-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 90. Bölüm İnceleme





İşbu incelemenin bir kısmı daha ilk leakler geldiğinde yazılmıştır. Sebebi ise -yarım saat kadar sonra- uzun yola çıkacak olmam dolayısıyla analizi zamanında yetiştirememe ihtimalimin oluşudur. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, bir sonraki Tokyo Ghoul bölümünde yeniden Su Tunç'u okumanızı dileriz.

İşin kötüsü yolculukta Susuluk'tan filan da geçmeyeceğim. Sabahın dördünde ayran-tost keyfi yapamayacağım :/

İlk gelen leakler ciğerimi dağladı. Açıp Müslüm Baba dinleyesim geldi. Durduk yere dert sahibi oldum. Deadpoolzawa-kun'a çok üzüldüm :(


Takizawa'nın -Pineapple-kun da diyorlar kendisine-çok ciddi işkence gördüğü, iyice saldırganlaşsın ve önüne gelene sldırsın diye aç bırakıldığını zaten tahmin ediyorduk. Ancak gerçekten başına gelenleri görünce insan bir şey oluyor; morali bozuluyor, etkileniyor.

Dr. Kanu'nun laboratuvarına geçmiş yapmamız, Takizawa'nın başına gelenleri flahback olarak görmemiz çok iyi. Ben fashback işini Karpuz'un -evet, hala Karpuz diyorum- birkaç bölüm sonra yapacağını düşünmüştüm ancak hemencecik oldu. Ayrıca çok, çok, çok önemli bilgiler öğrendik Dr Kanou'dan.



İşbu incelemenin devamı vardığım yerde, bir butik otelin kafesinde yazılmıştır.

Mangastream'in çevirisine telefondan baktım. İstikamete varır varmaz da -kimse evinde neyim durmayıp sağda solda fingirdediğinden- "Siz gidin, benim Tokyo Ghoul yazmam lazım!" diyerek bavulları arabada bıraktığım gibi kafe benzeri bir yere koştum. Otelmiş. Olsun. Kahvesi var nasıl olsa.
Ay işte böyle 😎😎😎 

Dr. Kanou'nun yarı-ghoulların fizyolojik özelliklerini açıklaması benim gibi "E, biraz da teknik bilgi versin artık Karpuz. Kaneki bunalımları yetti" diyen güruha ilaç gibi geldi. Gerçekten de kurgunun altyapısını oluşturan bilgiler Tokyo Ghoul'da çok eksik kalıyor. Hangi ghoul hangi seviyede örneğin hala bir muamma. Takizawa Tatara'yı höpşürt diye yendi. Aynı şekilde Furuta da Eto'yu. Bu iki ölüm  Karpuz'un önceki jenerasyonu silip yerine yenilerini koymak -umarım yenilerini koyar da TG evrenini daha yıllaar yıllar okuruz- amacında olduğunu açık seçik gösterse de hala bana fazlasıyla zorlama geliyor. Eto'yu öyle Tanrıça, yenilmez, feriştahı gelse kıına dokunamaz şeklinde gösterip elin palyançosuna öldürtürseniz -umarım ölmemiştir Eto.Benim halaa umuduuum vaaaar- insan iki dakika bir durur, düşünür. Hele hele 4000 C derece ateş püskürten Tatara'nın yıllar sonra tam şov yapacağı sırada alt edilmesi eğreti duruyor. Bu konuda Karpuz'un ileriki bölümlerde Furuta ve Takizawa'yı bir şekilde şaha kaldırarak Eto ve Tatara'yı fasulyelerin yenmediğini göstermesini bekliyorum.



Hadi birazcık daha Karpuz'u eleştireyim; haftalık olarak yayımlanan mangaların kemik kurgusu dışında olan biten neredeyse tamamen manganın o haftaki başarı derecesine göre belirlenir. Şaka yapmıyorum. İşte eksper olmamama karşın Death Note'un 13. kitabını ve Bakuman'ı okumuş olmam bu bilgiye sahip olmam için yeterli. Tokyo Gohul'da da aynı şekilde kurguya sonradan eklenmiş ancak iyi kaynak edilmiş olaylar olduğu gibi pek de iyi kaynayamayanlar var; örneğin yarı-ghoulların yaşam sürelerinin kısa olması. Bu durumun Gardens'ta yetişen melezlerle birlikte ortaya çıktığı bariz. Ancak kurguda hiç mi hiç sırıtmadığından kabul edilebilir. Bu durumda yalnızca Gardens'taki melezler değil, tüm yapay - yapmayay (ehuhueuheuheueue iğrencim) yarı ghoulların yaşam süreleri kısa.

Birkaç yerde, Furuta ve Kaneki'nin Rize'nin kagunesine sahip olduklar için bu durumdan muhaf olabileceklerini okumuştum. Ancak, arada sırada size hatırlattığım bir olay var; Kaneki'nin gözleri bozuluyor. Eskiden hiç gözlük kullanmayan Kaneki, Haise Sasaki iken okuma gözlüğü kullanmaya, Black Reaper olduğunda ise gözlükleri gözünden hiç çıakrtmamaya başladı. Bu durumu Arima'ya benzeme gayesinde olarak yorumladık ettik ancak "Karpuz bize bir şeyler söylemeye çalışıyor"

Ghoulların biyolojik yapıları, nasıl ortaya çıktıkları ile iligli daha fazla şey öğrenelim. Shirazu'ya ne oldu onu görelim. Zombi mi olacak bu çocuk? Naki'nin kankilerine ne olaccak? Bu arada Naki nerede?


Bu arada belirtmeden edemeyeceğim; o kapaktaki çizimde Amon ne o öyle? Bir anda boy atınca bir deri bir kemik kalan ergenlere benzemiş. Popstar Bayhan'ı da andırmıyor değil hani. Akira da nasıl bakıyor çapkın çapkın Amon'a? Takizawa yine ikinci adam. Yeter şu çocuğun bahtsızlığı yemin ederim. Kimseden hayır gelmiyor. Trajedi kahramanı bile olamadı. Tam bir loser. Çok acıyorum :(

Yine de hepsini bir arada görmek eski anılarımı canlandırdı. Bir CCG vardıııııı aşkııı fısıldardııııı elimde oo hüzünlü gülleriiin (devamını bilmiyorum)

Amon'un sol gözünü neden açamadığının hikayesi de gelir yakında Onun da afili bir flasbackini içeriz artık.



Takizawa'yı kurtarmaya gelmiş Dark Night'ımız canımız cicimiz.

Bu arada bilmem fark eden oldu mu, Takizawa Amon'a "Beni de mi öldüreceksin?" diye sordu. Yoshitoki Washuu'nun sebebi bu delihanlı olmasın sakın?



Neden "Sileceğsin meseneden" moduna geçtim bir anda bilmiyorum. Bence hala doğru düzgün konuşabiliyorken ben, tadında bırakalım.





QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam