan. Ama OVA'da pek anlaşılmıyor ne olduğu. O da özel yetenekli ancak canavara dönüşmeden kendini durdurabliyor herhalde, sanırım yani.

Animasyon ve kurgu kısmı genel olarak başarılı, ancak uzun bir seri kesilip kesilip OVA'ya yapıştırılmış gibi duruyor. Tokyo Olimpiyatları ile ilgili bildiğim üçüncü anime bu. Japonlar'a daha çok ekmek çıkar olimpiyatlardan :p  

Benim gibi aksiyonlu, detaylıca düşünülmüş bilim kurgulara açsanız, Under the Dog'u izlemenizi tavsiye ederim. Umarım anime serisi, filmi bir şeyi çıkar da adam akıllı anlarız hikayeyi. Benim baktığım kadarıyla erkek izleyiciler memnundu hallerinden. İsveçli hatunun fanservisine on üzerinden on verilmiş. Ben vermem. Bana ne. Tamam hadi vereyim. Dokuz olsun hadi hadi.


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam