-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 89. Bölüm İnceleme




Tokyo Ghoul:re 88. Bölüm İncelemesi: http://www.sutunc.com/2016/08/tokyo-ghoulre-88-bolum-incelemesi.html

GELDİ GÖNLÜMÜZÜN EFENDİSİ! DARK NAYTIMIZ!

Aylardır totem yapıyorum ya, ondan geldi. Ben yapmasam gelmezdi. Değerimi bilin. (Bu laf, aranızda benim kötü şans getirmem yüzünden Amon'un bir türlü ortaya çıkmadığına inanlara ithfen söylenmiştir :/ Gördünüz değil miiii?)

Dünden beri belki de on beş kişi yakama yapıştı "Nerede inceleme?" diye. Kafayı cıbırttırdınız bana. Aaa ben gelemem öyle şeylere! Fenalık bastı! Çincesi çıktı manganın önce -zaten öyle oluyor genel olarak- sonra da Mangastream İngilizcesini yayımlıyor. Bu sefer öyle olmadı. Mangastream pazartesi gününe kadar yayımlayamayacağını açıkladı. Helveticascans de gece yarısı yükledi bölümü. Ne yapam? Çincesinden mi okuyam? Hele bir deyin, deyin. Aaaay dellenedim.


Aaaama bölüm de şahaneydi. Adeta bir sufle, efendime söyleyeyim dondurmalı tavuk göğsü, olmadı limonlu cheesecake tadındaydı. (Canınız çekti değil miiii? Çok pisim) AMON DÖNDÜ AMON! Hem de tam tahmin ettiğim şekilde; Takizawa'nın sağ kolunu kopartarak.


Takizawa teee insanlık zamanlarından en sevdiğim karakterlerden biriydi. Bu bölüm resmen içim dağlandı haline. Yine de duygusallığı bırakıp yapacağım yorumumu;

Takizawa'nın Tatara'yı öldürmesi, eski parnerini ve CCG'yi kutarmak değil, artık psikoz limitine gelmiş olan aşağılık kompleksi ve takdir edilme arzusunun bir tezahürüydü. Tabii aynı zamanda Tatara'dan intikam alma duygusu da bunda büyük rol oynamıştır sanıyorum. Kaneki'nin yaşadığına benzer bir işkenceyi Takizawa'nıın Tatara'nı elinden çekmiş olması muhtemel. Bu da, zaten içinde birçok karşıt duygunun kol gezdiği Takizawa'nın konrolü iyiden iyiye kaybetmesine neden oldu.


Bir bakıma CCG'de çalışırken ve öğrencilik dönemlerinde sosyal normların Takizawa'yı mümkün mertebe aklı başına tuttuğunu söyleyebiliriz. İnsan olduğu dönemde sınavlara, birinciliğe, alt-üst ilişkisine azami önem veren, kurallara sıkı sıkıya bağlı biriyken ghoul olduktan sonra Takizawa'nın hiçbir şeye önem vermediğini, tamamen kendi içgüdüleriyle yaşadığını görüyoruz. Bir-iki yorumda Takizawa'nın psikopat olduğunu öyleyenler olmuş. Kesinlikle katılmıyorum. Takizawa'nın duyguları var. Psikopatik- antisosyal kişiliğin tam tersi olarak birbiriyle çatışan duygularla dolup taşıyor. Bu bağlamda Tokyo Ghoul'da eşsiz bir karakter. TG evreninde psikopat ararsanız, bol. Elinizi sallasanız psikopata rastlıyorsunuz. Ancak borderline (psikoz sınırında) bir karakter olarak Takizawa inci gibi parlıyor bir köşede.



Houji'nin Takizawa'yı öldürmek için hazırlanırken gözlerinden yaşlar süzülmesi etkiledi beni,  ne yalan söyleyeyim. Houji Rue Island'a gelmeden önce kendini ölüme hazırlamıştı. Bunun Tatara'nın elinden olacağına Takizawa'nın, canını kurtaran eski partnerinin elinden olmasını yeğledi. Burada, Houji'nin Takizawa'yı öldürmek istemekten çok, Takizawa'ya kendini öldürtmeye çalıştığını görüyorum ben. Yoksa az önce Tatara gibi bir ghoulu telef etmiş olan Takizawa'ya bu lafları söyleyip bizim insan yiyen, övgü meraklığı miniğimizi dellendirmektense onu duygusal açıdan zayıflatıp bir anda öldürmek çok daha kolay olurdu. Takizawa'yı yaşatan ve kendini feda eden Houji oldu burada.

Teee TG zamanında, Tatara'nın "Açılın, Kral geçecek" dediği sahnenin hemen sonrasına geçiş yaptık. Kaneki'yi saçlarından sürükleyen Arima ve Kral'ın önünde eğilen Tatara. Bu saneyi Amon'un görmüş olması ihtialine ne diyorsunuz peki? Te o zamandan, Arima ve Aogiri Tree arasındaki bağı öğrenmiş ve olayları aydınlatmak adına tek başına yola çıkmış olabilir mi bizim Kara Şövalye? Bence mümkün.


Tokyo Ghoul 141 Bölüm



Arima'nın Kaneki'ye davranşına bakın ya, sadist manyak. Hapishanede de "Tüm arkadaşlarını ben öldürdüm" diyerek çocukcağızı iyice dellendirmişti bu. Öldü gitti ama ben hala sinirimi çıkartamadım.

Takizawa ve Amon'un birlikte Aogiri Tree'yi yok etmek ve Washuu'ların arkasında yatan gerçeği açığa çıkartmak için çalıştıkları ihtimali -düşük de olsa- mevcut.

Haftaya yine Rue Island'da oluruz büyük ihtimalle. Güzel bir Takizawa-Amon flashback'i görmemiz gerek bir de. Merak ediyorum neler oldu neler bitti o süre zarfında. Anlat Amon, biz dinleriz.





QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam