-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 57: Higashi no Eden (Eden of the East)


Higashi no Eden (Eden of the East) 
Bölüm Sayısı: 11
Tür: Aksiyon, gizem, macera, distopya


Hiiiiç lafa girmeden önce size ünlü Amerikalı yazar John Steinback'in East of Eden adlı bir kitabı olduğu ve Steinback'in bu romanla Nobel Edebiyat Ödülü kazandığını söylemeliyim. 1952 yılında çıkan ve Amerikan İç Savaşı'nı işleyen bu romanı ayriyeten okuyabilir, film uyarlamasını da izleyebilirsiniz.


Ayrıca, Eden'in Sümerce'de düzlük anlamına geldiğini, "Garden of the Gods, Garden of Paradise" anlamları taşıdığını ve Gılgamış Destanı'nda geçtiğini de belirtmem gerekir. Bu mit daha sonra yeniden Babil'in Asma Bahçeleri'nde canlanmış ve yine "Tanrılar'ın Bahçesi" olarak geçmiştir. Aynı şekilde İncil'de ve Tevrat'ta da geçer Garden of Eden. Book of Genesis bölümündedir hatta. Buradan çok rahat Neon Genesis Evangelion'a ve ondaki -sayıları neredeyse beş yüzü bulan- göndermelere geçebilirim ancak yapmıyorum. Sizin için değil, kendi akıl sağlığım için. Her izlediğim şeyde göndermeler görmekten kafa kalmadı. Bu kadar lafı da bu müthiş animeye başlamadan önce bir ön bilginiz olsun diye söyledim. Kültürlenin lan gifi geldi aklıma bir anda nedense ya ajdsflkalsdfaşsl. Seneler önce İnci Sözlük'te görmüştüm. Hey gidi hey. Evet, üyeydim İnci Sözlük'e, ne var :( :( :(


Higashi no Eden dünyasında, 22 Kasım 2010 tarihinde Japonya'ın üzeriinde on adet bomba düşmüş, ancak kimse ölmemiştir. "Careless Monday" adı verilen bu olay dünya tarihinde büyük izler bırakmış, ancak kimse ölmediği için pek o kadar da takılmamıştır. Hikayemiz ise bu on bombanın düştüğü tarihten üç ay sonra başlar.



Amerika gezisinde olan üniversite son sınıf öğrencisi Saki Morimi Beyaz Saray'ı ziyaret ettiği sırada tam da polislerle başı derde girmek üzereyen çırıl çıplak bir adam araya girer Morimi'yi kurtarır. Kim olduğunu ve nereden geldiğini bilmeyen çıplak adam kendini keşfetmek için yollara düşer. Adama acıyıp paltosunnu veren ancak pasaportunun paltosunun cebinde kaldığını unutan Morimi ise o sırada bizim çıplak adamın peşindedir. Bataryası tükenmeyen, fazlasıyla gelecekten gelmiş gibi duran bir telefondan başka bir şeyi olmayan adam, telefondan hafızasını kendi isteğiyle sildirdiğini öğrenir. Kim olduğuna dair arayışında vardığı noktada ise gizli bir oda içinde, farklı adlarla ancak kendi fotoğrafıyla düzenlenmiş onlarca Japon kimlik kartı ve pasaport ve odaya istiflenmiş sayısız silah bulur.



Çareyi Japonya'ya gitmekte bulan adam, dikkat çekmemek adına Morimi ile birlikte bilet alır. Japonya'da herkesin kendini fakrlı isimlerle bildiğini, otuz bin nördü çırılçıplak soyup öldürdüğünü öğrenmesi ise fazla zaman almaz.


Merak duygusunu her an canlı tutan, akıllı bir kurgu üzerine kurulmuş bir anime olan Higashi no Eden'in bir romanı, üç de anime filmi bulunmakta. Seri bittikten sonra devamında ne olduğunu merak edenlerin anime filmleri izlemesi gerekiyor ^^









QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam