-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 93. Bölüm İnceleme





Tokyo Ghoul:re 92. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/09/tokyo-ghoulre-92bolum-inceleme.html


Ishida-sensei bize bayram hediyesi hazırlamış! Evet, bir ay dolduğuna göre artık kendisini Karpuzluk mertebesinden çıkartmış bulunmaktayım. Bu bölüm o kadar müthiş, o kadar güzel, o kadar fevkaladenin fevkindeydi ki bölüm çıktığından beri yeni gelin gibi şarkı söyleye söyleye dolanıyorum ortalıkta.

TSUKIYAMA DÖNDÜ AĞALAR BEYLER!

Nishiki de tabii! Ui de döndü! Naki de ölmemiş Ishida bize şaka yapmış -öyle şaka mı olur sensei? Neyse bu bölümün güzelliği hatrına affettim seni-

Geçen haftaki tahminlerimin tutmasının yanısıra, bir de Ishida kendisine verdiğim aklı da dinlemiş. Aferin işte profesyonellik böyledir. Eleştirileri okuyup, kendi öz eleştirisini yapmalı insan. Bana bir teşekkür etse fena olmazdı ama olsun yani.

Tahminim tuttu dediğim bölüm, pardesülü gizemli tipin Ui çıkmasıydı. Arima'nın veliahtı olarak bakılan, Kaneki ile kıyaslanan Ui de yarı-ghoul veya yarı-insan öyle bir şey, çünkü Arima'nın squad'ından. Ayrıca Arima'nın öldüğünü henüz bilmiyor. Efemine bir karakter olan Ui'nin (hatun sananlarınız var arada ama değil, erkek) Arima ile olan birkaç konuşmasında kendisiyle gayet iyi anlaştığını, hatta Arima'nın Ui ile konuşurken güldüğünü! görmüştük. Bu da demek oluyor ki, Arima'nın Kaneki Ken tarafından öldürüldüğünü duyan Ui'nin contalar yanacak, Kaneki'nin peşine düşecek. Gerçeği bilmiyorsa tabii. Bu tamamen Ishida-sensei'nin isteğine bağlı. İsterse Ui'yi Kaneki'nn baş düşmanı yapabilir, istemezse de Kaneki'nin saflarına katar. Ancak bir durum var; Kaneki'nin savaşmak için bir nedene ihtiyacı var. Bu adam ne diye OEK oldu? Bu nedeni, efendim bütün dünya bir inansa, bir inansa, ghoullar insanlar kardeş olsaaa masallarını çok yüzeysel biliyorduk şu zamana kadar. Bu bölümle birlikte işin gidişatı da bir hale yola girmeye başladı. Haydi hayırlısı! Kırmızı kurdeleyi kesiyorum. (Makas kör, arasında yirmi lira sıkışmış espirisi yapacaktım ekiekikeieki)



Ishida'nın beni dinleyip kendine çeki düzen verdiği yer ise (fark ettiyseniz anında havaya girip, sensei demeyi bıraktım kendisine. ) Dr. Kanou'nun labratuvarı. Oturup bir güzel konuştular Kurona ile. İkizlerin babaların ölüm sebebi (ki onları öldüren ghoulun CCG tarafından tutulan Uta olduğuna dair iddialar da var. Atın bunu cebe, aklınızda bir köşede dursun) de ortaya çıkmış oldu. Dr. Kanou'nun motivasyonunu da az çok öğrenmiş  olduk. Tek eksiğimiz artık kagune operasyonu sonrası mı ortaya çıkan bir komplikasyon mudur, doğuştan mıdır bilmem ancak Kurona -ve dahi rahmetli ikizinde- görülen kronik IQ yetmezliği. Herifçioğlu ne yapsa bu hatunlar "Babacım babacım". Adam gelip penseyle burnunu kopartsa "Olsun babacım" diyecek. Son saniyede bir akıllılık belirtisi gösterdi sandım "Senin kim olduğunu anladım" deyince, ulen diyip diyeceği "Hibir kural tanımayan çılgın bir bilim insanıymışsın" oldu. Kızım sen bu adamın labratuvarında yaşamışsın yıllarca. Manyak mısın? Bu kızlardaki Oedipus Kompleksi (aslında kadınlarda görüleni Elektra Kompleksi'dir) beni çıldırttı çıldırttı. Lanet olsun atom fiziğine de profesörlüğe de ya!



Ishida sensei Kanou ve Kurona'nın hikayesinde o kadar çok detay ve büyük ihtimalle gelecek bölümlerde ortaya çıkacak foreshadowing yapmış ki, hangi ayrıntıya bakacağımı şaşırdım.

İlk başta, ikizlerin babalarının firmasının adı Sfenks. Mitolojiye ilgi duyanlar veya Zankyou no Terror izlemiş olanlar Sfenks (Sphinx)-Oedipus arasındaki bağı bilir. Hadi Prison School izlemiş olun, onda bile geçen bir olay bu:

Kral Oedipus'un memleketine halka zulmeden, sorduğu bilmeceleri doğru yanıtlamayanları öldüren bir Sfenks dadanmıştır. Oedipus bu duruma dayanamaz ve Sfenks'in kaşısına çıkar. Sfenks'in sorduğu soruyu ( doğduğunda dört, gençliğinde iki, yaşlılığında üç ayaklı olan şey nedir?) doğru yanıtlar ve halkını zulmden kurtarır.

Oedipus Kompleksi'nin hikayesi ise Tokyo Ghoul'da uzuuun zamandır refere edilmekteydi zaten. Kompleksi uzun uzadıya açıklamayacağım. Google Amca'ya sorun bilmeyenleriniz. Ben direkt olarak Oedipus isminin neden bu komplekse verildiğinden bahsedeceğim.

Oedipus bir kentin kral ve kraiçesinin oğludur. Bir savaş sırasında Oedipus'n öldürüleceğinden korkan kraliçe, oğlunu bebekken minik bir kayığa koyarak nehre bırakır. Bebeği bulanlar ise karşı kentin kral ve kraliçesidir. Bebekleri olmayan kral ve kraliçe Oedipus'u kendi oğulları gibi yetiştirirler. Oedipus günün birinde kral olur ve gerçek anne-babasının memleketine savaş açar. Kralı öldürür ve kraliçe ile evlenir.

Günün birinde bir büyücüden gerçeği, yani babasını öldürüp annesiyle evlendiğini öğrenen Oedipus pişmanlıktan v üzüntüden ne yapacağını bilemez. Alır başını gider, suçuluk duygusunun neden olduğu perişanlıkla elleriyle gözlerini oyar ve hayatının bundan sonrasını kör bir meczup olarak geçirir.

Şimdi hangi bölümde nerede bahsettim bilmiyorum ancak Kaneki'nin CCG'de tutulurken sürekli gözlerini oyması, babasını öldürüp annesiyle evlenen Yunan mitolojisi kahramanı Oedipus'a direkt olarak bir göndermeydi. Burada bu göndermenin daha da çetrefillendiğini görüyoruz. O Sfenks ismi süs diye koyulmuş bir ad değil. Dönüp dolaşıp bir yerden Kaneki'ye bağlanacak.

İkinci foreshadowing ise akrep-kelebek. Yani breeding- (melezleme) işlemleri. Buradan pekala iki kagunenin vey kakujanın birleşmesinin de mümkün olabileceğni görüyoruz. Bu da ileride ortaya çıkacak bir detay.


Bölümle ilgili en önemli detay ise, Kurona "Senin gerçekte kim olduğunu öğrendim, sen çılgın bir bilim insanısın. Seni gidi seniii" deyince Dr. Kanou'nun "Ahahah, bir an ben de şey diyeceksin sandım..." demesi. Nishiki laya dalmasa öğrenecektik. TG evrenindeki en yakşıklı karakterin hikayeye yeniden dahil oluşuna sevinemedim bile, kursağımda kaldı. Ne diyecekti Dr. Kanou? Kurona'nın anlayamadığı neydi? "Sen de bir melezsin" demesini mi bekliyordu? Yoksa, "Sen CCG'nn araştırmalarının başında olan kişiydin" gibi bir şey mi? NE DİYECEKTİ DR. KANOU YA?

Duvardaki kelebekler bana feci halde Hinami'nin babasını hatırlttı bu arada. Uzak ihtimal ancak bir şekilde ucu Dr. Kanou'ya bağlanabilir.

Tree Blade ve Naki'nin imdadına asil ve manyak Tsukiyama Shuu yetişti. O ne asalet, ne duruş yarebbim! Yeri gelmişken Ishida sensei'nin favori karakterinin Tsukiyama olduğunu da belirteyim. İkinci favorisi ise Torso. Bu adamın neden cinsi sapıkları bu denli sevdiği ise muamma. Biz fazla kurcalamayalım.



De hadi artık çiçeği burnunda OEK'mizi görelim daa! Yoksa bu sefer ISHIDA KANEKI NEREDE ISHIDA YETER ARTIK! demeye başlaycağım.

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam